זקוקה לעזרה-מחפשת מסגרת טיפולית

מתי11

New member
זקוקה לעזרה-מחפשת מסגרת טיפולית

בוקר טוב, אני מחפשת מסגרת טיפולית לנועה בת שנה ו 5 חודשים בהמלצתה של רופאת טיפת חלב. בתי היא היפוטונית קלה בשילוב גמישות יתר(אבל ממש). הרימת ראש(בשכיבה על הבטן) בגיל 4 חודשים, התהפכות מצד לצד-גיל 9 חודשים ישיבה - גיל 10 חודשים זחילה - לא בדיוק זוכרת. בגיל 9 חודשים היא היתה בטיפול במרכז "צעד ראשון" בשיטת פלדנקרייז ושם באמת ניתן לה הרבה ביטחון וכלים כדי להתקדם. אפרופו גם לי בתוך אמא זה נתן הרבה ביטחון ביחס אליה.תמיד היתי אומרת לגדולה(בת 3 וחודשיים) בזהירות,בעדינות... היום נועה אולכת,מרימה ידיים,עושה כפיים,זחלה יפה מאוד אבל עדיין המצב לא אידאלי-לפי הרופא יש בעיה של חגורת הכתפיים בעקר והיא המליצה על חוג או כל מסגרת שבנ כמות ילדים קטנה ,עם הכוונה טיפולית שבה ישומו לב לטיב הביצוע של כל תרגיל שנועה עושה. אני שמתי לב שנועה אף פעם לא ממש החזיקה בקבוק,כשהיתה קטנה ממש ינקה או היתי מניחה אותו על בית החזה והיא היתה תומכת בבקבוק מהצד עם כף היד. כשגדלה התחילה להחזיק את הבקבוק מלמטה (הפטמה בפה ומצד השני תמיכה בתחתית הבקבוק). ניא לא מרימה אותו בהחזקה בשתי הידיים מהצד ובשימוש באצבעות ואגודלים.הרופא אמרה שזה בגלל חגורת הכתפיים. סליחה על האורך. מה ההמלצותכם?האם לחזור ל"צעד ראשון"? אנחנו גרים בהרצליה,אני עם רכב. חשבתי אפילו על טיפול אחד על אחד,מה דעתכם?איפה אני מוצאת מטפל/ת? מה סדר גודל של עלויות? בתודה מראש מתי

shanishan

New member
חוגי תנועה

היי, אני חושבת שטיפול אחד על אחד יכול לעזור אבל לילדים מאוד עוזר שיש סביבם עוד ילדים לכן אני ממליצה לך ללכת על חוגי תנועה שמתבצעים בקבוצות קטנות כך שגם את וגם היא תוכלו להנות מעוד אנשים סביבכן. יש הרבה מרכזים שיש להם חוגי תנועה לקטנטנים- אמנם לא משהו רפואי שמתמחה אך ורק בבעיה הזו אבל בהחלט מתעסקים בכל מה שקשור לחיזוק מוטורי וכדומה. אני לא מכירה כל כך את איזור הרצליה אבל אני מכירה מרכז ברעננה שיש לו חוגים כאלה, השאלה היא אם זה לא רחוק לך מדיי? אני חושבת שזה מאוד מאוד יכול לעזור. אם את רוצה אני יכולה לתת לך את הפרטים פה אבל אני יודעת שזה ייחשב כפרסום וזה לא דבר מקובל. אולי אוכל לתת לך את זה במייל [email protected] שבוע טוב. :)

ל shanishan על המלצות בפורום

המלצות שלכם כהורים שהתנסו בפעילויות מותרות ואף רצויות בפורום ( בדיוק כמו שפותחת ההודעה שיבחה את מרכז "צעד ראשון"). רק כאשר בעל המרכז או העובדים שלו יפתחו הודעה כדי להמליץ ולשבח את עצמם זה יחשב כפרסום ולכן יימחק.

מתי11

New member
היתי רוצה לקבל תגובה גם של מנהלי

הפורום. מה דעתכם?יש סיבה טובה לדאוג? תודה מתי

מתאורך, זה לא נראה כבעיה

שדורשת עבודה פרטנית. מומלץ לעשות איבחון כדי לבדוק אם יש נושא שצריך להתמקד עליו במיוחד ולקבל כלים לעבודה איתה. ולהצטרף למסגרת חוגית בתחום המוטורי.

נאוה ר

New member
מתי שלום!

האם טופלה אי פעם בפיזיותרפיה? האם הרופא המליץ על אבחון ריפוי בעיסוק?

למתי

אני מבינה שהרופא המליץ על חיזוק חגורת כתפיים ואם כך נראה לי ששוה לבצע אבחון מקיף יותר. זה יכול להיות צעד ראשון שהיית מאד מרוצה ממנו , זה יכול להיות דרך קופ"ח בריפוי בעיסוק או פיסיותרפיה. אבחון יתתן לך תשובה לשאלה האם יש צורך בעבודה פרטנית או לא. אני תמיד בעד לא לחכות אלא "לתפוס" את הדברים ולהתחיל לטפל בהם כשהם קטנים.

למעלה