זקוקה לעזרה..

מצויין. במקביל לכל מה שאת עושה לביתך תעשי

לעצמך. כל מה שמפנק אותך ומהנה. ברגע שתמצאי את הנישה שלך ותהיי שבעת רצון, לא תזדקקי לזה מבן זוגך. דווקא מהמקום הפחות נזקק תקבלי כל מה שרצית קודם לכם . תבדקי כל הזמן איך את מרגישה, מה הכי נכון לך וגם בסיטואציות קטנות, לפעמים בלי לשים לב נבלעים בתוך הזוגיות וההורות ומשלמים אח"כ מחיר בקטנוניות וכעסים, מה שאת מרגישה כיום.

eti911

New member
זקוקה לעזרה..

שלום, אני נשואה שמונה שנים + שלושה ילדים. אני מרגישה שהזוגיות שלי ושל בעלי פשוט קרסה. תמיד הרגשתי שבאיזה שהוא מקום הוא אף פעם לא שם אותי ב"מקום הראשון". תמיד קודם עם חברים / אמא שלו, וכו'.. בארועים לעתים היה רוקד או מדבר עם חברים ואני הייתי מוצאת את עצמי לבד.. (אפילו במריבות הראשונות שלנו הוא היה מספר לאמא שלו..) הוא טוען שזה חוסר מודעות. לדעתי זה נכון, אני מרגישה שהוא "לא הכין את עצמו " לנישואין כמו שצריך.ז"א, בעבר, הוא לא הפנים שאשתו היא הראשונה בשבילו וקודם כל היא- ואח"כ משפחה וחברים (אני תמיד התייחסתי אליו כאל מס' 1). במשך השנים הרגשתי שאני מתרחקת ודוחה אותו רגשית.תמיד אמרתי לו מה אני מרגישה. אני לא מרגישה שאני נמשכת אליו (גם על החיצוניות שלו דיברנו, שהוא קצת "הזניח" את עצמו..) כעת, בעלי טוען שהוא באמת מנסה להשתנות (התייעצנו בעבר עם יועץ נישואין). אני מאוד רגשית, ולפעמים מעלה מריבות שהיו בעבר במטרה לפתור אותן "אחת ולתמיד" (אני יודעת שלפעמים צריך להניח לעבר, אבל זה פשוט חוסם אותי). הוא מנסה להשתנות, אבל אני מרגישה עכשיו, כשאני כ"כ אדישה כלפיו, שהוא צריך לעבוד מאוד קשה. הוא אומר משהו בסגנון "או קיי טעיתי, מתנצל, מה עכשיו?" - ודווקא התשובות האלה מעצבנות אותי. זה לא "מה עכשיו" , אי אפשר לשים הכל בצד. (אמרתי זאת לבעלי והוא הבין, אבל עדיין, שאל "אז מה קורה עכשיו..") בקיצור- מבולבלת.. אני פוחדת ממה שאני מרגישה (יותר נכון- לא מרגישה..) הרבה פעמים השיחות עולות לטונים גבוהים. הוא מאוד אוהב אותי ובאמת מנסה להשתנות, אבל אפילו שאני נותנת לו קצה חוט , כמו "אני רוצה להרגיש מס' 1" , או "לכבד ולהעריך אותי יותר" או "תקנה לי פרח ביום שישי"- זה לא קורה.. (למשל, ביקשתי ממנו הרבה פעמים פרח ותמיד הוא שוכח.. אם הוא כ"כ רוצה להציל את הקשר- אפילו פרח הוא שוכח לקנות?!) אנחנו דתיים, וקשה לו מאוד בתקופת הנידה , אבל אני לא מסוגלת להיות איתו כשאנחנו מותרים. הכי מעליב זה כשהוא הציע אפילו לשלם לי.. עזרה דחופה..

קשה לחיות בזוגיות כאשר יש רמות גבוהות כל כך

של חוסר שביעות רצון ואווירה משברית. אני חושבת שיש כאן מישור אישי שלך מול עצמך ושלך מול בעלך. נכון הוא שבן הזוג צריך להיות מקור של שמחה ונחמה או כמו שאת קוראת לזה "להיות מספר 1" אבל אי אפשר לבנות רק על בן הזוג, השמחה והשפע צריכים לנבוע מהפנים שלנו. כאשר לא טוב לך ואת תולה את זה בבן הזוג אז אין סיכוי (אפילו אם ישתדל מאד) שתהיי מסופקת ממה שתקבלי. יתכן שגם הוא צריך לעשות שינויים ולהשתדל יותר אבל נראה לי שבמקביל את צריכה לעשות למענך. אני ממליצה לך ללכת למספר פגישות למטפלת זוגית או פסיכולוגית לבדך. תבררי את מקורות הקושי שלך, חשבי מה היית רוצה שאין לך ואיך אפשר להרגיש טוב יותר עם הקיים. כאשר תביני טוב יותר למה את זקוקה תוכלי להיות ברורה יותר מול בעלך ולבקש . כאשר הבקשה היא בצורה של תלונות וביקורת (אפילו פרח אתה לא זוכר לקנות לי...) אז את מקבלת - בהתאם. חוסר הרצון להיות עם בעלך כאשר את מותרת לו היא בעיה מאותה המשפחה, את כועסת ונסגרת רגשית ולא רוצה לשתף פעולה ואז קשה לו והוא מתלונן וחוזר חלילה. תוכלי להרפות גם פה ותרגישי רצון להיות עם בעלך אם יהיה לך טוב עם עצמך.

eti911

New member
קודם כל- תודה על התשובה

נכון, אני ביקורתית. אני מנסה לעבוד על עצמי ולהיות כמה שפחות.. בקשר למטפלת / פסיכולוגית- אנחנו כרגע בחו"ל, לפחות עוד שנה, כך שאין לי כ"כ אפשרות ללכת כאן. תוכלי לייעץ לי במס' טיפים מה לעשות? למשל: איך להוריד את רמת הציפיות.. בעיה נוספת שלי (שגיליתי אותה רק לאחר הנישואין): קשה לי לסלוח מהר. אני יכולה לכעוס על משהו יום, אפילו יומיים, ואז- כמובן שזה נעשה יותר חריף כי תמיד יש עוד משפט לא במקום, ועוד עקיצה, וזה כדור שלג מתגלגל.. טיפים יתקבלו בברכה.. אגב, בקשר לשמחה- תמיד הייתי בחורה שמחה, אבל אולי השגרה(?) היום- יום(?) פרנסה(?) גרמו לי להיות ביקורתית ופחות שמחה..

אני מציעה לך למקד את החיים שלך יותר בעצמך.

לעשות דברים שמשמחים אותך ואינם קשורים לבעלך או לילדים. דברים כמו: ספורט, חוגים, יום בשבוע שאת יוצאת לכמה שעות עם חברות לקניות, לבית קפה או כל פעילות אחרת שנעימה לך, לייצר לעצמך שגרה שהיא שלך , מעבר לחיי הבית. איני יודעת אם את עובדת, האם הילדים נמצאים במסגרות בשעות היום ומהי מידת ההתעסקות היום יומית שלך בבית. הרעיון הכללי הוא אם את רוצה דבר לעצמך, תייצרי את זה. את רוצה פרחים? תקני ביום שישי זר מהמם, תשימי אותו בכד יפה ותאמרי לכולם : איך הזר שקניתי לי? תשמחי עם הנתינה שלך לעצמך. ברור לי שהמקום של הפרח מבעלך הוא רצון שלך לקבל ממנו דבר שאת רוצה בלי לבקש אבל את מרוויחה שני דברים באופן הזה: 1. את עושה "מודלינג" , מהווה לו דוגמה בכך שאת שבעת רצון ושמחה מקניית הפרחים לעצמך 2. את לא מקטרת, דורשת, מבקשת, את משמחת את עצמך וזהו.

תנסי לראות

את הסרט ``הסוד``. זה פחות סרט, זה יותר קשור לתשובה שחגית סיפקה. סרט שמנתב נקודת מחשבה שונה.

למעלה