זקוקה לעזרה דחופה

mirigaon

New member
זקוקה לעזרה דחופה

סיפרתי בעבר כי יש ליילד בן 7 שעולה לכיתה ב´ הוא דיסלקטי ועם adhd הומלץ לי להשאירו בכיתה הרגילה ולשלבו במידת הצורך בכיתה א´ קטנה. הבעיה היא שהרושם שלי הוא כי בית הספר לא יודע איך להתמודד . אין להם תוכנית עבודה עדיין..!!! אני חוששת שבני יפול בין הכסאות!!!!! אנימבועתת מהמחשבה על כך..! האם יש לכם איזו שהיא עצה בעניין?????????.. תודה מראש!

bis fd

New member
מבינה אותך

גם אני נמצת באותו מקום. קודם כל חשוב ליצור קשר עם המנהל ,שעם תחילת ימי ההערכות של המורים יצור צוות שיטפל בבנך ועוד תלמידים כמוהו. הצוות צריך להחיל את היועצת, מחנכת סיעת עם יש מורה מתקנת.... ויתנו תוכנית תהיי כל הזמן מעורבת ועם היד על הדופק ביאטריס

Diana M

New member
תוכנית עבודה

תוכניות עבודה לילדים משולבים בחינוך הרגיל נבנות עד מחצית חודש נובמבר. כך שסביר להניח כי בשלב זה אין עדיין תוכנית עבודה. אם תמקדי יותר את שאלתך, אנסה לעזור.

דליה.ד

New member
תכנית עבודה?????

איך הם יכולים להכין תכנית עבודה לילד שהם לא מכירים?? אני מקבלת 8 ילדי כיתה א´ cp, חלקם עם יגור קל, חוץ מהעובדה שרק 3 מתוך ה8 נרשמו, אני קודם רוצה להכיר את הילדים, להבין מה הקשיים והכי חשוב מה היכולות, כדי לבנות תכנית לימודים אישית (תל"א) מיטבית. ולמזלי משרד החינוך מספיק חכם להבין את זה ונותן למורות חדשיים וחצי ללמוד את הילדים ואז להכין ולבנת תכנית. אני, אישית לא מתכוונת להקנות קריאה וחשבון עד אחרי בניית התל"א ויותר חשוב, אבחוני מוכנות לקראת קריאה וחשבון, כדי שאוכל להתאים לכל ילד את התכנית המתאימה לו. משהו בוער? מי אמר שצריך ללמוד לקרוא עד חנוכה ולא עד פסח??? ולמה לא פסח בכיתה ב´???

mirigaon

New member
הם מכירים את הילד!!!!!!!!!!!!!!

בני היה בכיתה א´ בבית הספר שבו הוא עולה לכיתה ב´ כך שיוצא שהמורה מכירה את הילד היטב והמנהלת והמורה של החינוך המיוחד מכירה אותו היטב הוא קיבל ממנה חיזוקים כל השנה שחלפה. כל המערכת הבית ספרית מכירה היטב היטב היטב היטב ושוב היטב את בני!!! אין תירוצים!!! יש להם איבחוניםם רבים שאני עשתי בעצמי ועל חשבוני לבני. אין ולא מוכנה לקבל תירוצים וגם לא תקופת הסתגלות של המורה מכיוון שהילד לא חדש להם. הוא מוכר להם היטב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oritush5

New member
מסכימה בהחלט עם מה שכתבו החברות!

גם אני הייתי מורה בכיתה א´ ו-ב´ מקדמת, וכמובן לא כתבתי תל"א עד שחלפו חודשיים משנת הלימודים. כשאת החודש הראשון הקדשתי כמעט כולו לאבחונים!! אז תורידי את מפלס החרדה, קחי נשימה ארוכה, ותסמכי על הצוות, אם עוד חודשיים עדיין יהיו בעיות- אנחנו פה!! אורית.

למעלה