זקוקה לעזרה

גולשת100

New member
זקוקה לעזרה

ערב טוב,
לפנע זמן מה העליתי שאלה לגבי גן שפתי. זה כבר היה סמוך לתחילת שנת הלימודים
ולא כל כך יכולנו לעשות שינויים. התחלנו את שנת הלימודים ומיד הבנו שהגן הזה זה המקום האחרון שהילד שלנו צריך להיות. זה בכלל לא גן שפתי אלא מעוכבי התפתחות
וילדים עם הפרעות. חלקם עוד לא גמולים ( בני 4.5!)חלקם לא מדברים. כבר ביום הראשון ללימודים טסנו למועצה ואמרנו שהגן לא בשבילנו ואנחנו מבקשים להחזיר אותו לחינוך הרגיל. אמרו לנו אין בעיה אך צריך לכנס וועידה ( עד היום אין תאריך)

בינתיים הילד יושב בבית, לא ברור מתי ולאיזה גן ילך ואנחנו מקבלים איומים על הפרת חוק חינוך חובה. הודעתי להם שהבן שלי לא צריך לשלם על הטעויות של כל המערכת.
פנינו לפסיכולוגית ממכון להתפתחות ששטפה לנו את המוח במשך חצי שנה שגן שפתי זו מסגרת אולטימטיבית לבן שלנו. היא התנצלה ואמרה שלא לכזה גן היא התכוונה והטעות היא של המועצה והיא לא יכולה לעזור בכלום אך הפנתה אותנו לעובדת סוציאלית של המכון שעד היום לא הצלחנו לתפוס כי היא תמיד בפגישות והיא אף פעם לא חוזרת.
בינתיים ילד קטן יושב בבית, אנחנו ההורים עוברים משבר של ממש, לא יודעים למי לפנות , במועצה אף אחד לא ממהר לשום מקום ואנחנו נאבקים על זכותו ללמוד
במסגרת רגילה שהיה בה תמיד והסתדר מצוין. אף אחד לא לוקח אחריות על כלום.
ואגב הגן המהולל הזה מרחק נסיעה של 45 דק נסיעה מהבית בהסעה ללא מלווה
עם נהגים שאני לא הייתי עולה איתם כשהוא היה יכול להיות בגן במרחק הליכה מהבית.
כל עצה תעזור!!! אולי יש עורכי דין שמטפלים בסוגיות האלה? אולי כדאי לפרסם
את הסיפור ברשתות חברתיות? אולי לפנות לתקשורת? או לנהל את המאבק בשקט?
רק חידוד הקטן לאף צד אין וויכוח שהוא צריך לעבור לגן רגיל: פסיכולוגית ששלחה אותו לשם אכן טוענת שלא לזה היא התכוונה, המועצה מוכנה להעביר אותו, צוות הגן אומר שלא מכירים אותו מספיק אך התרשמו שהוא יכול להתאים למסגרת רגילה. הכל תקוע רק בגלל ביורוקרטיה שלא ניתן להחזיר ללא וועדה והוועדה הרב תחומית הזאת לא מצליחה להתכנס כי כל פעם מישהו אחר חסר.

תודה,
לכל מי שהגיע עד לכאן

Astroo

New member
נראה שאת מתייחסת לילדים האחרים בגן בתור מצורעים

קחי בחשבון שזה פורום של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים וגלי יותר רגישות.
יש פה הרבה הורים שילדיהם לא היו גמולים בגיל 4.5.
&nbsp

TikvaBonneh

New member
טוב שכולם מסכימים

אכן, חייבים לכנס ועדת השמה. זו הפרוצדורה
קחי הרבה אויר, עד אחרי החגים כולם בחופשות.
לא נורא אם הילד ישב עוד קצת בבית. העיקר שיגיע למקום שמתאים לו.
התקשורת אכן מזרזת דברים, יש את התכנית "יהיה בסדר" של גלי צהל. אם את מוכנה לחשיפה.

3מרגו

New member
נפלא.גם אני רוצה לצאת לתקשורת

עם כל הסיפור שלי.
עד עכשיו אף אחד לא קנה.
אם הייתי במצבה של אותה אמא הרי שלא הייתי יכולה להחזיק ילד בבית.בלי קשר לאיומים.אני צריכה לפרנס.

SMADAR55

New member
מדוע הגעתם לועדת השמה אם הילד הסתדר תמיד בגן רגיל?

האם הילד עבר אבחון מסודר כלשהו? האם יש לו רק בעיה שפתית?
מדוע הפסיכולוגית כתבה את מה שכתבה?
אם חשבתם שהילד צריך להישאר בחנוך המיוחד מדוע הגעתם לועדת השמה?
כאשר הגעתם לועדת ההשמה- האם הסכמתם לשיבוץ בחינוך המיוחד?
אם כן, האם הסכמתם לשיבוץ במסגרת של גן שפתי?
אם תהיה אפשרות לשיבוץ בגן שפתי האם תעדיפו אופציה זומאו שעכשיו אתם מעונינים בגן רגיל ?

גולשת100

New member
מדוע הגענו לוועדת השמה

זאת שאלה באמת טובה. בגלל התמימות שלנו וחוסר ההיכרות עם כל המערכת.לפני כשנה ביקשנו הפניה מרופא ילדים למכוו להתפתחות הילד כי הוא התנהג קצת מוזר. לא היה מסכים להוריד גרביים גם לא בים, היה נכנס לפאניקה מקצת חול או מים שהשפריצו. חברים הציעו לנו לבדוק שאין לו בעיה של טקטיליות יתר או וויסות חושי. מכאן התחיל תהליך שכולו שגיאה אחת. התוצאות באיבחונים היו סותרות אך זה לא הפריע לפסיכולוגית לתת סיכום סופי שנתן תמונה כללית מאוד לא טובה. האיבחון היה באפריל אמרנו לצוות שאנחנו לא מקבלים את התוצאות וזה לא נכון ונראה גם לא מקצועי.הפסיכולוגית אמרה שהיא בכוונה הגזימה קצת על מנת שיוכל להיכנס לגן שפתי קטן. מכאן בתחילה גם שטיפת מוח של כמה כיף יהיה לו בכזה גן וכמה הוא יקבל שם ושבמקום לבוא אחר הצהריים לקלינאית תקשורת. הוא יקבל את הכל בגן.אז החלטנו לנסות כשלאורך כל הדרך אנחנו מאמינים שהוא הולך להיות בגן שפתי ובכל רגע נתון ניתן להתחרט. המציאות כמובן שונה לגמרי . לפני. כמה ימים הייתה לנו פגישה עם מפקחת ופסיכולוגית של המועצה. הוסבר לנו שאין כזה דבר גן. שפתי , יש גן טיפולי ומגיעים. לשם ילדים עם בעיות שונות וכל אחד מקבל תוכנית לימודים אישית. אמרו לנו שבהסתמך על האיבחון גם המסגרת. ליה שובץ גבוהה מדי עבורו. אך. הסכימו שאיבחון לא משקף את המציאות. הוצע לנו גם טיפולי אחר ברמה יותר גבוהה אך הספיק לנו ייומיים בחינוך המיוחד. אגב כלל לא בטוח שיש לו בעיה שפתית.גם בגן הקודם וגם בגן המיוחד הנוכחי הגננות לא ראו בעיה. אחרי שנפתור את כל התסבוכת אני אחפש לו מכון איבחון אמין על מנת שנוכל לדעת מה מצבו האמיתי. אגב אשמח להמלצה.

SMADAR55

New member
כרגע תתמקדי בועדת ההשמה והעברתו לחינוך הרגיל

תצטרכי לשכנע אותם שזו המסגרת הטובה עבורו ושהוא יסתדר בה באופן טוב.
אולי כדאי שהגננת מהגן הקודם (הגננת של שנה שעברה) תכתוב התייחסות על כך שתיפקד היטב בגן הרגיל.
תחכי קצת עם אבחונים. חוזרים למה לשגע את הילד ?

למעלה