זקוקה לעזרה מהמנוסות..

alfamare

New member
זקוקה לעזרה מהמנוסות..

חברה טובה שלי מאושפזת, שבוע 18 עם תאומים, בעברה הריון תאומים שבו אחד העוברים התפתח להריון מולרי והשני תקין, החולה נפל בשבוע 14 והשני החזיק מעמד עוד 4 שבועות, בלידה המוקדמת זיהו עובר שמתאים לשבוע 18 עם שליה חולה לגמרי המתאימה לשבוע 34
לקח לה כמעט חצי שנה לאושש את המערכת ואת רירית הרחם ועוד שנה להרות שוב, והיום כאמור שוב בהריון עם תאומים בשבוע 18 מאושפזת עם התקצרות צוואר, היו קצת צירים שנוטרלו בעזרת תרופות, ומקבלת הידרוקסיפרוגסטרון ובעיקר נוזלים בעירוי. הרופאים ממליצים על קשירת צוואר, מי מכירה בעד ונגד? מי מכירה מה הסיכון מול הסיכוי בקשירה? אשמח לתשובתכן מנסיונכן בהדקם, מאחר והיא אמורה לקבל החלטה עד יום שלישי. תודה מראש!

loligos

New member
ממש לא לחכות יותר מדי

את יכולה להסתכל בשרשור לא מזמן כאן ובפורום הריון אחרי אובדן כדי לדעת את הבעד או נגד...אבל באופן עקרוני אם הרופאים חושבים שהניתוח יעזור אין לה מה להפסיד. אצלי בשבוע 18 הניתוח לא עבד אבל...ברוב המקרים זה מאוד עוזר!!! ניתוח מאוד פשוט בהרדמה מלאה וכמובן שאחרי זה היא תהיה בביקורת די קבועה נקווה שעוד להרבה שבועות היא בטח תצטרף לפורום הזה. באיזה ביה"ח היא? הסיכון הוא שאם יש צירים והתפירה במקום יש סיכון שהרחם יקרע אם תהיה התפתחות ללידה. לא מכירה מקרים כאלו כי כשיש צירים ישר מוציאים את התפר אם תרופות לא עוזרות להרגיע את המצב...מכירה את זה מקרוב (לצערי). תאחלי לה בהצלחה...ושתחליט הרבה לפני יום שלישי.

לולי, דיברתי עלייך...

בתשובה שעניתי לגולשת הזו בפורום הורים לפגים, ושאותה אני הולכת להעתיק לכאן, כי לדעתי היא מכילה מידע שחשוב דווקא לבנוץ הפורום שלנו. אז הנה לשון התשובה: התיאוריה המיילדותית מבחינה בין שני מצבים - אי ספיקת צוואר (cervical incompetence) "טהורה", שבה אין צירים כלל אלא רק דינמיקה צווארית "שקטה" (פתאום מתגלה מחיקה/פתיחה, לעתים קרובות כבר כשמתפתחת לידה ואין מה לעשות ). ומנגד, יש את המצב שלכאורה יותר מתקבל על הדעת, שבו יש צירים שמובילים למחיקה ופתיחה בדיוק כשפי שצריך לקרות כדי שתתפתח לידה, רק שזה קורה הרבה לפני הזמן. ברור שבמקרה הראשון תופרים (אם מגלים בזמן, או בהריון שאחרי...) ובשני לא. עד כאן הכל טוב ויפה. אבל בחלק ניכר מן המקרים יש גם פתיחה וגם איזושהי פעילות רחמית, ולא ברור מה גרם למה, כי גם אם הדינמיקה הצווארית נגרמת מאי-ספיקה, הרבה פעמים הדינמיקה עצמה גורמת לצירים. לכן יש מחלוקת בין הרופאים על מתי כן ומתי לא. ככל שהעדות לפעילות רחמית קלושה יותר, כך יש יותר סיכוי שיחליטו לתפור. צריך לזכור שגם לתפירה סיבוכים משלה (בפורום אבדן הריון יש גולשת בשם לוליגוס שאיבדה הריון כנראה בגלל תפר מיותר, וכאן בהריון בסיכון יש גולשת שעברה תפר ברשלנות ואיבדה בגלל זה הריון יקר), ומאידך, אני מכירה לא מעט מקרים בהם תפר הציל הריונות שהתחילו עם פרוגנוזות גרועות. אני עצמי מתלבטת מה לעשות בעניין (לכשאהיה בהריון, מתי שזה לא יהיה...), אבל אני נוטה לכיוון של כן לתפור. מקווה שסיפקתי קצת מידע שעוזר... בכל אופן אני אשמח לנסות לענות על עוד שאלות. והכי חשוב - שתמשוך כמה שיותר! עתליה

עונה מניסיוני

בהריון הראשון התפר בוצע בשבוע 20 כשכבר היתה פתיחה של 1.5 ס"מ והצוואר היה מקוצר ב80% התפר בוצע באסותא ע"י פרופ' דור אצלו טופלתי בשעתו ילדתי בסוף בשבוע 38 התפר עצמו הוסר בשבוע 35 עקב צירים (הצירים החלו מזמן שבוצע התפר) בהריון השני כבר בשבוע 10 הצוואר היה באורך של 2.7 ס"מ וקיבל צורה משפכית התפר בוצע בשבוע 13 בתל השומר ע"י דר' באום האחד והיחיד מאחר והתפר בוצע בשלב מוקדם לא היו בעיות מיוחדות ילדתי בשבוע 37 התפר הוסר בשבוע 35 עקב צירים (לא היו צירים קודם לכן) הפרוצדורה עצמה נעשית בהרדמה מלאה אם הרופאים ממליצים לבצע תפר אז שתעשה אותו כמה שיותר מוקדם כך יהיו פחות בעיות בהמשך

למעלה