זקוקה לעזרה...

לילךנ1

New member
זקוקה לעזרה...

שלום לכולן, זה עתה גיליתי את הפורום המקסים הזה ואני פונה לעזרתכן. עשיתי בעבר כמה עוגות מבצק סוכר לימי ההולדת של ילדיי הגדולים, על אותו רעיון בסיסי של דמות. בשבת הבאה אנחנו מתכננים יום הולדת לשלושת בנינו הקטנים (יש לנו שלישיה בני שנה). אני מתכננת לאפות 3 עוגות עגולות (לא גדולות) ולצפות בבצק סוכר. אני מחפשת רעיונות למשהו בתלת מימד על העוגות במקום דמות. אולי בלונים (רק שאיו לי מושג איך עושים אותם חלקים ויפים) או פרחים (למרות שזה לא כ"כ של בנים). בעבר ראיתי תמונה של עוגה עם לבבות שקופצים ממנה (עם חוטי ברזל לא ישרים רק שאין לי מושג איפה יש כאלו ולאילו אלמנטים הם מתאימים). אשמח אם תוכלו לעזור לי... אגב, ראיתי כאן תמונות יפות של עוגות עם כיתוב של שם הילד באותיות גדולות. זה נעשה עם חותכנים ? מקווה שלא הלאיתי עם ההודעה הארוכה... לילך

net the jet

New member
קודם כל שיהיה במזל טוב!! את הברזלים קונים

בחנויות מתמחות. באמת לכתוב את שם הילד ( ואכן יש חותכנים ) יכול להיות נחמד. עוד משהו קל יכול להיות שם הילד עם כמה דברים שמאפיינים אותו.... ( למרות שקשצת קשה בגיל שנה ) אז אולי איזה צעצוע או ספר אהוב.... מצרפת לך דוגמא שלי, באמת עוגה זריזה וקלה. יש עוד המון רעיונות- את הספרה 1 ומסביבה משהו- דובי, ארנב, כדור.... וכ"ו

לילךנ1

New member
שאלה בהמשך לתשובתך

בחנויות שהייתי אמרו לי שיש רק את חוטי הברזל הישרים שעומדים ישר ואילו אני מתכוונת לכאלו שנראים דקים וקפיציים (אני מקווה שאני מצליחה להסביר). היכן ניתן לרכוש כאלו ? שאלה נוספת - האם ניתן לרדד בצק סוכר על משטח סיליקון ולהימנע בכל מקורנפלור ? שוב, המון תודות, לילך

net the jet

New member
אילו אותם ברזלים- יש בכל מיני עוביים

לא ניסיתי מעולם לרדד על משטח סיליקון, ככה שאני לא יודעת

funcake1

New member
אני חושבת שהכוונה היא לברזלים המסולסלים

וכאלה. את יכולה לעצב את הברזלים כראות עינייך, אם את רוצה ליצור צורה של קפיץ, את מלפפת מסביב לטוש או מכחול עד לצורה הרצויה וכו',

prilee28

New member
היי, כיף לראות אותך גם פה!

גם אני מתעסקת עם בצק סוכר להנאתי... אם כי ממש לא מקצוענית ומוכשרת כמו בפורום "אמנות בעוגות" שהן אמניות ממש! אני קניתי עכשיו חותכנים מפלסטיק עם אותיות האב' בסטימצקי (עוגי-אות) והם ממש נחמדים. עולים 30 ש"ח. אני מתכננת להכין לכל אחד מהתאומים עוגה בצורת לב עם ציור של משהו נאיבי (דובי, ברווזון) - אין לי זמן וכוח לדברים תלת מימדיים. איך את מוצאת את הזמן?!?!

לילךנ1

New member
איזו הפתעה מושלמת !

...אז האמת היא שאני לא מתה על ההתעסקות עם בצק הסוכר אבל אני מתה על התגובות של הילדים. לצייר מעולם לא ניסיתי ואת מעט העוגות שבינתיים עשיתי הכנתי על אותה דמות בסיסית שכל פעם לבשה בגדים אחרים, ישבה על משטח בצבע אחר והיו אלמנטים שונים של קישוט מסביבה. עוגה נוספת שעשיתי היתה של מירוץ מכוניות שהכנתי לפי אחד הספרים. באיזה גודל החותכנים מסטימצקי ? אלו שבחנויות המתמחות עולים הרבה יותר. וזמן ??? עוגה ביום אחד, קישוט יום למחרת או יותר נכון - באמצע הלילה שלמחרת... צריך להיפגש איזה יום... את תלמדי אותי לצייר על העוגה ואני אראה לך את הדמות. נשיקות !!!

funcake1

New member
הסט של ה"עוגי-אות" הוא די גדול לדעתי

לא מתאים לרוב העוגות (גם לי יש אותו), אבל דווקא אם את רוצה שהשם יהיה המוטיב המרכזי בעוגה, אז זה דווקא יכול להתאים.

למעלה