תשובות
הכי טוב תתקשרי אלי, ותשאלי כל מה שאת צריכה, מתי שאת צריכה, גם במהלך התהליך בהמשך.
טל' 03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי. אני אופירה, ונותנת ייעוץ מקיף בכל הנושא הזה.
זה הרבה פרטים ללמוד, אבל ככה זה ניתוח להרזיה. זה לא קסם. אם לא תתכונני נכון לניתוח ולא תדעי מראש על מה מדובר בפרוטרוט, הוא לא יעזור לך.
הבעיות הרפואיות שלך "מצוינות". נכון שהן לא כל כך משמעותיות, אבל כתוספת ל-BMI כמעט 40 (שתדאגי להגיע אליו בעזרת האינסטרומנטים שדיברתי עליהם) הם בהחלט מתאימות. אז תביאי מסמכים לכל הבעיות הרפואיות האלה, ומכתבים רפואיים של הרופאים המקצועיים, ותבקשי מהם כמה שהם יכולים להדגיש את הנושא של הירידה במשקל כגורם הנחוץ למצב הרפואי.
BMI מחשבים או במחשבון BMI באינטרנט (תעשי גוגל) או שתלמדי את החישוב בעצמך:
לוקחים את הגובה, 1.53 נניח, ומעלים אותו בריבוע, כלומר 1.53 * 1.53 = 2.34.
עכשיו לוקחים את המשקל, נניח 88, ועושים 88 לחלק ל-2.34 = 37.6. זה ה-BMI שלך כרגע.
ד"ר ניר ברק אינו מנתח כלל וכלל, אלא הוא הגורם המחליט בקופ"ח שלך מי זכאי לניתוח על חשבון הקופה. הוא לא קובע את הקריטריונים, כי הניתוח כלול בסל הבריאות. אבל הוא קובע אם את עומדת בקריטריונים. והוא לא ישקר, כי אפשר לערער עליו.
קבעת תור לספטמבר, תנסי להקדים את התור ע"י טלפונים מדי פעם למזכירה. אבל בינתיים תעשי את כל התהליכים של הלימוד והבדיקות והייעוץ עם המנתחים.
את צריכה ללמוד בעצמך על הניתוחים, ולא לשמוע המלצה של בני דודים. את צריכה לדעת כל פרט ופרט בשני סוגי הניתוחים האלה, ולהיות מומחית בשבילם. יש לנו שרשור של ויכוח האם שרוול או טבעת בהודעות הנבחרות של הפורום, את יכולה לקרוא אותו. לקרוא הרבה בפורום של משורוולים (באתר אג'נדה יש פורום משורוולים
www.meshurvalim.co.il. תקראי בו הרבה ותביני מה זה אומר שרוול. וכמובן גם כל המאמרים ברשת). על טבעת תקראי באתר שלי בחתימה שלי. וגם כאן תקראי מה מספרים המנותחים הטריים והוותיקים ותביני לקראת מה את הולכת ומה הסיכונים.
אני עשיתי טבעת לפני 5 שנים. הורדתי מעל 30 קילו ואני שומרת על התוצאה (עם הרבה עבודה קשה, כי זה החיים). ברור שזה חיים אחרים, אבל כדי להצליח את צריכה להיות בקיאה היטב בניתוח.
אני לא ממליצה על שום דבר, כי אני רוצה שתחושת הבטן שלך תגיד לך איזה ניתוח מתאים לך. שני הניתוחים טובים, אך שונים מאוד אחד מהשני. היתרונות של האחד זה החסרונות של השני, ולהיפך. תשמעי בטלפון, תקראי, תלמדי, תשכילי, תחכימי, תשאלי שאלות את האנשים בפורומים. יש לך הרבה עבודה.
הרופאים היום אומרים שרוול, כי הם החליטו שזה יותר טוב. כמו שאני מכירה אותם, עוד 5 שנים הם ישנו את דעתם, כי כל 10 שנים הבריאטריה משנה את דעתה. אני עוקבת מעל 5 שנים אחר העולם הבריאטרי (ניתוחי קיצור הקיבה), ואם היית יודעת כמה שיקולים לא מקצועיים, חוסר אחריות מקצועי, גנון ו"בית חולים מתחת לגשר" יש בסוג הרפואה הזה, היית מתפלצת. לכן אנו צריכים להחליט בעצמנו על סוג הניתוח, ולא לסמוך על שום המלצה של אף אחד.
הבריאטריה חולמת על ניתוח שלא יצריך שום מאמץ מהשמן. הוא לא יצטרך לשנות הרגלים, חשיבה, התנהגות. הוא יאכל מה שכיף לו, יישב בכורסה ויהיה רזה לנצח. לכן כל כמה שנים היא מתאכזבת מהניתוח העכשווי שלא משיג את המטרה הזו, ומחליטה שהוא "לא טוב". וכל המנותחים היו שפני הניסיונות של הגישה הקודמת...
לכן אני רוצה שתקראי מנותחים ותחווי את החיים והקשיים שלהם, ותהיי מוכנה.
בגדול, בשרוול הבעיה העיקרית היא שאחרי כמה שנים יכולת האכילה גדלה, וצריך לשמור מאוד כדי לא לעלות במשקל. משמעת דיאטה וספורט. אבל גם בטבעת ובמעקף צריך, אז זה לא משנה. בטבעת הבעיה העיקרית היא קשיי אכילה (הקאות, אוכל שנתקע ולא עובר) ובעיות שהטבעת עלולה לעשות (דלקות בוושט ותזוזה של הטבעת עקב ההקאות). לכן אני מלמדת איך להתנהג נכון, כדי למנוע את קשיי האכילה והבעיות האלו מראש. אם מאמינים לי ושומעים לי - לא סובלים.
המנתחים לא מכירים ולא מבינים את ההדרכה שאני נותנת באתר, בפורום ובטלפון, שנובעת מהמון ניסיון ממנותחים רבים ומסקנות מושכלות, וידע רב בתזונה נכונה, באורח חיים בריא ובבריאות הנפש. אז לא נתנו שום הדרכה, ולאנשים היו המון בעיות עם הטבעת, אז המנתחים לא ממליצים עליה (מלבד מי שכן ממליץ). אבל צריך לזכור שהיתרונות שלה לא מבוטלים כלל וכלל, ושהרבה מנותחי שרוול שמים היום טבעת על השרוול כי הם השמינו.
לגבי המשרד של קופ"ח והמנתחים - תלמדי להיות אסרטיבית ולדרוש בתוקף מה שמגיע לך. זו הדרך היחידה להשיג את הזכויות הרפואיות שלך במדינה. מי שמזלזל בך, תזלזלי בו בחזרה. שלא תתני לזה להשפיע על ההחלטות הרפואיות שלך. גם בי זלזלו כל מיני רופאים, וזה עבר להם כשהגשתי עליהם מכתב תלונה. גם לי הדיאטנית אמרה שהניתוח לא מתאים לי והיא "לא תרשה" לי לעשות אותו, אז צפצפתי עליה, כי ידעתי שאין לה שום סמכות.
רופא המשפחה שלך בכלל לא אישיו ואין לו שום החלטה בנושא. כנראה זה מעצבן אותו, אז הוא מנסה לעשות רושם כאילו הוא יודע מה הוא אומר. הוא לא יודע כלום, תאמיני לי. רופאי המשפחה בורים ועמי ארצות בנושא הבריאטרי. אני יכולה להרוויח מיליארדים מלכתוב ספר על השטויות ששמעתי מרופאי המשפחה בנוגע לבריאטריה.
אם תתני לו להבין את זה, הוא יפסיק לזלזל בך לנצח... וכל כל גורם שינסה לזלזל. מנתח יתייחס אלייך מאוד ברצינות עם BMI37.6. אם מנתח מתנהג בזלזול, אני מציעה לך לוותר עליו. אם את יודעת מה את רוצה ומה מגיע לך, תאמיני לי שאף אחד לא יזלזל בך (לכן שלחתי אותך ללמוד).
ופטנט מצוי לכל בעל מקצוע שמנסה לסלק אותך פיזית מהחדר: תעזרי לו "לנקות" את השולחן, ותראי איך הוא יהיה פתאום נחמד... שמעתי סיפור על יהודי עארס אחד, שביקש בעיריה שיקבלו את הילד שלו למעון והפקידה אמרה לו שאין מקום. בלי עצבים הוא העביר את השולחן שלה ממאונך למאוזן, ואז בא מנהל המחלקה ואמר לו שהכל יסודר על הצד הטוב ביותר... אז תפסיקי להתרגש מהשוויצרים האלה, שחושבים שהם מרשימים מישהו בגלל תעודת הרופא שלהם...