זקוקה לעזרה ומקווה למצוא אותה אצלכם

רעיגאני

New member
זקוקה לעזרה ומקווה למצוא אותה אצלכם

צהריים טובים, קצת עלי:
בת 39 וחצי, נשואה פלוס 2.
ביוני 2000 עברתי ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח. היה לי קשה להתאושש מהניתוח, הייתי חלשה מאוד וירדתי במשך זמן ארבעים קג בערך.
לאחר מכן התחתנתי וילדתי את בתי הבכורה. במהלך הלידה הרופא נאלץ ללחוץ לי חזק מבית החזה ומטה כדי שהתינוקת, שכבר הייתה במצוקה, תצא וכנראה פגע במידה מסויימת בטבעת. לאחר הלידה לא הצלחתי לאכול כלום וכשרק נשכבתי הקאתי בלי הפסקה. לאחר זמן הצלחתי להגיע לד"ר אבינוח והוא פתח לי את הטבעת. עם ההקלה באה ההשמנה והיום, לאחר עוד לידה בניתוח קיסרי - אני שלושה קד פחות מהמשקל אליו ניגשתי לניתוח, והמצברוח - בהתאם. למרות מצבי אני מנסה למצוא פתרון ולא לעבור שוב ניתוח, שבשבילי זו טראומה עד היום, מכל מיני בחינות.
כיום אני מרגישה כבר שבועיים מאוד לא טוב: צרבת, שיהוקים, גיהוקים והרבה בחילות.

הייתי רוצה לדעת מכם, מכיוון שזמן רב לא הייתי בקשר עם ד"ר אבינוח - איפה וכיצד ניתן לקבוע תור לביצוע שיקוף קיבה אצלו? פעם הייתי מגיעה אליו לסורוקה אך אינני יודעת אם כך זה כיום ומה המספר לקביעת התור. אשמח לכל "קצה חוט".

תודה רבה וסופשבוע נהדר

קוביd1

New member
שלום לך

אני יכול לתת לך קצה חוט ,קראתי את מה שכתבת ומה שאני יכול להציע לך ללכת לרופא המשפחה לספר לא שיש לך טבעת כבר 13 שנה ,ואת סובלת מצרבות ועוד צרות ,ולבקש ממנו צילום ושט קיבה בשתיית בריום ,את זה אפשר לעשות במכון הרנטגן בסניפי קופת חולים את יכולה לקחת את הדיסק אפילו בלי איבחון של רופא הרנטגן
בינתיים תקבעי תור לד"ר אבינוח ותגיעי אליו עם הצילום ,הוא יבדוק ויחליט מה קורה
ד,ר אבינוח מקבל גם בסורוקה גם בפרטי באסותא יש באיזה שהוא מקום בפורום רשימת כל הטלפונים של המזכירות של ד"ר אבינוח ,הימים שהוא מקבל ואיפה ובאיזה שעות
אני מקווה שמשהו יכנס וייתן לך את זה ,לאופירה בטח יש את הרשימה ,היא תיכנס ותקבלי את כל הפרטים

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
הסימנים הם של תזוזת טבעת

בחוברת המצורפת יש לך טלפונים של כל המרפאות שלו שהוא מקבל - כולל סורוקה. הוא עדיין שם בדיוק כמו לפני עשרות שנים.
תזוזת טבעת מצריכה תיקון המיקום (או החלפה), בניתוח שדומה לניתוח הטבעת עצמו.

לגבי השבועים האחרונים, גם זה חשש לתזוזה, אבל במקביל יש לבדוק כל אפשרות אחרת אצל רופא המשפחה - הליקובקטר, קנדידה, חיידק במעיים.
קבלי מרופא המשפחה גם אומפרדקס להקלה זמנית.

שיקוף יש לעשות בדחיפות. את יכולה לשאול במרפאות השונות של הד"ר איך לעשות שיקוף יחד עם התור אליו, ואת יכולה בקופ"ח שלך, כמו שקובי הציע. רק שבמכון הרנטגן ייתנו לך תור לעוד כמה שבועות, אז תסבירי שזה מצב חירום ואת צריכה שיקוף ביום-יומיים הקרובים!
אם את במכבי, אין צורך להביא לד"ר דיסק או הדפסה - כשהוא מקבל אותך במרפאת מכבי הוא רואה במחשב את כל הנתונים של הבדיקה שביצעת.
אם הוא מקבל אותך בסורוקה, יתכן שאפשר לעשות הצילום שם, ויתכן שתצטרכי להביא את הדיסק בעצמך. תבררי הכל אצל המזכירות.

כמה ד"ר אבינוח פתח לך את הטבעת אחרי הלידה? אם הטבעת אינה פתוחה 100%, אז כעת יש לפתוח עוד, בגלל הצרבת והבחילות, ולאפשר ריפוי.
לידיעתך, לא צריך את ד"ר אבינוח כדי לפתוח טבעת במצב שאת לא יכולה לאכול כלום, או חולי אחר. בכל מיון יכולים לפתוח את כל הנוזל שבטבעת.
כמו כן, כדאי לדעת להבא, שיש המלצה רפואית לפתוח את כל הטבעת בימים שלפני הלידה, כדי למנוע כמה שיותר סיכונים מסוג זה שעלולים לקרות כתוצאה מלחצי הלידה.

לגבי ההשמנה - את יכולה לקבל אצלי הכוונה וייעוץ טלפוני מניסיוני הרב, רק שצריך לשאול אותך הן על אורח החיים שלך, והן על מצב הטבעת וההיסטוריה של 13 השנים איתה. כי לא בהכרח שהיא זזה, ולא בהכרח שהיא פתוחה לגמרי, ולא בהכרח שאי אפשר להשתמש בה - לפני או אחרי תיקון (אני מניחה שלא תרצי לעבור תיקון, וצריך לראות עד כמה אפשר לחסוך ממך גם את ניתוח התיקון).
בנוגע לניתוח התיקון והאפשרות שהטבעת זזה, גם אוסנת מהצוות של ד"ר אבינוח יכולה לייעץ לך, והטלפון שלה נמצא בחוברת. אם משאירים לה הודעה, היא חוזרת אלייך.

כדאי שתתקשרי. יש לי הרבה היבטים להאיר לך, שהרופאים לא יוכלו, ולכן עלולים להציע לך פתרונות ניתוחיים מסוכנים לבריאותך.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי. הייעוץ בהתנדבות, ואורך כשעה.

רעיגאני

New member
ולשאלתי הבאה... מישהו שעבר ניתוח הוצאת טבעת,

האם זה ניתוח קשה? ההתאוששות אחריו קשה? מצב הקיבה פשוט חוזר לקדמותו, כמו לפני הניתוח?

אשמח לכל תובנה שתפזר לי את ענני חוסר הודאות והחששות...

תודה

קוביd1

New member
שבת שלום רעיגאני

קראתי פה בפורום על אנשים שהטבעת עשתה להם בעיות והחליקה והם החליפו אותה ,האם את מדברת על הוצאה או החלפה?
הניתוח יותר מסובך בגלל ההידבקויות שנוצרו במשך השנים.
במידה ותצטרכי לעשות ניתוח נוסף אצל ד"ר אבינוח אני יכול להרגיע אותך את נמצאת בידיים טובות הרופא מומחה בניתוחים חוזרים ,קטן עליו.
ההתאוששות כמו אחרי ניתוח רגיל .

קובי

גילור

New member
אני עברתי. הניתוח לא קשה. כמובן, תלוי מה

הממצאים בניתוח. גם ההחלמה ממנו לא קשה במיוחד (כאמור, תוך תלות בממצאים בו).
הייתי קודם כל מבקשת מרופא המשפחה תור לצילום וק"ת ומבקשת ממומחה בכירורגיה בריאטרית (ודווקא לא מדר' אבינח) לבדוק את הצילום.
במידה ותחליטי על הוצאת הטבעת, באופן אישי, הייתי בודקת במקביל על עריכת ניתוח מסוג אחר (נגיד המרת הטבעת בשרוול/מעקף) ולא רק הוצאת הטבעת, כי חבל לעלות את כל מה שירדת עד כה וממילא גם אחרי ניתוח הוצאת הטבעת תצטרכי לחזור לתזונה רגילה בהדרגה (לפחות כך היה אצלי). אני עברתי ניתוח הוצאה בנפרד מניתוח אחר (כי הייתי בהריון בדיוק וכמובן שבהריון עושים רק את מה שחירום ולא נכנסים לדברים אחרים).

M 4

New member
היי, אי עברתי ניתוח חוזר...אפילו שניים :)

את השני עברתי בתל השומר אצל רופאה שהתברר לי שמתמחה בשרוול ולא טרחה להסביר לי שאין מושג לגבי טבעת...
הניתוח היה כישלון וארוך וההתאוששות ממנו היתה קשה.
אבל...לסיפור יש סוף טוב כי ממש לפני שנה עברתי ניתוח נוסף תחת ידיו האמונות של ד"ר אבינוח המדהים!!!
הניתוח ארך 20 דקות, אבינוח שלף את הטבעת והתקין אחרת (אגב, הרופאה שניתחה אותי קודם טענה שלא ניתן היה להוציא את הטבעת והיא רק ניסתה לתקן...).
לכן חשוב לבצע את הניתוח רק אצל מנתח שזה תחום המומחיות שלו.
אל תחששי ואני ממליצה בחום...אני כאמור שנה אחרי עם 40 ק"ג פחות...ברוך השם מרגישה נפלא! אדם חדש :)
ובהזדמנות זו רוצה להודות לפורום המדהים, שאני קוראת ונתרמת מהמידע ומהחיזוקים (פחות משתתפת אבל הרבה באופן סמוי...)
בהצלחה ואל חשש,

גילור

New member
עד כמה שידוע לי, הרופאה האישה היחידה

שמנתחת בשיבא היא דר' פייגין.דר' פייגין בעברה בהחלט ניתחה גם ניתוחי טבעת.
דר' אבינח מנתח אך ורק ניתוחי טבעת ולכן הוא האחרון שהייתי מגיעה אליו להתייעצות אלא אם כן הייתי משוכנעת שאני רוצה רק טבעת ולא שום דבר אחר. כיוון שהבחורה בשרשור חוותה סבל רב עם הטבעת וכיוון שמדובר בניתוח נוסף בכל זאת, בכל את לטעמי כדאי ורצוי מאוד להתיעץ עם מנתח נוסף המתמחה בכמה סוגי ניתוחים.

פלפלית79

New member
מסתבר שאבינוח עושה גם שרוול

באחת הפעמים שהייתי באסותא, מישהי שהייתה לפני בתור אמרה שהיא באה להתייעץ איתו גם לגבי ניתוח שרוול כי הוא עושה את שני הניתוחים.

אופירA

New member
מנהל
ממה שבדקתי עד לאחרונה - הוא בפירוש לא.

אם יהיה מידע חדש, שיתקבל ממזכירותיו הנוכחיות של המנתח במרפאות השונות, אפרסם אותו מיד.

המידע שקיבלת הגיע מ"שיחות מסדרון", שאין ללמוד מהן דבר אודות האמת.
אני מניחה שמידע זה שווה בדיוק למה ששווה המידע "המפורסם" על הניתוח שעבר ד"ר אבינוח לפני כשנתיים בחו"ל להסרת גידול סרטני ממאיר ממוחו, לאחר שהיה חולה מספר שנים קודם לכן בגידול סרטני זה במוח... אנשים ששעמם להם בחיים הפיצו מידע זה, והוא עבר מפה לאוזן בהתרגשות רבה מנשוא במשך מספר שנים (ועדיין עובר בפריפריות הנידחות בגליל ובדרום החרדי...).

אופירA

New member
מנהל
פלפלית!!! אלף סליחות!!!

המידע מתחדש בקצב מסחרר. טעיתי!!! המנתח אכן עושה שרוול, או יותר נכון לומר - וורסיה של שרוול - בפרוצדורה מיוחדת שנקראת "מיצר קיבה"
(שזה במילים אחרות שרוול, רק שלא קוטעים את הקיבה הנחתכת ומוציאים אותה החוצה, אלא משאירים אותה בפנים קטועה חלקית בחלקה העליון ותפורה בסיכות כמו החלק של השרוול).
זה דבר חדש של השנה האחרונה, מהמידע שקיבלתי מאוסנת, המזכירה המייעצת של הד"ר.
(לפי המידע בעיתון ההסתדרות הרפואית, הפרוצדורה נוסתה במשך 10 שנים על אלפי מנותחים, טרם שהוצעה לציבור).

הפרוצדורה מבוצעת בסורוקה, ע"י שיתוף הפעולה המפורסם והוותיק בן עשרות השנים של פרופ' סולי מזרחי וד"ר אבינוח.

גם פרוצדורת הטבעת מעל השרוול, מתבצעת על ידי ד"ר אבינוח במשך כמה שנים, למשורוולים שבמשך השנים גדלה יכולת האכילה שלהם והם לא מצליחים לשמור על ההרזיה.
פרוצדורה זו לא מתבצעת הרבה, ואין מידע מצטבר לגבי אנשים שעברו אותה, אם טוב להם בה ומה קורה להם במשך הזמן.

העולם הזה מתחדש ללא הרף.
הבטחתי לאוסנת שבכל שיחת מסדרון שתספר על דבר חדש, אוודא איתה מה אמת ומה הזיה.

שוב תודה על המידע, ושוב סליחה ממך על הטעות וחוסר המעודכנות שלי.

אופירA

New member
מנהל
ממידע שסיפרו מנותחים שעברו תיקון/הוצאת טבעת

אין זה ניתוח קשה, מבוצע לפרוסקופית וקל וממושך כמו ניתוח הטבעת עצמו (בהנחה שאין אירוזיה = פצע בקיבה כתוצאה מחדירת הטבעת).
מבחינת ההרגשה שלך - מצב הקיבה חוזר לקדמותו.
מבחינת המבנה הרקמתי - נשארות ההצטלקויות שנוצרו על הרקמה החיצונית של הקיבה, עליה היתה מולבשת הטבעת, מה שיוצר עיוות בצורת הקיבה, אך הוא לא משפיע על בריאותה, ומשמעותי רק בביצוע ניתוח חלופי - שרוול או מעקף - שאז העיוות וההצטלקויות מקשים על הניתוח החלופי והופכים אותו למסובך יותר.
וכמובן יש הידבקויות הרקמות שנגרמו כתוצאה מהניתוח הראשון, אך הן משמעותיות רק לצורך ניתוח חלופי (שרוול או מעקף קיבה), עליו הן מקשות. ואילו לניתוח הוצאת הטבעת אין להן כל משמעות והוא אינו ניתוח מסוכן יותר זה נחשב תיקון (ולא מה שאנו קוראים "ניתוח חוזר" מהסוג המסוכן, שזה בעצם ניתוח חלופי, שמחליף את שיטת הצרת הקיבה בשיטה אחרת).

יתכן שעדיף לך ניתוח תיקון, אם ניתוח הוצאת הטבעת אינו חיוני. אבל קשה לדעת זאת בסבירות מהנתונים שמסרת.

לגבי התאוששות - אולי תפרטי לנו את סיפור ההתאוששות הקשה שהיה לך מניתוח הטבעת, כי זה נדיר לשמוע על כך, ובאמת נשאלת השאלה מדוע זה קרה, והאם זה נבע מפתיחת בטן מלאה כמו בשאלה החשובה של עדי (לא סביר שבשנת 2000 עדיין עשו פתיחת בטן מלאה).

עדי1751

New member
שאלה לרעיגאני

האם את הניתוח הראשון עברת לפני 13 שנה בפתיחת בטן או לפרוסקופי? מדוע היה לך כ"כ קשה להתאושש אחריו?

רעיגאני

New member
ראשית תודות אתם נפלאים ועונה

עברתי בש/נת 2000 בלפרופסקופיה. הקשיים: ההתעוררות מהניתוח הייתה קשה וטראומתית, ממש זכורה לי כטראומה רגשית. לפני שנתיים וחודשיים כשהייתי צריכה לעבור קיסרי - התעקשתי שהוא יהיה בהרדמה מקומית רק כדי לא לעבור הרדמה מלאה שוב. אני יודעת אני טיפוס חרדתי וחוסר השליטה שבהרדמה מלאה מבעית אותי, לא פחות. היה קשה לי להסתגל למצב החדש, הלכתי לפי ההוראות והקאתי ללא הרף.
בזמנו לא ליוו אותנו לא תזונאים שמבינים בזה ולא פסיכולוגים והרגשתי שזו כל כך לא הדרך לטפל בבעיית החיים שלי. לכן אני כל כך מתנגדת כעת לניתוח שרוול למרות שהמשקל מכביד עלי פיסית ונפשית.

אני בהתלבטות ובלופ

שבוע נהדר לכולכם

אופירA

New member
מנהל
גם היום, לצערי, אין ליווי מתאים

אמנם יש ליווי במרפאות בריאטריות, בהן יש תזונאים ופסיכולוגים מתמחים בנושא, אך הם לא יודעים לתת ליווי התנהגותי נכון, בפרט לא לגבי טבעת.
הם יודעים להגיד לך לאכול לאט לאט, ללעוס הרבה. וזה בהחלט לא מועיל ברוב המקרים, ואנשים נאלצים להקיא.
הם לא יודעים להגיד לך לשתות לפני כל אכילת מוצק, להשתמש נכון בשתייה, לאכול כל 2-3 שעות אפילו משהו כדי שהמעבר לא יתכווץ וכו'.
הם לא יודעים מה עושים בכל המקרים השונים והמשונים כגון כאשר מים עוברים קשה ואוכל עובר בקלות, שבבוקר אי אפשר לאכול ובערב אפשר הרבה מאוד, וכשמה שנתקע לא יורד במשך שעות אפילו אם הפסקת לאכול, וכאשר יש חסימה טוטאלית של המעבר ע"י משהו שנתקע או קליפה.
ובוודאי שהם לא יודעים את כל הצרות שנגרמות מפתיחות וסגירות קיצוניות של הטבעת, ומה גורם לכל המצבים של הינעלות הטבעת, ומה מונע אותם מראש.
ולא שסגירה תחת שיקוף אינה יעילה, כיוון שהשיקוף אינו משקף במדויק את מצב המעבר והטבעת, בדיוק כמו שאולטרסאונד שמלווה את היולדת אינו משקף במדויק מתי יש ציר ומתי אין...

המידע היעיל היחיד לגבי התנהגות נכונה ומונעת עם טבעת ניתן על ידי, באופן חלקי מאוד באתר "טבעת", ובאופן פרטני ומקיף יותר בייעוץ הטלפוני ההתנדבותי (וכמובן שגם הוא אינו מושלם, אך מוסיף הרבה ידע וכלים).

למעלה