זקוקה לעזרה...

10אבודה

New member
זקוקה לעזרה...

מי מכם שהתנסה בתרופת הקלונקס - איזה תופעות לוואי היו לו? חשוב לי לדעת עקב ניסיון מר מאוד...אילו תופעות היו לכם? איך יצאתם מהן? לקחתי 1/4 קלונקס ועפתי לעולם רע מאוד של חולשה, תשישות, זומביוט הגעתי לבי"ח ואף אחד לא יודע לעזור ולא מבין בפיברומיאלגיה - למישהו יש עצה או ניסיון אשמח לשמוע תודה על העזרה

זוהרה7

New member
שלום לך

אני לוקחת קלונקס במינון של 0.5 לפני השינה. יכול להיות שקיבלת מינון גדול יותר. הקלונקס לא אמור להשפיע כל כך חזק כמו שאת מתארת. יש אנשים שלוקחים 2 מ"ג קלונקס פעמיים ביום ומתפקדים עם זה. חבל שבבית החולים שהגעת לשם אף אחד לא מבין בפיברומיאלגיה. עצה שלי. תבדקי מה המינון שקיבלת. אם לקחת רבע מ0.5 אין סיכוי שתרגישי מזה כל כך רע ויכול להיות שזה צירוף מקרים. אשמח לשמוע ולעזור. כל טוב. זוהרה*

mira ker

New member
אבודה, אני במקומך הייתי מייד מפסיקה

את הכדור. אנחנו חולי הפיברו מאוד רגישים לתרופות, ולא תמיד המאמץ להסתגל לתרופה שווה את ה"אולי" הקלה שהתרופה יכולה להביא. מה שעברת נראה לי כתסמינים חזקים מדי מכדי להתאמץ עליה. יהיה טוף מירה

tiaa1

New member
שלום לך "אבודה". ראשית-אנו פורום

תמיכה ועזרה הדדית. אין כאן רופא מומחה שיכול להמליץ. כל אחד יכול לתרום רק מנסיונו שלו. התרופה קלונקס מאד מקובלת כיום. היא תרופה שניתנת למצבי דכאון אך מסתבר שהיא גם מרפה שרירים. במחלת האפילפסיה נעזרים בתרופה זו. אצל אנשים קשישים שמאושפזים זמן רק-גם. מה לזה ולנו? חלקנו סובלים מקשיון שרירים בדרגה זו או אחרת..בנוסף אנו סובלים מקשיי הרדמות. אני התחלתי לקבל את התרופה בעיקר כדי להרדם. קיבלתי כדור ללילה-ונרדמתי ללילה שלם. זה לא נמשך הרבה זמן ולבסוף "התאזנתי" על 4 כדורים-משמע2 מ"ג כשהשינה שלי "הסתדרה" הרופאה החלה מאד בהדרגה לרדת במינונים. יש לציין שלאיזון הייתי חייבת לשלב עם עוד תרופה אבל זכיתי לישון-ולישון טוב אחרי ששנים השינה היתה סיוט,ולקראת ערב הייתי נכנסת ללחץ איך אעבור את הלילה. הקלונקס בלי שום ספק הקל עלי מבחינת הלחץ וירדתי במינונים. כבר הגעתי ל1 מ"ג ("עם שאר הקוקטיל") אבל כל ארוע קטן ולוחץ מוציא אותי ממעגל השינה. כל נפילה במצב הכללי שלי מלווה בויכוח קבוע על כמות התרופות...אני רוצה לרדת במינון, הרופאה מעדיפה שאשאר במינון גבוה גם אם רופאים אחרים חושבים שהיא מגזימה.. אני איני סובלת מתופעות לוואי. בשבועות הראשונים נהניתי מאיכות שינה שלא חוויתי שנים..כיום אני פשוט שמחה שאני נרדמת כמה שעות.אני מתעוררת ערנית ולא זומבי כמו בתרופות אחרות. דרגת ההתמכרות הפיזית לתרופה אינה גבוהה.ז"א שניתן לרדת בהדרגה בלי לסבול מתופעות גמילה. קשה "להפרד" מתרופה שכל כך עוזרת,ולמרות זאת אני עושה נסיונות... מאחלת לך בהצלחה. כל מה שאת מקבלת-אנא תחת פקוח רפואי שכולל גם התיחסות לתרופות אחרות שאת אולי לוקחת. בהצלחה.

ששרון

New member
הי טיה

תודה על התשובה המלומדה האמת שלימדת אותי משהו היום
נ.ב-יש חדש עם ההרצאות??? בי בי מקווה שתרגישי טוב שרון

tiaa1

New member
../images/Emo42.gifהי שרון....אין חדש

היועץ לעניני יחסי אנוש הציע לי להתרחק מהנושא והנשוא לפחות לחודש ימים....ואז אולי ...אבל רק עם לווי.... בינתיים אני באמת בנפילה...נו אז מה? אני אהיה הראשונה בהסטוריה שנפלה בגלל פחד גבהים????

10אבודה

New member
../images/Emo20.gifתודה לכולכן על התשובות

ברור לי שזה פורום תמיכה אבל מה לעשות שהחולות/ים מנוסים בתופעות לוואי יותר ממה שהרופאים יודעים....טוב בסופו של דבר הפסקתי עם הקלונקס מיד אחרי ה1/4 כדור הראשון, אחרי שהגעתי למיון מתופעות הלוואי וגם מזה שהחלפתי תרופה בבת אחת לפי המלצה של הרופאה שלי שטענה שמחצי כדור אפשר לרדת מיד ולהחליף לאחר - לא הסכמתי איתה אבל עשיתי כדבריה - טעות מרה מסתבר....אז אני מודה לכן ומקוה שתלמדו גם מהניסיון שלי להחליף רק בהדרגה אפילו אם זה רק פרורים של כדורים...כי אותי 1/4 כדור העיף לעולמות רעים מאוד שנהיה רק בריאים כבר...

ששרון

New member
הי "אבודה"

אני זוכרת שלפני למעלה משנה היתה משתתפת שכבר היום לא רושמת, והיא תארה שם "ייסורי גמילה" מאוד קשים אחרי שהורידה בבת אחת כדור, החליפה לאחר, וכו...בלאגן שלם. התפתח שם דיון מעמיק בנושא, הרבה אנשים רשמו, ובגדול אני זוכרת שהמסקנה המשותפת שעלתה מהדיונים היתה שהתרופות הללו לעתים ממכרות, אם רוצים להחליף או לשנות, תמיד לפרד באופן הדרגתי מתרופה, וגם להתחיל תרופה אחרת באופן הדרגתי, אף פעם לא בבת אחת. בנוסף, כדאי לזכור שלחולים במחלות הללו יש הרבה פעמים רגישויות הרבה יותר מוגזמות ואפילו לעתים מוזרות, מלאנשים "רגילים", אז אני תמיד יודעת שגם אם רופא יגיד לי שמשהו עובר אחרי יום, אצלי זה יקח יותר משבוע, וכך הלאה. פעם קבלתי זריקת קורטיזון והרופא אמר שלאנשים רגישים יהיו יומיים רגישים. אני סבלתי ממנה כאבים איומים קרוב לחודש... הרופא אמר שהוא לא ראה מעולם רגישות כזו כמו שאת מבינה, למדתי לקבל בערבון מוגבל דברים של רופאים במובן שהגוף שלנו מעוצבב ורגיש הרבה יותר מאחרים, משהו במערך עיבוד הכאב ובמע' העצבים אין ספק "דפוק"... ולכן תמיד תחמירי . אם רופא אומר לך לרדת בצורה מהירה, תלכי יותר לאט ממה שהוא הציע, וכך הלאה. מנסיוני, זה תמיד עובד יותר טוב אם אנו עושים הכל מעט יותר בהקפדה מאנשים רגילים.

שריק7

New member
היי טיה- אם יהיה לך כוח וזמן, אשמח

גם אני לקרוא את המאמר!
שרי

למעלה