זקוקה לעזרה ולמידע

love joy

New member
זקוקה לעזרה ולמידע../images/Emo2.gif

קיבלנו עכשיו את תוצאות בדיקת הדם המשולבת של השקיפות עורפית ויצא לנו שע"פ בדיקת הUS בלבד 1:3965 ע"פ הגיל בלבד 1:720 ע"פ הגיל, הUS ובדיקת הדם: 1:520 האם למשהי ממכם בדיקת הדם בשקיפות העורפית היתה נמוכה מהסיכוי של הגיל בלבד? האם הייתם הולכים למי שפיר - אשמח לשמוע דעות שונות ההתלבטות שלנו היא ידועה, חיכינו כ"כ הרבה זמן לתינוק הזה בנוסף שהעובר היה חלק מתאומים, כהתאום הפסיק להתפתח לפני 4 שבועות. אנחנו נורא רוצים שהתינוק/ת הזה יוולד בריא ושלם, אנחנו מפחדים מהסיכוי להפלה במי שפיר. הדילמה קשה נורא, ובעיקר אנחנו נורא מבולבלים. בנוסף אשמח לקבל פרטים (כולל טלפון ושם בית החולים שבו מתבצעת הבדיקה הפרטית על ידם) על רופאים - מעולים בלבד!! למי שפיר. כרגע אני רק יודעת על פורפ´ מייזנר, אשמח לקבל טלפון. תודה רבה LOVE JOY

באופן אישי - לא עשיתי את בדיקת הדם

הנלווית לשקיפות.היא משהו די נסיוני , עובדה שגם קופות החולים לא מממנות אותה. בנוסף , אם את אומרת שהיו שם קודם תאומים - לדעתי אין לה שום ערך (לבדיקת הדם) כי לא עושים אותה כשיש תאומים ואצלך כנראה היתה לכך השפעה. לגבי מי שפיר - חכי. תעשי סקירה מוקדמת , תעשי חלבון עוברי , בקיצור: תאספי נתונים ואז על סמך הנתונים תקבלי החלטה לגבי מי שפיר. עכשיו עוד מוקדם לדעתי להחליט! ואם תחליטי שכן - ממליצה בחום על ד"ר ליפיץ אצלו עשיתי את בדיקת מי השפיר. בכל מקרה - התוצאה שקיבלת בשקיפות (אם נתעלם מבדיקת הדם)היא מצויינת ואני במקומך הייתי ממשיכה לאסוף נתונים. בהצלחה , ענת.

love joy

New member
אנא כתבי לי פרטים על ד"ר ליפיץ

אנא כתבי לי פרטים על ד"ר ליפיץ, כמו איפה הקליניקה שלו ובאיזה בית חולים הוא עושה את הבדיקה ומה מספר הטלפון שלו. אני אוספת מיידע. תודה רבה LOVE JOY

חן123

New member
אני כמעט בטוחה שאין משמעות לבדיקת

דם! ואת יודעת למה? כי התחלת את ההריון עם תאומים, כל הערכים משתבשים אגב, זאת הסיבה שאותי לא שלחו לבדיקה, ובפרוש אמרו לי שאין משמעות לערך עם הריון מרובה עוברים! אפילו עם אחד העוברים נספג כל הערכים מתעוותים! תבררי את זה!

אני חושבת שלרחל בדיקת הדם

הצלווה את השקיפות הייתה לא טובה והיא עשתה מי שפיר על סמך זה. אבל 1:520 זה עדיין נחשב בסדר, רק מ1:300 (לערך) שולחים למי שפיר על חשבון הקופה, את יכולה לחכות לסקירה ולחלבון והחליט סופית על סמך זה. גם אני ממליצה על ליפיץ, ברמת מרפא בפ"ת או במדיקל סנטר בהרצליה או בתה"ש.

love joy

New member
מחכה לתשובות נוספות...

מחכה לתשובות נוספות ושמות של רופאים שעושים מי שפיר + הפרטים שלהם תודה רבה

אני המתנתי לשכלול כל התוצאות../images/Emo141.gif

של כל הבדיקות, למעט מי השפיר. היו לי משהו כמו שבועיים אם לא יותר של התחבטויות, כן לעשות-לא לעשות. מצד אחד-כל התוצאות יפות וטובות, הסקירה נפלאה וכו´אז למה כן? מצד שני-מי שפיר מגלה כל מיני דברים, לא עלינו, שלא תמיד מעוררים חשד בשאר הבדיקות. אחרי כמה לילות טובים ללא שינה, החלטתי לא לעשות. פחדתי לסכן ולו במשהו קטן את ההריון הזה, למרות שיש את הקטע של "מה אם משהו לא בסדר?". זוהי ההחלטה הכי קשה בהריון, לדעתי. כל החלטה שלא תקחי, תהיי שלמה איתה עד הסוף. בהצלחה בהחלטה ובעיקר בהמשך.

@ריטה

New member
לא מנסיון אישי, אלא של חברה

גם היא התחילה עם תאומים, שאחד נספג רק בסביבות חודש רביעי. בגלל תוצאות חלבון עוברי שלה שלחו אותה למי שפיר, ואחרי שבועיים מורטי עצבים היא קיבלה תשובה שהכל בסדר והתוצאה נבעה מהתאום שנספג. היום יש לה ילדה משגעת. שיהיה בהצלחה, גם אני ממליצה לעבור קודם את הבדיקות הסטנדרטיות ואז כשיש לך יותר אינדיקציה להחליט. חבל על הכסף ועוד יותר על החרדות.

למעלה