לא כל כך חריג כמו שאתה חושב
בשנים האחרונות יותר ויותר מדעני בולטים ומשפיעים בקהילייה המדעית בתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית טוענים שההתפתחות המינית הטבעית של האדם מתחילה עוד הרבה לפני התפתחות מערכת המין בגיל ההתבגרות. מה גם שהיום ילדים פשוט מתבגרים יותר מהר, מכל הסיבות שצוינו למעלה. ברור שהתנהגות של ילד בגיל כזה נגזרת ישירות ממה שהוא רואה. אם ההורים מתנהגים בצורה מינית לידו או שמרשים לו לראות תכנים בעלי אופי מיני (לאו דווקא פורנוגרפי - ילד בן 6 או 10 "מתחרמן" גם מקצת ציצי ואפילו מנשיקה חושנית), הילד מהר מאוד ירצה לנסות בעצמו - ולו בגלל הסקרנות הטבעית שלו ל... פחות או יותר הכל (כולל מחבתות רותחים ושקעים של חשמל). אבל מה, אני, שלא כמוך, מאמין שזה טבעי לחלוטין. זה כן דורש תשומת לב, אבל זאת ממש לא "בעייה עם נשים". למען האמת, הבעייה הזו היא האינסטינקט החזק ביותר בעולם החי - יצר ההתרבות (שהוא, כידוע, חזק הרבה יותר אפילו מיצר ההישרדות). בלעדיו, ידידי, לא היו חיים על כדה"א. היצר הזה זו הסיבה שחרדים רבים מוכנים לגדל שמונה ילדים כשלאף אחד מהם אין מספיק מקום, בגדים ולעיתים אפילו אוכל, העיקר להפיץ את הגנים (סליחה, לפרות ולרבות). זו הסיבה שזכר האלמנה השחורה מזדווג עם הנקבה למרות שאין לו שום סיכוי לצאת מזה בחיים. זו הסיבה שאמהות נותנות את חייהן (להלכה ולמעשה) עבור ילדיהן וזו גם הסיבה שרוב הגברים (ובימינו גם הנשים) לא נשארים נאמנים לאורך כל חייהם - גם אם הם לא בוגדים סדרתיים. פשוט בגלל שזה בטבע שלנו. בגנים שלנו אם תרצה. הקב"ה ברא אותנו ככה מסיבה מסויימת, ואני מסרב להאמין שהוא רוצה שנתכחש לזה. לא בגיל 5 ולא בגיל 55. וזה לא שאנחנו באמת יכולים... הרי כל אישה נהיית עצבנית בזמן המחזור, לא משנה מה היא אומרת. ובאותה מידה גם כל גבר יעיף מבט אם הוא יראה אישה שמושכת אותו - לא משנה כמה הוא נאמן. ואם אותה אישה גם תתחיל לדבר איתו, הוא עשוי למצוא את עצמו מהר מאוד בסיטואציה שהוא יתבייש בה עד סוף ימיו. כי אנחנו לא יכולים לשלוט בטסטוסטרון שלנו. למעשה, יותר נכון להגיד שאין לנו שום דרך למנוע מהטסטוסטרון שלנו (ועוד מי יודע כמה הורמונים ונוירו-טרנסמיטורים וגורמים אלו ואחרים) לשלוט בנו. כל מה שיצא מהנסיון הזה זה הרבה מאוד תסכול - בין אם נצליח להימנע באותו רגע נתון ובין אם לאו. ושלא תטעה, אני לא חושב שילד בן 5 שנוגע למישהי בחזה זה נורמאלי ובסדר. אבל אפילו פחות נורמאלי מזה זה ילד שלא יגלה שום התעניינות מינית בתקופת הילדות. יכול להיות מצב כזה - כמו למשל במשפחה חרדית שבה התעניינות שכזו לא תעלה על הדעת - אבל זה לא שהילד לא מתעניין, הוא פשוט לא מגלה התעניינות. דהיינו, הוא שומר הכל בבטן. וכולם הרי יודעים כמה שטוב לשמור בבטן... אני לא רוצה לדבר רק על חרדים אז בוא ניקח דוגמה אחרת לשם שינוי: למה אתה חושב שיש כל כך הרבה מקרים של כמרים שאונסים נערי מזבח? כי אסור להם לשכב עם נשים. היצר (בין אם זה יצר הרע או יצר הטוב או יצר העמו) פשוט לא נעלם. להיפך. הוא רק מתבשל ותופח ומתעצם בחזקות, עד שבסוף אתה לא יכול להתאפק ופשוט אונס נער מזבח. אז יצר הרע הפך ליצר האיום ונורא. מה עשינו בזה? לא, הפתרון הנכון הוא לשבת איתו ולדבר איתו בגובה העיניים. להסביר לו בדיוק איך מגיעים ילדים לעולם ואיך עובדת מע' הרבייה, להסביר לו למה אסור לגעת לנשים בחזה בלי רשותן, ולמה לדעתכם ולדעת רוב האנשים בעולם ילד בגילו לא צריך לגעת לנשים בחזה בכלל. לשאול אותו למה הוא בכלל רוצה לגעת באנשים אחרים בצורה מינית, ואם הוא יודע למה אנשים מבוגרים עושים את זה. להסביר לו שזה צריך לבוא מאהבה ולא רק בגלל שבטלוויזיה עושים את זה. להסביר את הסכנות ולהסביר לו שבתכלס זה לא כזה ביג דיל כמו שעושים מזה. ואני יודע מה אתה הולך להגיד. אתה הולך להגיד שהוא רק בן 5 ושהוא עוד ממש ממש לא בוגר מספיק בשביל השיחה הזאת - אבל העובדה היא שבעידן האינטרנט והפרסום האובר, אובר אובר אוווובבבבררר אגרסיבי אתה לא תוכל להשאיר אותו בחוסר ידיעה לאורך זמן. מה שהוא לא ילמד ממך הוא ילמד מהחברים ומה שהחברים לא יודעים הם ילמדו ביחד מהאינטרנט. כך שבסוף הוא ידע הכל בין אם תספר לו ובין אם לא תספר לו. ההבדל הוא שכשאתה תסביר לו את זה, אתה בטח תתן לו כלים טובים יותר להבין את המציאות מאשר סרט פורנו יתן לו. אני, באופן אישי, מאמין שמין זה דבר יפייפה, הביטוי המוחלט של השלמות שמסמל האיחוד בין הזכר והנקבה שהם מנוגדים אך משלימים. האש והמים, היום והליל, היין והיאנג. השלמות שהיא הקב"ה. זהו איחוד כל כך גבוה, כל כך מושלם, עד שהוא מעניק לנו, ולו לרגע קט, את הכוח להעניק חיים. אני מאמין שאין לאיש מאיתנו זכות להתכחש למתנה כה נפלאה, ובטח ובטח לגרום לאחרים להתכחש לה. ואם לסכם את כל המגילה הזאת במשפט - זה הכל מן ג'ה!