זקוקה לעזרה

miss daisy 1

New member
זקוקה לעזרה

היי, ביתי בת 3.5 חודשים ועד עכשיו הנקתי הנקה מלאה. במהלך תקופה זו היו לי שתי דלקות בשד וקיבלתי אנטיביוטיקה - אוגמנטין. ביום שישי התחילה לי שוב דלקת שוב אני עם אנטיביוטיקה אך הפעם נראה כאילו הפסיק לי החלב בצד המודלק. היא אוכלת ממנו 10 דקות בערך ואז מתחילה למשוך את הפטמה ולבכות. אני נותנת את הצד השני והיא נרגעת. הבעיה היא שלא מספיק להיווצר מספיק חלב עד ההנקה הבאה. עד עכשיו לא היתה לי בעיה בכלל. היום הייתי הלכתי לטיפת חלב לבקש שישקלו אותה כי נראה לי שהיא לא עולה במשקל ואכן עלתה בקושי 200 גרם בחודש +. היא נולדה 3310 ועלה מעט אבל יפה. הקשילה האחרונה היתה ב- 21/12 היא שקלה 4780 והיום היא שקלה 4950. האם האנטיביוטיקה משפיעה על תפוקת החלב? מה לעשות לגבי העלייה במשקל ואיך אני יכולה להגביר את תפוקת החלב? כרגע אני נותנת לה ארוחה אחת של תמ"ל ואת היתר אני איך שהוא מצליחה לגרד..
התייעצתי עם יועצת הנקה (בגלל שהיא אכלה מעט זמן כל פעם) שאמרה לאורך כל הדרך שאם היא עושה קקי ופיפי כמו שצריך אז אין מה לדאוג אבל עכשיו אני דואגת...

תשובה לאמא דואגת

שלום לך,
קודם כל אני ממליצה לך לפנות לרופא ילדים שיבדוק את התינוקת, לנוכח העובדה
שהיא עלתה רק 200 גרם בחודש האחרון.
בגיל שלושה וחצי חודשים, הנקה מצד אחד של 10 דקות יכולה להיות מספקת לאותו צד,
ויש אפילו תינוקות שינקו פחות, לא הזמן הוא החשוב.
מיד שהיא מתחילה להיות לא מרוצה תעבירי לצד השני.
האנטיביוטיקה לא אמורה להקטין את תפוקת החלב, כל עוד היא יונקת רגיל.
זה לא נכון שאם התינוק עושה קקי ופיפי רגיל אין מה לדאוג, אמנם זה סימן טוב,
אבל בשורה התחתונה קצב העליה במשקל והשמירה על אחוזונים הוא הכי חשוב.
אכן, 200 גרם לחודש זה לא קצב מספק, ולכן אני ממליצה לך לפגוש יועצת הנקה
שתעזור לך לנהל את ההנקה בצורה כזו שהתינוקת תקבל יותר חלב.
כמובן, שצריך לראות הנקה לבדוק כמה פעמים ביום היא יונקת וכו...
רפואה טובה

iziizi

New member
דלקת - אנטיביוטיקה - הפחתת חלב

שלום,
שאלת האם האנטיביוטיקה יכולה לגרום להפחת בייצור החלב. התשובה היא שלא. עם זאת, הדלקת עצמה יכולה לגרום להפחתה בייצר, משום שהשד כואב, והצינוריות גדושות, מניקים פחות מהצד המודלק. ברגע שהשד מוציא פחות חלב, הוא גם מתחיל לייצר פחות חלב...
כדי להדביק את הפער שנוצר בעקבות הדלקת, חושב להניק כמה שיותר מהצד שהיה בו את הדלקת ואולי אפילו לשאוב.
אני מצטרפת להמלצות להפגש עם מדריכת/יועצת הנקה, כדי שתוכל לתת לך כלים להנקה וחיבור התינוקת לשד בצורה נכונה שתגרום להעברה של מקסימום חלב, ושתנחה אותך כיצד לנהוג אם יש הרגשה שדלקת מתחילה - - לפני שמגיעים לשלב שכבר חייבים טיפול אנטיביוטי.
טיפ - אם כבר לוקחים אנטיביוטיקה, מומלץ לצרוך גם אנטיביוטיקה כשעה-שעתיים אחרי כל מנת אנטיביוטיקה, כדי להמנע מכאבי בטן ומהתפתחות של פטריות למיניהן.
טלי (מדריכת הנקה)

למעלה