זקוקה לעזרה!

נענע111

New member
זקוקה לעזרה!

אני בת 28, שייכת לקופ"ח לאומית. אתמול נגשתי לרופא משפחה בקופה וביקשתי שיפנה אותי לניתוח הזה היות ואניבמשקל גבוה וזה ממש הורס לי את החיים מכל הבחינות.
הוא העלה אותי על המשקל ואמר שהוא לא יכול, אני לא עומדת בדרישות. ה- BMI שלי לא מספיק גבוה. הוא אמר במילים הלאה והוסיף "את צריכה לעלות עוד 10 ק"ג" כדי שיאשרו. הייתי בהלם! ניגשתי למנהלת הסניף, גם היא אמרה אותו דבר, ושאלה עם יש לי בעיות רפואיות, אמרתי לה שכן, יש לי בעיות בלב. היא מייד שאלה אותי האם עברתי התקף לב. התקף לב|! אתם מבינים?! לא להאמין! אתה ממש חייב למות כדי שיתייחסו אליך.
למזלי, תודה לאל, לא עברתי מעולם התקף לב כך שאני עדיין לא עומדת בדרישות של הקופה.

מה עושים??????
מנהלת הסניף אמרה לי שבגדול אני יכולה לקבוע תור לד"ר ניר ברק והוא יחליט אבל אין ממש סיכוי. כך גם רופא המשפחה שביקשתי ממנו מכתב כדי שאראה לד"ר ברק שיש לי בעיות רפואיות נוספות, שיקח לשיקול, סירב לתת לי מכתב ואמר שאין סיכוי שיאשרו לי את זה. "חבל, הם סתם מתרתרים אותך" הוא אמר. הוא לא הסכים לתת מכתב ואמר בנוסף שאם יכתוב מכתס אז ד"ר ברק יכעס ויתקשר אליו וישאל למה אתה סתם מבזבז לי את הזמן כשהיא לא עומדת בקריטריונים.

מה עושים????????????????

אני סטודנטית, אין לי כסף לניתוח פרטי.
אשמח לרעיונות והצעות.
תודה!

נענע111

New member
ל- לא יכבה בלילה נרה

אם אני זוכרת נכון ה- BMI שלי 35 או 35 וקצת, לא וחצי אפילו. כך אמר הרופא.
אני יודעת שזה לא 39 או 40 אבל להעלות 10 ק"ג בשביל שיאשרו?
מה עושים?

את הגובה והמשקל שלך את יודעת?

יש מחשבונים שעושים בשבילך את חישוב ה-BMI.
אם את עומדת על 35, תצטרכי להוכיח שיש לך בעיות בריאותיות הנובעות מעודף המשקל. את ממש ממש ממש לא צריכה חס וחלילה לעבור התקף לב בשביל זה!! מה עם דום נשימה בשינה? מה עם בעיות גב או ברכיים?
סוכר? לחץ דם?
ממש אין שום סיבה להעלות במשקל כדי שיאשרו לך את הניתוח. אני יודעת שיש אנשים שעושים את זה אבל זה סיכון רציני וגם די מגוכח בעצם.

נסי לחשב את ה-BMI המדויק שלך בתור התחלה ונמשיך משם

נענע111

New member
ל- לא יכבה בלילה נרה

הגובה שלי 1.52 / 1.53 והמשקל שלי 88 ק"ג. איך אני יכולה לחשב את ה- BMI שלי בעצמי?

mamasita2

New member
ה- BMI שלך הוא 37.8

בשביל להיות 40 BMI את צריכה לשקול 93 ק"ג (חישוב לפי גובה 152.5 ס"מ)

אופירA

New member
מנהל
תודה רבה לכל העוזרים. המשך העזרה -

תחייכי חיוך קטן בצד, ואל תתרגשי.
אני לא יכולה להבטיח לך אישור, אבל סיכוי בהחלט יש. עם כל העקשנות של ניר ברק.

אבל בשביל זה את צריכה לעשות עבודה עקבית ורחבה.

א. תתעלמי ממה שאמרו לך בקופה, ותתחילי הליכים לניתוח. זה אומר לקבוע תור עם מנתח שהקופה עובדת איתו (תשאלי במשרד הסניף. המנהלת יכולה לתת לך רשימת מנתחים גם אם היא יודעת שלא עברת התקף לב. תגידי לה שבסוף את כן עומדת בקריטריונים, או שאת רוצה להתחיל תהליך, כי יש לך רק 5 ק"ג לעלות כדי לעמוד בקריטריונים, ועד שהתהליך ייגמר, בטוח תעלי אותם בלי מאמץ).

ב. תקראי הרבה בפורומים וברשת, ותבררי לעצמך איזה ניתוח בכלל את רוצה לעשות. ההחלטה איזה ניתוח היא שלך, והיא צריכה להיות מושכלת על בסיס היכרות רחבה עם סוגי הניתוחים השונים (טבעת, שרוול, מעקף קיבה). תלמדי, תשאלי, תחשבי ותחליטי. את יכולה להחליט אחרי ההתייעצות עם המנתח, ורצוי התייעצות עם 2-3 מנתחים. (אבל אני יודעת מה כולם יגידו לך - שרוול... אז תקראי על הטבעת באתר שלי "טבעת", שבחתימה שלי, כדי להכיר את הניתוח הזה, שיהיה לך שיקול דעת עצמאי).

ג. תעשי חיפוש מתקדם בפורום, על המילה "ברק" בתוכן, ותקבלי את כל ההודעות שבהן מדברים על ניר ברק. תקראי, תרשמי לך את השמות של הניקים (תתייחסי לתאריך ההודעה), ותיצרי איתם קשר במסר האישי כדי לשאול אותם איך נעשתה השקילה ומה בדיוק עושים אצל ניר ברק כדי לקבל אישור.

ד. מאיפה הבאת את הנתונים של הגובה והמשקל שלך? האם רופא המשפחה מדד ושקל? האם מדדת ושקלת לאחרונה?
לפי הנתונים שנתת, ה-BMI שלך הוא מעל 37.5, ואילו רופא המשפחה טוען 35 וקצת. זה לא נכון. אז צריך לוודא שהמשקל והגובה שישקלו אותך בקופ"ח ואצל המנתח יהיו נכונים.

ה. יש לך בעיות בלב? איזה? מי יודע עליהם? רק רופא המשפחה? יש רופא מקצועי? יש תיעוד על הבעיות? אשפוזים? צינתור?
תארגני מכתב מקצועי מכל רופא מקצועי שאת יכולה בנושא הזה, ותביאי אותו. איזה עוד בעיות רפואיות יש לך?
אם את תלויה רק ברופא המשפחה, אז תחזרי אליו, ותבקשי מכתב על הבעיות הרפואיות שלך, ותסבירי לו שביררת ו"היתה אי הבנה", כי את כן עומדת בקריטריונים, וצריכה רק להעלות 5 ק"ג, אז עד שתגיעי לניר ברק הם יעלו ממילא בעצמם.

ו. אל תעיזי לעלות בכוונה 5 ק"ג במשקל!!! יש לי סיפורי זוועה על אלו שניסו. תוותרי.
בזמן ההליכים שאת עושה (לקבוע תור למנתח, לקבוע תורים לבדיקות, לקבוע תור לניר ברק וכו'), אחרי שווידאת טוב טוב מה המשקל והגובה שלך ומדדת BMI עדכני, בדקת איזה משקל את צריכה בשביל BMI40 ואת יודעת כמה ק"ג בדיוק את צריכה לעלות (נניח 5) - תעשי ניסיונות על המשקל הפרטי שלך:
תלבשי בגדים כבדים (אבל לא נעליים וסוודר עליון כי מורידים אותם בשקילה). תשימי בתחתונים/בחזיה/בחגורה על הבטן הרבה מטבעות של שקל, משקולות קטנות וכבדות שקונים בחנות ספורט, שקיות חול משוטחות - ותוודאי שהוספת 4 קילו. קילו נוסף תוסיפי מזה שתשתי ליטר מים לפני הכניסה לשקילה, בלי ללכת לשירותים. גם סנדוויץ בריא לפני השקילה יכול להועיל מאוד.

כל עזרה שאת צריכה - פה.
או אצלי בטלפון (תחפשי בהודעות אחרות).

נענע111

New member
ל-אופירA

קודם כל, תודה רבה. נתת לי קצת תקווה ואני טיפה יותר אופטימית עכשיו. למרות שעדיין מאוד חוששת כי אני ממש חייבת לעבור את הניתוח הזה!

האמת שהיום כבר קבעתי תור לד"ר ברק ניר. חשבתי לעצמי, שיהיה. לא מזיק. ונקווה לטוב. הבעיה היא שהתור הוא לספטמבר, זה הכי קרוב שהיה. בינתיים אנסה לארגן אישורים ומה שצריך.

דיברת על מנתחים, אני מבינה מזה שלא מדובר על ד"ר ברק ניר? הוא לא המנתח? הוא רק מאשר או לא מאשר ניתוח?

לגבי סוג הניתוח, אני ממש לא מבינה בזה, לא בקיאה. אבל מה שכן שמעתי משני אנשים קרובים אליי, חברה טובה ובן דוד שלי, שניהם עברו טבעת. אמרו לי שהם ממליצים. אצלם התוצאות ממש טובות. לא מזהים בכלל, זה בנאדם אחר לגמרי. חיים אחרים. עכשיו הם יכולים להתחיל לחיות באמת. ככה אני רוצה, להתחיל לחיות באמת.

מה זה שרוול? מה ההבדלים? למה אתה חושב שהרופאים ימליצו לי על זה דווקא? ומה אתה עצמך ממליץ?

אני באמת אשקל בעצמי פעם הבאה, לא סומכת יותר על אף אחד. איך מחשבים את ה- BMI שלי? (אחרי שאשקל ואמדוד גובה)

בעיות רפואיות נוספות שיש לי:
בעיותת בלב- תסמונת טרנט (בעיה מולדת בלב, לכן לא נחשב בעיני הרופאים), זו בעיה בעצם של חוסר בעלה אחד בלב.
בנוסף, יש לי אוסטופורוזיס - בעיה בצפיפות העצם. והמשקל כמובן רק מזיק לי.
ויש לי פסוריאזיס- בעית עור. שזה אולי כביכול נשמע לא קשור אבל הרופאים אמרו לי שאם ארד במשקל, זה יכול לעזור.

את הנתונים על ה-BMI שלי קיבלתי מרופא המשפחה. הוא שקל אותי. האמת שעכשיו אני נזכרת שהוא לא מדד לי בכלל גובה. זה פשוט הגובה שאני זוכרת. מזמן לא מדדתי גובה. באמת אלך בעצמי להישקל ולמדוד גובה. כך אוכל לדעת בוודאות.

לגבי התייעצות עם 2-3 מנתחים: האם אוכל לקבל רשימה מהפקידות בקופ"ח? או רק דרך מנהלת הסניף? ושנית, האם המנתחים האלה בכלל יתייחסו אליי ברצינות או שיזלזלו כמו שרופא המשפחה זלזל ואמר שאין לי סיכוי, "את לא עומדת בקריטריונים" וכמעט סילק אותי פיזית?

תודה רבה.

אופירA

New member
מנהל
תשובות

הכי טוב תתקשרי אלי, ותשאלי כל מה שאת צריכה, מתי שאת צריכה, גם במהלך התהליך בהמשך.
טל' 03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי. אני אופירה, ונותנת ייעוץ מקיף בכל הנושא הזה.
זה הרבה פרטים ללמוד, אבל ככה זה ניתוח להרזיה. זה לא קסם. אם לא תתכונני נכון לניתוח ולא תדעי מראש על מה מדובר בפרוטרוט, הוא לא יעזור לך.

הבעיות הרפואיות שלך "מצוינות". נכון שהן לא כל כך משמעותיות, אבל כתוספת ל-BMI כמעט 40 (שתדאגי להגיע אליו בעזרת האינסטרומנטים שדיברתי עליהם) הם בהחלט מתאימות. אז תביאי מסמכים לכל הבעיות הרפואיות האלה, ומכתבים רפואיים של הרופאים המקצועיים, ותבקשי מהם כמה שהם יכולים להדגיש את הנושא של הירידה במשקל כגורם הנחוץ למצב הרפואי.

BMI מחשבים או במחשבון BMI באינטרנט (תעשי גוגל) או שתלמדי את החישוב בעצמך:
לוקחים את הגובה, 1.53 נניח, ומעלים אותו בריבוע, כלומר 1.53 * 1.53 = 2.34.
עכשיו לוקחים את המשקל, נניח 88, ועושים 88 לחלק ל-2.34 = 37.6. זה ה-BMI שלך כרגע.

ד"ר ניר ברק אינו מנתח כלל וכלל, אלא הוא הגורם המחליט בקופ"ח שלך מי זכאי לניתוח על חשבון הקופה. הוא לא קובע את הקריטריונים, כי הניתוח כלול בסל הבריאות. אבל הוא קובע אם את עומדת בקריטריונים. והוא לא ישקר, כי אפשר לערער עליו.
קבעת תור לספטמבר, תנסי להקדים את התור ע"י טלפונים מדי פעם למזכירה. אבל בינתיים תעשי את כל התהליכים של הלימוד והבדיקות והייעוץ עם המנתחים.

את צריכה ללמוד בעצמך על הניתוחים, ולא לשמוע המלצה של בני דודים. את צריכה לדעת כל פרט ופרט בשני סוגי הניתוחים האלה, ולהיות מומחית בשבילם. יש לנו שרשור של ויכוח האם שרוול או טבעת בהודעות הנבחרות של הפורום, את יכולה לקרוא אותו. לקרוא הרבה בפורום של משורוולים (באתר אג'נדה יש פורום משורוולים www.meshurvalim.co.il. תקראי בו הרבה ותביני מה זה אומר שרוול. וכמובן גם כל המאמרים ברשת). על טבעת תקראי באתר שלי בחתימה שלי. וגם כאן תקראי מה מספרים המנותחים הטריים והוותיקים ותביני לקראת מה את הולכת ומה הסיכונים.

אני עשיתי טבעת לפני 5 שנים. הורדתי מעל 30 קילו ואני שומרת על התוצאה (עם הרבה עבודה קשה, כי זה החיים). ברור שזה חיים אחרים, אבל כדי להצליח את צריכה להיות בקיאה היטב בניתוח.
אני לא ממליצה על שום דבר, כי אני רוצה שתחושת הבטן שלך תגיד לך איזה ניתוח מתאים לך. שני הניתוחים טובים, אך שונים מאוד אחד מהשני. היתרונות של האחד זה החסרונות של השני, ולהיפך. תשמעי בטלפון, תקראי, תלמדי, תשכילי, תחכימי, תשאלי שאלות את האנשים בפורומים. יש לך הרבה עבודה.

הרופאים היום אומרים שרוול, כי הם החליטו שזה יותר טוב. כמו שאני מכירה אותם, עוד 5 שנים הם ישנו את דעתם, כי כל 10 שנים הבריאטריה משנה את דעתה. אני עוקבת מעל 5 שנים אחר העולם הבריאטרי (ניתוחי קיצור הקיבה), ואם היית יודעת כמה שיקולים לא מקצועיים, חוסר אחריות מקצועי, גנון ו"בית חולים מתחת לגשר" יש בסוג הרפואה הזה, היית מתפלצת. לכן אנו צריכים להחליט בעצמנו על סוג הניתוח, ולא לסמוך על שום המלצה של אף אחד.
הבריאטריה חולמת על ניתוח שלא יצריך שום מאמץ מהשמן. הוא לא יצטרך לשנות הרגלים, חשיבה, התנהגות. הוא יאכל מה שכיף לו, יישב בכורסה ויהיה רזה לנצח. לכן כל כמה שנים היא מתאכזבת מהניתוח העכשווי שלא משיג את המטרה הזו, ומחליטה שהוא "לא טוב". וכל המנותחים היו שפני הניסיונות של הגישה הקודמת...
לכן אני רוצה שתקראי מנותחים ותחווי את החיים והקשיים שלהם, ותהיי מוכנה.
בגדול, בשרוול הבעיה העיקרית היא שאחרי כמה שנים יכולת האכילה גדלה, וצריך לשמור מאוד כדי לא לעלות במשקל. משמעת דיאטה וספורט. אבל גם בטבעת ובמעקף צריך, אז זה לא משנה. בטבעת הבעיה העיקרית היא קשיי אכילה (הקאות, אוכל שנתקע ולא עובר) ובעיות שהטבעת עלולה לעשות (דלקות בוושט ותזוזה של הטבעת עקב ההקאות). לכן אני מלמדת איך להתנהג נכון, כדי למנוע את קשיי האכילה והבעיות האלו מראש. אם מאמינים לי ושומעים לי - לא סובלים.
המנתחים לא מכירים ולא מבינים את ההדרכה שאני נותנת באתר, בפורום ובטלפון, שנובעת מהמון ניסיון ממנותחים רבים ומסקנות מושכלות, וידע רב בתזונה נכונה, באורח חיים בריא ובבריאות הנפש. אז לא נתנו שום הדרכה, ולאנשים היו המון בעיות עם הטבעת, אז המנתחים לא ממליצים עליה (מלבד מי שכן ממליץ). אבל צריך לזכור שהיתרונות שלה לא מבוטלים כלל וכלל, ושהרבה מנותחי שרוול שמים היום טבעת על השרוול כי הם השמינו.

לגבי המשרד של קופ"ח והמנתחים - תלמדי להיות אסרטיבית ולדרוש בתוקף מה שמגיע לך. זו הדרך היחידה להשיג את הזכויות הרפואיות שלך במדינה. מי שמזלזל בך, תזלזלי בו בחזרה. שלא תתני לזה להשפיע על ההחלטות הרפואיות שלך. גם בי זלזלו כל מיני רופאים, וזה עבר להם כשהגשתי עליהם מכתב תלונה. גם לי הדיאטנית אמרה שהניתוח לא מתאים לי והיא "לא תרשה" לי לעשות אותו, אז צפצפתי עליה, כי ידעתי שאין לה שום סמכות.
רופא המשפחה שלך בכלל לא אישיו ואין לו שום החלטה בנושא. כנראה זה מעצבן אותו, אז הוא מנסה לעשות רושם כאילו הוא יודע מה הוא אומר. הוא לא יודע כלום, תאמיני לי. רופאי המשפחה בורים ועמי ארצות בנושא הבריאטרי. אני יכולה להרוויח מיליארדים מלכתוב ספר על השטויות ששמעתי מרופאי המשפחה בנוגע לבריאטריה.
אם תתני לו להבין את זה, הוא יפסיק לזלזל בך לנצח... וכל כל גורם שינסה לזלזל. מנתח יתייחס אלייך מאוד ברצינות עם BMI37.6. אם מנתח מתנהג בזלזול, אני מציעה לך לוותר עליו. אם את יודעת מה את רוצה ומה מגיע לך, תאמיני לי שאף אחד לא יזלזל בך (לכן שלחתי אותך ללמוד).

ופטנט מצוי לכל בעל מקצוע שמנסה לסלק אותך פיזית מהחדר: תעזרי לו "לנקות" את השולחן, ותראי איך הוא יהיה פתאום נחמד... שמעתי סיפור על יהודי עארס אחד, שביקש בעיריה שיקבלו את הילד שלו למעון והפקידה אמרה לו שאין מקום. בלי עצבים הוא העביר את השולחן שלה ממאונך למאוזן, ואז בא מנהל המחלקה ואמר לו שהכל יסודר על הצד הטוב ביותר... אז תפסיקי להתרגש מהשוויצרים האלה, שחושבים שהם מרשימים מישהו בגלל תעודת הרופא שלהם...

נענע111

New member
ל- אופירA

תודה רבה על כל המידע. בהחלט אצור איתך קשר.
עכשיו אני מבינה כמה עבודה עוד יש לי לעשות. אבל יש לי מטרה! לא מוותרת!

שוב תודה ושבת שלום ומבורך שיהיה לך

א ו ר ח ת

New member
שבת שלום - גם לי הרופא משפחה אמר שלא יאשרו

רופא משפחה לא מבין בניתוחים ביאטרים , והם חושבים שהם יודעים לחשב או למי מאשרים ומי לא
הלכתי לרופא פרטי והוא חייך ששמע שהרופא לא אישר לי , העבירו אותי בקלות והיום אני אחרי הניתוח (מעקף)
היה לי BMI 40.5 אבל בגלל שאצלי הכל פרופורציונלי בשומן ואין לי משהו בולט הרופא משפחה העריך אותי במשקל יותר נמוך .

בהצלחה
שבת שלום!

אופירA

New member
מנהל
כמה כסף הרווחתי עכשיו!

אני יודעת לחייך גם בלי להיות רופאה. לא הייתי צריכה לבזבז המון שנים והון תועפות על לימודי רפואה, כדי לחייך למשמע "רופאי משפחה שלא מאשרים ניתוחים בריאטריים"...

היום בלי ידע - אי אפשר לחייך
.
אז טוב שהגעתם לפורום הזה. וטוב תעשו אם בכל נושא רפואי שעושה לכם בעיה, תגיעו גם למומחים הרפואיים וגם לפורומים של האנשים עם אותה בעיה שלכם.

למעלה