זקוקה לעזרה דחופה!!!

מיגנובה

New member
זקוקה לעזרה דחופה!!!

אני מנסחת עכשיו קורות חיים לעבודה. אני עובדת בכירה וקורות החיים שלי מצביעים על כך. חששי הוא שעם קורות חיים כאלו - לא אתקבל לעבודה הספציפית הזו בטענה של over qualified.... חשבתי לשלוח מכתב מלווה ובו לאמר שאני מוכנה לקבל עבודה גם מתחת לכישורי... איך מנסחים זאת בצורה שלא תראה נואשת???

inbal76

New member
over qualified

הייתי בבעיה דומה, כשנואשתי מלמצוא עבודה בתחום שלמדתי ופניתי לחיפוש עבודות כאלה שבעקרון לא לוקחים אנשים עם תואר, אלא רק סטודנטים או כאלה שלא למדו. כתבתי משהו בסגנון: אני מבקשת לא לפסול אותי מראש רק בגלל שאני אקדמאית. התחום X מעניין אותי מאוד, יש לי בו נסיון, ואני יודעת שאני טובה בזה ומתאימה לתפקיד. (X זה התחום אליו ניסיתי להתקבל כמובן, ואכן היה לי בו נסיון מהתקופה שלפני לימודי) בחלק מקורות החיים פשוט השמטתי את התואר בשביל להגיע לראיון. אח"כ בראיון עצמו, הודיתי בכנות במצב, ויחד עם זה הדגשתי ש: נכון, אמנם הגעתי הנה לאחר שלא מצאתי עבודה במקצוע שלי בגלל המצב, אבל אני לא נמצאת כאן רק מחוסר ברירה. התחום הזה באמת מעניין אותי, ואני חושבת שיש לי מה לתרום בתפקיד הזה. (ואכן זה שכנע אותם והתקבלתי) את צריכה לחשוב על ניסוח דומה, שיתאים למצב הספציפי שלך ולעבודה הרלוונטית. לדעתי, אל תכתבי/תגידי את המילים "מתחת לכישורי" בשום אופן. את צריכה לתת להם את הרושם שאת רואה את התפקיד הזה באופן חיובי, ושאת באמת מאמינה שתוכלי למצוא בו עניין. גם אם ברור לכולם (לך ולהם) שזה מתחת לכישורייך, את צריכה לשדר שאת לא מסתכלת על זה ככה. חפשי (בנרות) את הצדדים המעניינים והחיוביים בעבודה שאת רוצה, ותדגישי אותם במכתב/ראיון (בתנאי שתצליחי לעשות זאת שאופן שלא ישמע מאולץ). בכל אופן זה מה שעבד בשבילי. יתכן שלאחרים יש נסיון שונה. בהצלחה!

למה לא להשמיט מה שעשוי לפסול?

זה לא יהיה שקר, חוצמזה, ניתן להבין את אותם מעסיקים, מה לעשות. מצד שני יש כאלו שפתאום עבור כל משרה מבקשים אותך עם השכלה פרופסורית, וידע שמקיף כמה וכמה תחומים, ומציעים שכר נמוך ביותר. לכאלה זו מצווה להבריז כשתזרח השמש בחזרה.

inbal76

New member
אני לא נגד להשמיט

אבל כשאתה משמיט לימודים או עבודה מסוימת, אז שמים לב שיש חור של מספר שנים בקורות חיים שלך, ויכולים לשאול אותך מה עשית כל הזמן הזה. ואז אתה נאלץ או להגיד את האמת או לשקר... אני מעדיפה לומר את האמת מאשר להמציא איזו עבודה אחרת ולהתחיל "מסכת שקרים" במקרה שישאלו אותי עליה עוד שאלות.

אל תעשי זאת

לעולם אל תכתבי בקורות חיים שאת מוכנה ללכת על משהו שהוא מתחת לכישורייך פשוט תתאימי את קורות החיים שלך למודעה.

למעלה