זקוקה לעזרה - חייבת להשתמש בחומצת לימון במקום לימון וחוששת

SPARROW13

New member
זקוקה לעזרה - חייבת להשתמש בחומצת לימון במקום לימון וחוששת

הי,

אני סובלת מרגישות לפירות הדר - זמן קצר אחרי אכילתם מתייבש לי מאוד עור הידיים ונסדק, מתמלא חתכים, זה סיוט (אני סובלת גם מיובש בפנים - סבוריאה).
לקח לי מספר שנים של ניסוי וטעיה לבודד את כל הרגישויות שלי למזון (לקטוז, אבקות אפייה, סודה לשתייה, חומרים משמרים, הסולפיטים שביין ועוד כמה דברים...).
ניסיתי להכין חומוס וטחינה עם חומצת לימון אבל מאחר שהטעם המתקבל שונה מלימון אמיתי אני לא יודעת מתי הכמות מספיקה כי זה אף פעם לא חמוץ מאוד כמו לימון ואני אוהבת טעמים חמוצים כמה שיותר.
אני משתמשת בחומצת לימון רק לניקוי אבנית וחוששת לשים יותר מדי במזון ולגרום לנזק פנימי במערכת העיכול...
האם יש דרך שאוכל למדוד כמות שתהיה בטוחה, ולהסתפק בטעם שייצא?
מעדיפה שיהיה פחות טעים אבל שלא יגרום נזק, כי אני גם היפוכונדרית...

תודה,
Sparrow

bali

New member
מנהל
את מתכוונת למלח לימון?

למיטב ידיעתי הוא לא מסוכן לאכילה. גם בפלאפליות וכיו"ב משתמשים בו לסלט הכרוב הלבן והסגול כדי לתת להם טעם חמוץ ולרכך את הכרוב.

אני לא יודעת להגיד לך באיזו כמות להשתמש. הייתי מתייעצת עם תזונאית/דיאטנית או עם הרופא/ה המטפל/ת שלך ליתר בטחון מכיוון שיש לך רגישויות להרבה חומרים ולא כדאי סתם להסתכן.

בהצלחה ותרגישי טוב

SPARROW13

New member
כן, מלח לימון. אני לא רגישה אליו. וידאתי את זה

חידשת לי לגבי זה שמשתמשים בו בפלאפליות לרכך את סלטי הכרוב. אין לי בעיה כשאני אוכלת אותם.
אני יודעת שהוא לא מסוכן לאכילה אבל אם מלח לימון משמש גם להמסת אבנית אז המינון חשוב.
פשוט אני לא סומכת על חוש הטעם שלי שאדע איפה הגבול.
תודה בכל אופן

bali

New member
מנהל
אוקיי, טוב לדעת שאת לא רגישה אליו.

תלוי כמובן בכמות האוכל שאת מכינה איתו, הייתי אומרת שעד חצי כפית זו כמות סבירה למי שאוהבים חמוץ חמוץ. הייתי שמה בהדרגה וטועמת תוך כדי, ואולי נותנת לעוד מישהו לטעום.

וסתם להרגיע יותר, גם בחומץ רגיל משתמשים לניקוי, אבל אוכלים אותו כל הזמן. זו פשוט דרך טבעית יותר לנקות בלי כימיקלים רציניים של חומרי ניקוי תעשייתיים.

SPARROW13

New member
תודה על התשובה

לגבי חומץ, יצא לי לטעום כרוב שתובל ביותר מדי חומץ באיזו פלאפליה וזה היה זוועה. חטפתי בחילה די מהר וגם הגוון של הכרוב היה מוזר ולא נראה כמו שאמור להראות סלט כרוב. לפחות מצאתי באינטרנט מידע על כך שברוטב ויניגרט למשל שמים חומץ ושמן ביחס של 1 ל-3 או 2 ל-3 אם רוצים יותר חמוץ.
לגבי מלח לימון לעומת זאת, קשה מאוד למצוא.
שאלתי בבלוג אחר וקיבלתי הפניה לאתר שכותב שלמטרת בקרת חומציות למשל בהכנת שימורים או ריבות, תמיסת חומצה ציטרית 4% (4 גרם ל- 100 מ"ל מים) אמורה להיות בעלת אותה חומציות כמו מיץ לימון.
השאלה האם להשקיע ולקנות משקל וכלי מדידה ואם כן מה לקנות. אני לא נוהגת להשתמש בדברים כאלה ואין לי כלום בבית.
אופה לפי כמויות של כוסות קמח וכד'.
הבלוג ההוא דרך אגב מאוד נחמד ומעניין. הוא עוסק במה שנקרא 'מדע בצלחת'.
לא יודעת אם מותר לפי כללי הפורום להמליץ. אבל אם כן ואם מישהו מעוניין אוכל לתת לינק.

למעלה