זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

הי פורום , בשל דלקות אוזניים חוזרות ונשנות לבנותיי בנות ה 1.4 , מדקר שהתייעצתי אתו המליץ לי לעשות שינוי תזונתי .
בלי מוצרי חלב, תפוחי אדמה, עגבניות ועוד כהנה וכהנה .
אני לא יודעת מה לתת להן לאכול

עד עכשיו הן אכלו בערב חביתה , לחם עם גבינה , וירקות .
מאחר והוא ממליץ להמעיט בטיגון עברנו לביצה קשה , מלפפון ולחם עם : חומוס (לא אהבו ) , טחינה (לא) , טחינה גולמית(לא),שקדייה(לא), טחינה+סילאן (לא ) .
אז נשארנו עם לחם יבש .
היום עשיתי להן פשטידת ברוקולי - ניקרו מעט - ושוב אכלו ביצה , לחם יבש ומלפפון
אין לי ממש רעיונות מה לתת להן לאכול . גם תפו"א אסור
בקיצור אני צריכה רעיונות לאוכל טעים לילדים קטנים עם כל ההגבלות הנ"ל...
עוד בעיה - אצלנו מאד אוהבים בולונז - יש איזה רעיון למשהו דומה בלי עגבניות ?
מיטב המוחות הצמחוניים - הושיעו נא

ladybug6

New member
מותר מוצרי סויה?

אם כן, גבינת סויה ביתית תהיה ממש דומה לגבינה מחלב פרה עבורן (ולא רק עבורן..).
בולונז צמחי אפשר להכין בלי עגבניות, במקום זה תשתמשי בשבבי סויה יבשים, גזר מגורר, קצת סלרי, ציר ירקות בתור בסיס בשביל הטעם, תבלינים, הרבה פפריקה מתוקה לקצת צבע אדום ובישול ממושך של הכל ביחד. אפשר גם להוסיף שעועית אדומה קצת מעוכה, תלוי אם אוהבים אצלך.

ניסית לביבות ירק שונות?
יש מתכון שקיבל הרבה פידבקים חיוביים מהורים עם ילדים, קציצות עדשים כתומות וברוקולי, אבל מרוסק כך שהמרקם אחיד:
http://tivonim-blog.co.il/קציצות-עדשים-כתומות-וכרובית/

האם ניסית להכין חביתת קמח חומוס לארוחת ערב?
אם לא, כדאי לנסות. קחי את המתכון הבא, רק תטגני אותו ב-3 או 4 מנות קטנות ודקות יותר, ובלי כל התוספות שלא מתאימות (אולי רק בצל מטוגן קצוץ קטן קטן):
http://tivonim-blog.co.il/פריטטה-טבעונית-אישית/
את יכולה להשתמש במחבת נון סטיק כדי להפחית בשמן הטיגון.

תנסי גם קוסקוס מלא עם ירקות כמו גזר, קישוא, חומוסים, דלעת, בטטה, כרוב, כרובית וכו' - מה שהן אוהבות. את הירקות תחתכי גס בקוביות גדולות שאפשר להחזיק ביד ולכרסם, לא מרוסק (אלא אם הן אוהבות את זה ככה..)

פרחי כרובית וברוקולי אפויים כשהם מצופים בפירורי לחם, כמו שניצל.

אפשר לקחת מתכון בסיסי לפנקייק, להוריד את הסוכר והוניל ולהוסיף מחית ירק/קטנית: 1 כוס חלב סויה, 1 כוס קמח, 1 שקית אבקת אפייה, כפית שטוחה של סודה לשתיה, קצת מלח, ועל זה אפשר להוסיף למשל כמה כפות של מחית אפונה או תירס, גזר מגורר, טופו טחון, מחית עדשים כתומות וכו'.

עכשיו בקיץ כדאי גם לנסות שייקים של פירות ביחד עם ירקות (למשל תפוח+מים+כמה עלי תרד ו/או מלפפון) ואם צריך אז להוסיף תמר בשביל מתיקות.

אל תשכחי שזה שלא אהבו פעם אחת זה לא סיבה להפסיק לנסות, לוקח לפעוטות וילדים זמן לרכוש טעמים וכדאי לנסות שוב מדי פעם.

מוצרי סויה מותר

פנקייקים הכנתי עם חלב אורז במקום חלב פרה. יצא טעים באותה מידה .
אני אנסה גם את הוורסיה הלא מתוקה .
גבינת סויה ביתית- זה משהו שמכינים לבד ? מסובך ?
תודה על שאר המתכונים , ינוסו גם
הבעיה שעכשיו כל ארוחה הפכה לאתגר מחשבתי ותיכנוני ולא תמיד יש לי את האנרגיות להשקיע בזה ...

ladybug6

New member
אני מבינה, וזה לגמרי טבעי

אבל זה שינוי וכמו בכל שינוי יש תקופת הסתגלות עד שזה הופך לשגרה אוטומטית.

גבינת סויה ביתית:
קונים חלב סויה בלי סוכר (האדום של אלפרו או הירוק ללא סוכר של תנובה, שניהם זה בקרטון עמיד).
מרתיחים את החלב ביחד עם 5-6 כפות של מיץ לימון או חומץ.
קצת לפני שזה מבעבע לגמרי מכבים את האש ומחכים קצת עד שרואים שהלבן נפרד מהנוזל וצפים לך עננים לבנים בתוך נוזל שקוף. אם זה לא קורה אפשר להוסיף עוד קצת לימון/חומץ ולתת לזה לעמוד איזה 10 דקות.
מסננים את כל זה דרך חיתול בד / גזה (בשלוש שכבות, עדיף), כשרוב המים השקופים ירדו מעבירים על זה בלנדר מוט לכמה שניות עם קצת מלח וכף שמן, ומקררים. יוצא מאוד מאוד טעים ונשמר במקרר כשבוע עד 10 ימים. אפשר לערבב את זה עם טעמים נוספים או להשאיר בטעם טבעי.
נשמע מסובך אבל זה ממש כלום עבודה.
מליטר חלב סויה (12-14 ש"ח) אמור לצאת לך כ-330 גרם גבינה רכה.

בהצלחה!

גליה12

New member
תחליפי מדקר....

מה עם אורז? קינואה? קטניות? הן אוהבות?
פלאפל? (מטוגן אבל טעים)

אני אגיד לך את האמת, אני לא מאמינה בדיאטה כל כך קיצונית לילדים קטנים
וכדאי מאד להתייעץ עם עוד רופא/דיאטניק

קלחי תירס

עכשיו זו העונה
בטטה אםויה שלמה ואחר כך לחתוך לזלוף מעט שמן ומלח גס
כרובית אפויה או מטוגנת
מוקפץ, גזר,אפונה ירוקה קטנה,פטריות,דלעת בקוביות קטנות,קישואים...רוטב סויה,סילאן,שום ופסטה אורז ששרתה ברותחין.

דרך אגב אני מצויה ברפואה סינית וזה נשמע לי מוגזם לחלוטין.
מה שהייתי ממליצה להוריד זה - מוצרי חלב
להפחית סוכר ומתוק- להפחית לא להוריד
בוטנים ונגזרותיהם, בננות
ממעיטה בחיטה .
לגבי סולניים -עגבניות, תפוח אדמה,חצילים ופלפלים הם אינם מיצרי ליחה דווקא אבל יש בהם רמה כזו או אחרת של יצירת גרוי.
עגבניות מבושלות פחות בעייתיות לסוגיה הזו מעגבניה טריה.

עונה לשתיכן לגבי המדקר והתזונה

דיברתי עם כמה מדקרים וכולם , ללא יוצא מהכלל, אמרו להוריד מוצרי חלב . זו מבחינתי הבעיה הכי גדולה כי נהגתי לתת לבנות גבינה לבנה , צהובה , שמנת ופה ושם גם מעדנים.
(שאר בני המשפחה ממשיכים בשיגרת החלב והמעדנים כרגיל..)
זה גם מאד נגיש וזמין אם נתקעים איפשהו , פשוט לקנות גבינה ולחמניה והופ יש ארוחת ערב. אז בעצם זה החלק שהכי "מכאיב" ומקשה עלי .
מצד שני אני קוראת ברשת שאולי מוצרי חלב הם לא כ"כ חיוניים ומיטיבים כמו שהרגילו אותנו לחשוב ולכן אני מוכנה "להקריב" את הקורבן של ויתור על מוצרי חלב לטובת הבריאות וכמו כן להרוויח בדרך חשיפה למזונות נוספים שאנחנו לא רגילים אליהם בבית והם נחשבים בריאים יותר .
מה לגבי שאר התזונה נראה מוגזם ?
ושוב תודה רבה על כל הרעיונות.
עם בשר אין בעיה ..

צלחת ירקות

תמיד מעוררת ענין
פרוסות מלפפון, גפרורי גזר, קלחוני תירס גמדי,טבעות פלפלים אדומים/צהובים/כתומים, פטריות שמפניון קשות,

את יכולה להכין להן דפי אורז ממולאים, פשוט טובלים את הדפים במים והם מתרככים, אתמניחה במרכז מילוי ומקפלת או מגלגלת.
מה להניח? כל דבר! פירה , ירקות מוקפצים בקוביות קטנות, ממחה אגוזים ממותק בסילן או דבש,

תפוחים אפויים

רעיון לתחליף

עגבניות ברוטב.
האם הבולונז הוא מסויה?

את יכולה לטחון דלעת במעבד מזון להוסיף לה כורכום ומעט פפריקה ולהשתמש בזה במקום. אם צריך תוסיפי מים לדלל.

Octopussy

New member
תבשילי דגנים ודומיהם עם ירקות

כל שילוב של בורגול\קינואה\כוסמת עם ירקות (גזר, קישואים, קטניות שהושרו או הונבטו, או קטניות מהקפאה, פלפל, וכל מה שיש בבית) שטוגנו מעט עם בצל ואודו עם תבלינים כמו כמון, קארי, מלח ופלפל, והכל יחד מבושל במים עד לספיגתו.
ניתן להיות יצירתי בירקות ובתיבול, ויוצאים תבשילים טעימים.

למעלה