זקוקה לעזרה ולהתייעצות

merav00

New member
זקוקה לעזרה ולהתייעצות

שלום לכולם,
מזה מספר חודשים שאני קוראת ועוקבת אחר הודעות בפורום, ועכשיו רוצה לשתף בסיפור שלי ולהתייעץ. מעט ארוך אך אודה למי שיוכל לעזור ולייעץ.
אני בת 27 ובעלי בן 32. התחתנו לפני שלוש שנים וחצי, ביוני 2015, כאשר הייתי בת 23 וחצי. בזמנו אני ובעלי היינו סטודנטים ולכן לא מיהרנו להיכנס להיריון אלא לקחנו את הזמן למרות הרמות הגבה של הסביבה והקרובים, והתחלנו לנסות להיכנס להיריון רק כשנתיים לאחר החתונה, לפני כשנה ו-4 חודשים (בחודש אוגוסט 2017 - הפסקתי גלולות לאחר כ-9 שנים של נטילה רצופה). החודשים עברו והגענו למצב שעד חודש מאי 2018 לא הגיע ההיריון המיוחל. התלבטנו האם לפנות לרופאת הנשים או לחכות עוד קצת, אבל בשל סיפורים ששמענו והכרנו מלפני כן, החלטנו להתייעץ עם הרופאה. היא לא נלחצה ואמרה שעדיין לא עברה שנה, אבל אם מאוד חשוב לנו להיבדק אז אין לה בעיה להפנות אותנו לבדיקות הראשוניות. אני עשיתי בדיקות סקר גנטיות, בדיקת פאפ ופרופיל הורמונלי- שלושתן יצאו תקינות לחלוטין. בעלי עשה בדיקת זרע- אצלו התגלתה בעיה קלה במורפולוגיה (2 אחוז צורות תקינות), מלבד זאת יתר הנתונים תקינים. הבדיקות האלה לקחו את כל חודש יוני, שבו המשכנו כמובן לנסות באופן טבעי אך ללא הצלחה. חשוב לציין שהחל מחודש לאחר הפסקת הגלולות יש לי מחזור סדיר אשר מגיע כל 30-33 ימים. לאור התוצאות קבענו תור לרופא פוריות בציבורי דרך קופת חולים כללית. רופא הפוריות המליץ להתחיל בהזרעה. בחודש יולי 2018 ביצענו הזרעה ראשונה על בסיס מחזור טבעי. ההזרעה לא צלחה ובחודש אוגוסט קיבלתי דימום ובטא שלילית. בחודש אוגוסט המשכנו לטיפול נוסף, הפעם עם איקקלומין (5 כדורים מהיום החמישי למחזור). גם הטיפול הזה לא צלח ובתחילת ספטמבר קיבלתי דימום ובטא שלילית. כך המשכנו ובחודש ספטמבר ביצענו הזרעה נוספת עם איקקלומין שלא צלחה. בחודשים אוקטובר ונובמבר ביצענו שתי הזרעות נוספות עם כדורי לטרוזול. גם שתי הזרעות אלה לא הצליחו. לאחר 5 הזרעות כושלות נשלחתי לצילום רחם אותו ביצעתי בשבוע שעבר לאחר קבלת המחזור.
בתוצאות הצילום נכתב: חלל הרחם בגודל רגיל ומילויו הומוגני במנח קדמי. חצוצרה מימין מורחבת יכולה להתאים להידרוסלפינקס, חצוצרה משמאל תקינה יש מעבר עם פיזור מועט לחלל הצפק.

אתמול היה לנו תור לרופא הפוריות שהסביר לנו מה אומרות התוצאות. לפי הסבריו הבנתי שמדובר בנוזל שנמצא בחצוצרה ימין ומקשה על ההשתרשות של העובר במידה ומתרחשת הפריה. למיטב הבנתי, ממה שקראתי באתרי אינטרנט רבים, הפיתרון לצורך השגת היריון בעקבות הבעיה הנ"ל היא רק כריתה של החצוצרה, אך הרופא שלי אתמול אמר שהוא לא ממהר לבצע כריתת חצוצרה מכיוון שזה ניתוח לא נעים ומכיוון שאני עדיין צעירה מאוד בגיל.
אני ובעלי יצאנו אתמול מהפגישה די מתוסכלים מהמצב. אני מיואשת מהכישלונות וההמלצה הבאה של הרופא היא להתחיל החודש הזרעות עם זריקות הורומונים, והאמת? אין לי כוח לסבול כישלונות נוספים. על מעבר ל-IVF הרופא לא מדבר בכלל לפני שנבצע עוד 3 טיפולים של הזרעות עם זריקות! אני מרגישה שהזמן עובר ועובר ושאני לא אזכה להיות אמא גם בעוד 3 שנים בקצב הזה...
חייבת קצת עצות ועידוד למצב שלי - מישהי מכירה? חוותה? מה עליי לעשות או לדרוש כדי להימנע מעוד 3 הזרעות כושלות נוספות?
תודה רבה :)

מאי292

New member
לא מנסיון אבל...

קודם כל אתם באמת צעירים ויש לך עוד המון זמן להיות אמא .
נשמע שעשיתם הכל כמו שצריך ועכשיו שיודעים מה הבעיה גם אפשר לטפל בה.
אני מאמינה שזה יקרה לך בקרוב וכמובן שכריתית חצוצרה זה סיפור מורכב שלא הייתי מקלה ראש איתו.
&nbsp
האם נסית לשלב טיפולים אלטרנטיביים במקביל? כי אני מאוד ממליצה...
&nbsp
לצערי גם אני עוד לא הצלחתי להיקלט וחודש הבא נתחיצ בירור.
&nbsp
מאחלת לך שהות קצרה וחיבוק גדול

merav00

New member
תודה רבה!

זה אכן מעודד לדעת את הבעיה ולפי כך לנסות לפתור אותה. אך בכל זאת חוסר ההצלחה מאוד מתסכל ומייאש. מחודש לחודש נהיה קשה יותר ויותר. תודה על המילים החמות ומאחלת גם לך בהצלחה ושתצליחי להיקלט בקרוב!!

Mis Anna

New member
דעתי

על מנת להימנע מענייני חצוצרה לא תקינה כן בוודאי שיש צורך בivf.
עם זאת אם יש ההתעקשות לעוד הזרעות, סביר להניח שמחזור אפקטיבי יהיה כזה שבו הביוץ מהצד התקין. בגלל שלא ניתן לצפות זאת, הייתי מתעקשת עם הרופא כן לעבור לivf. אם יש אפשרות להתייעץ עם עוד רופא שאולי כן יסכים.
בכל מקרה, גם אם בסוף כן תמשיכי לעוד 3 הזרעות אל תשללי מראש בהחלט יתכן ויהיה ביוץ מהצד התקין מה שכן יעזור להקליט.
בנוסף חוץ מעניין החצוצרה תלחצי גם על עניין הזרע. אומנם על פניו הוא יחסית בסדר אבל תזכירי לרופא כי בכל זאת יש בעיה ואולי בכלל לא מצליחים להגיע למצב של הפריה. בivf אפשר לגלות גם בעיות כאלה. לפעמים אחרי הרבה ניסיונות כושלים רגילים מגלים בivf שהזרע בכלל לא מצליח להפרות את הביצית ומפרים באיקסי.
מאחלת לך הריון בהקדם כך או כך.

merav00

New member
תודה רבה על העצות

קבעתי תור לחוות דעת נוספת מרופא אחר. נראה מה תהיה חוות דעתו על העניין ולפיכך אנסה לראות האם ללחוץ ולהתעקש על המעבר ל-ivf.
&nbsp

למעלה