זקוקה לעזרה והכוונה...

זקוקה לעזרה והכוונה...

שלום לכולם.. אני אמא לחייל שהתגייס בחודש נובמבר האחרון... הוא גוייס לחיל השיריון ללא רצון רב לשרת שם... הוא רצה מאוד את גולני... בהתחלה סירב להתפנות מהבקום אך לאחר שהבין שסירוב פקודה תוביל אותו לכלא החליט ללכת לשיריון ללא הרבה ברירות... לאחר שהיה שבוע בשיריון וגם שם הוציא ב' ולא מצא את עצמו שם... באחד השיחות עם חברו אמר לו החבר שיפנה לקב"ן להוריד פרופיל על מנת לצאת משם וילך להיות ג'ובניק... כך עשה בני ללא ידע רב על הההשלכות של זה וכמה התוצאות גרועות... כיום הוא מאוד מצטער על הצעד שעשה ומנסה בכל דרך לעלות פרופיל ולשרת ביחידה קרבית... למרות שיש לו קבה גבוה והמלצות טובות מהמפקדים שלו היום, ונתונים טובים להיות ביחידה קרבית הוא נתקל בהרבה מכשולים... הקב"ן לא מוכן לעלות לו את הפרופיל למרות שהסביר לקב"ן שהדברים נאמרו באותו הזמן היו סתם על מנת לצאת משיריון... ושלא ידע מהם ההשלכות ולא ידע שהתוצאות כאלה... הבן שלי יוצא מהבית בשעה 7 בבוקר וחוזר הביתה בשעה 12 בצהרים.. הוא ממורמר מאוד ואמר שלא כך ראה את עצמו בצבא.. וכ"כ הרבה זמן חיכה לשרת בצא ובסופו של דבר זה כמו קייטנה.... כואב לי לראות את בני מהצד כמה הוא נלחם להגיע למקום שיוכל למצואת את עצמו שם... כך אינו יודע למי עליו לפנות ומה לעשות... אשמח מאוד אם אקבל מכאן אדרכה והכוונה לגבי העניין...

טוב אז ככה..

אני הייתי בבקו"ם תקופה מסוימת, כצו'פר שנותנים למכי"ם קרביים לקראת שחרורם לעזור בגיוס. מה שקרה לבן שלך זה חמור, כי בעצם האכילו אותו שקרים בבקו"ם: הוא לא רצה להתפנות לשיריון ורצה גולני. כלומר רצה לשרת בקרבי, אך לא בקרבי שהוא ממוין אליו. השקר הוא שסירוב פקודה שכזה יוביל אותו לכלא. בגלל שהוא רצה קרבי אחר (ולא להיות ג'ובניק למשל) זה לא היה מוביל אותו לכלא, רק למעצר בקו"ם במקסימום (רק כדי להפחיד אותו). למעשה אם הוא היה מתעקש הוא היה מקבל גולני. גולני, למעט צנחנים זוהי החטיבה עם המוטיבציה הגדולה בצה"ל, הרבה מאוד רוצים להגיע לשם ולא מגיעים. במקרה של הבן שלך, בגלל שהוא הגיע לבקו"ם בגיוס שיריון, וגולני בדר"כ מתגייסים ביום הראשון של הגיוס, אז כנראה שאם היו מפנים אותו לבסוף לגולני הוא היה מפסיד את גיבוש היחטיו"ת. לכן מציעים לחלק מן המתגייסים לבצע דחיית גיוס וככה להתגייס לגולני בגיוס שלאחר מכן. או לחילופין, להתגייס לגולני לגדודים ורק לאחר מכן לצאת לגיבוש יחט"יות (רובם מוותרים על אפשרות זאתי לאחר שמצאו הרבה חברים חדשים בגדוד בטירונות). אני חושב שאם הבן שלך יתעקש עם הקב"ן, או ינסה לפנות לממונה עליו, יפנה לקצין פניות חיילים ויפעיל את כל הכלים הנדרשים הוא יוכל לבסוף לקבל את מבוקשו. אבל יש עוד גורמים שהצבא מתחשב בהם כמו למשל כמה זמן נשאר לו עד שחרורו, האם לצבע משתלם עכשיו להכשיר אותו כלוחם אז למעשה בסופו של דבר לא יהיה לו הרבה זמן להשתמש בו בפועל לאחר המסלול. שיהיה בהצלחה.

user4576

New member
ג'ובניק של 7 עד 12 - עדיף שכבר לא יהיה בצבא

כמובן שעדיף היה אם הוא פשוט היה נשאר קרבי, אבל זה כבר אבוד ואני לא מאמין שיעלו לו את הפרופיל חזרה (זה לא קורה). לצבא יש יותר מידי ג'ובניקים שבאים ב 7, עושים 0 והולכים ב 12. זה סתם בזבוז של הזמן של הבן שלך ושל כספו של משלם המיסים. שייצא וזהו.

למעלה