זקוקה לעזרה עם חתולים

חןחן42

New member
זקוקה לעזרה עם חתולים

אנחנו משפחה ממושב בשרון, יש לנו 2 חתולות: בת 11 ובת שנתיים. אנחנו נוסעים לרילוקיישן למספר שנים ואין באפשרותנו לקחת איתנו את החתולות.
החתולות רגילות להסתובב בחצר ונכנסות הביתה רק כדי לאכול ולשתות (או להתפנק)...
נשמח לקבל עצה או הצעה לבית חם לחתולות

dimitrygo

Active member
מנהל
תכירו את העובדות - אף אחד לא יקח את החתולות שלכם ואף אחד לא

יטפל בהן. כל מה שיש להן זה אתם. הסיכוי היחיד שלהן לשרוד זה אתם.

גורדיאן

New member

אולי מישהו מהשכנים שלכם ירצה לאמץ אותם באותה צורה, אבל אין סיכוי למצוא מאמצים אחרים.

Yukita

Active member
מנהל
רלוקיישן למספר שנים

פירושו שאכן יש באפשרותכם לקחת אתכם את החתולות. אני עצמי נסעתי לחו"ל עם חתולה, ועוד למדינה מחמירה יחסית בחוקי הכנסת בע" ח (בריטניה). אפשר וגם צריך להתארגן לקחת אותן אתכם.

מי יכנס במקומכם לבית?

אם גם ככה אלו חתולי חצר אולי לא יהיה אכפת לו שהם ישארו והוא ידאג להם למזון?
הבנתי שחתול נקשרהיותר לאזור המחיה מאשר למטפל.
העברת חתולים לארץ זרה למבנה מגורים שונה יכול להיות פחות טוב להם.
אולי אפילו משפחה באותו מושב שתיקח אחריות עליהן.

Yukita

Active member
מנהל
חתולים נקשרים מאוד גם לבני אדם

את מתבקשת לא להפיץ דיעות קדומות מוטעות.

ואת מתבקשת לא לומר לי מה לכתוב....

בעיני להטיס חתולה בת 11 שרגילה לחיות במושב לאיזו מדינה אחרת ואולי לבניין סגור - היא הצעה שלא שוקלת את טובת החתולה.
בינתיים זו מדינה חופשית וזה פורום עם שיח פתוח.
כל אחד כותב את דעתו/הצעתו.

Yukita

Active member
מנהל
את בפורום חתולים

ואת מפיצה מידע מוטעה. שימי לב שלא נאמר לך דבר על ההצעה לבדוק מי יגור בבית, נאמר לך לא להפיץ מידע מוטעה לגבי חתולים עצמם. אין שום בסיס לדיעה שחתולים אינם נקשרים לבני אדם. כבר כתבת בהודעות עבר שאין לך נסיון ואין לך הכרה של חתולים, ולכן חבל מאוד שמישהו יקבל ממך מידע מוטעה כאילו מדובר בבעלת נסיון.
&nbsp
את לא מבחינה בין דיעה לבין מידע. דיעות מותר להביע בפורום, מידע מוטעה - יתוקן או, אם פוטנציאל הנזק שלו משמעותי, יימחק. במקרה זה, פותחי השירשור יכולים לחפש מישהו שיגור במקום במקומם ויטפל בחתולים, אך אם הם חושבים שלא ניתן לקחת חתולם לחו"ל הם טועים. הם גם לא אמרו כלום על תנאי החיים שהם מצפים להם בחו"ל כך שגם המחשבות שלך בעניין רצות קצת מהר מדי וללא בסיס עובדתי. באשר לדיעות שלך על בניין סגור או כל דבר בסגנון זה, אלו הן דיעות ולא בהכרח נכונות, אך הן דיעות וככאלה אפשר לכתוב אותן.

אפשר לכתוב כל דבר כמעט

ואם למישהו נראה שהמיגע שהוצג שגוי - הוא יכול לומר מה המידע האמיתי (כפי שהוא תופב אותו).
מעולם לא כתבתי ולא חשבתי שחתולים לא נקשרים לאנשים. ברור שכן. אבל בניגוד לכלבים - חתולים נקשרים מאד לסביבת המחיה שלהם.
לכן קרו לא מעט מקרים שלאחר מעבר דירה החתול ברח וניסה לחזור לרחוב המוכר לו.
אם היה מדובר בכלב - באמת ההצעה לקחת אותו לחו"ל היתה נשמעת הגיונית.
לגבי חתול : יש לשקול יותר לעומק.
נכון שאני לא יודעת מה יהיו תנאי המחיה בחו"ל. אבל אני משערת שזה לא יהיה מושב...

Yukita

Active member
מנהל
שוב פעם את מציגה מידע כדיעה

אין שום סיבה אמיתית להבדל שאת מציגה בין כלב לחתול מבחינת מעבר לחו"ל, ומאחר שאני עצמי עברתי עם חתול לחו"ל וגם עם חתול מחו"ל לארץ, ביכלתי לומר לך שאין שום סיבה "לשקול יותר לעומק" לגבי לקיחת חתול לעומת לקיחת כלב. הדיעות שלך מבוססות על טעות בתפיסה ואין להן שום קשר למציאות.
&nbsp
אם בכלל, יותר קל לקחת חתול מאשר כלב מכל מיני סיבות, החל מגודל (מבחינת העברה באמצעי תחבורה עד ליעד) ומציאת מקום מגורים שיאפשר הכנסת כלב לעומת הכנסת חתול. מנסיון אישי, בהחלט קל יותר למצוא מקום להשכרה עם חתול מאשר עם כלב. במרבית המדינות אין שום מניעה להביא חתול. מבחינת קושי נסיעה, בדרך כלל אין הבדל בין חתול לכלב - לשניהם לא לגמרי קל אך מלבד בנסיבות של בריאות מאוד לקויה שניהם יכולים לנסוע. חתולים מסוגלים להסתגל למקום חדש ועושים כן יפה מאוד כל זמן שמתנהלים נכון, וכך הדבר גם לגבי כלב. גם כלבים יכולים לנסות לחזור למקום קודם, למעשה יש יותר סיפורים על כלבים שעברו מאוד קילומטרים בנסיון לעשות כן מאשר על חתולים. לבסס המלצות להשאיר רק על סמך דיעה שיש בה רק היבטים מסויימים שהם מוצדקים לגבי קשר לטריטוריה - זה לא ראוי, מה גם שאם לא מדובר בלהשאיר בחסות אנשים שידאגו לטפל, לחסן, לעקר ולסרס, ובעיקר - לעזור במקרה פציעה או מחלה, מדובר בהרעה משמעותית מאוד בתנאי מחייה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גורדיאן

New member
יש מצב שתחסמי את הטרולית הזאת?

עוד לא קרה שהיא כתבה משהו שלא היה שטות, התרומה שלה לפורום אפסית והויכוחים מולה מייגעים.

Yukita

Active member
מנהל
מותר לכולם להביע דיעות

פשוט צריך לקוות שמתישהו הכותבת המסויימת הזאת תבין את ההבדל בין דיעה לבין מידע, ותבין שהטשטוש בין השניים גורם נזק בפועל.

גורדיאן

New member
זה לא יקרה.

די ברור שמה שהיא אוהבת זה להתווכח.
שתלך להציק לפורום אחר.

מה רע בויכוחים?!

למה את פוחדת מהם?! (בעיקר כשבד"כ לא אני מתחילה אותם....).
אגב, אם הייתי בעמדתך הייתי דווקא שמחה על הויכוחים האלו.
בזכותם יש במה לכמה גולשים להטיף את משנתם בפני קוראים מזדמנים.
(לי אגב זה לא משנה. אותי בנוגע לחתולים מעניין רק החתלתול שלי והייתי שמחה אם הרחוב ימשיך לשקוק בחתולים. אבל אני לא משקיעה את כוחותיי ומרצי בחתולים. יש לי חיים שלמים שלא נושקים לנושא החתולים. לכן לא אכפת לי אם אנשים מעקרים את חתוליהם, טסים איתם לחו"ל, מוסרים אותם או מזווגים אותם. לא נכנסת לחיי אנשים אחרים. חיה את חיי. ולא מפחדת לשמוע דעות שונות והפוכות לשלי).

Yukita

Active member
מנהל
עם דיעות שונות אין בעיה

עם ראש קטן בהחלט יש בעיה. ויכוח אינו יכול להתבסס על התעלמות ממציאות, מעובדות.
&nbsp
"הרחוב ימשיך לשקוק בחתולים" - אתמול קיבלתי עוד סיפור על עד כמה החיים השוקקים הללו כיפיים: שגר שממנו אחד נתקע בתוך איזה חור בלי יכולת לצאת, אחד שבר את הרגל אבל אין מי שייקח אותו לטיפול, ועוד כהנה וכהנה.
לא אכפת לך שאנשים מזווגים את החתולים שלהם, לא אכפת לך אם הם נוטשים אותם מאחור, לא אכפת לך אם הם זורקים אותם ו/או גורים בלתי רצויים לכל עבר ביד 2. לא אכפת לך - אבל זה לא חומר לויכוח, כי זה לא ויכוח. זו התעלמות מהמציאות. ויכוח אמיתי מתבסס על עובדות ולא על ראש קטן.

cipo 1

New member
יש כאן עסק עם אישה חסרת רגישות וחמלה על גבול האגוצנטריות

באמת חבל להתעסק אתה .

אופירA

New member
מנהל
לא חייבים לפתח את המריבות האלה

מי שנהנה מכך, שייהנה, ומי שלא נהנה, לא חייב לקרוא.
לא חוסמים אנשים מפורום רק בגלל שהם נהנים להתווכח.
הדרך לעצור ויכוח היא לא להחזיר ויכוח.

למעלה