זקוקה לעזרה..

זקוקה לעזרה..

אני אם חד הורית לילד בן 14 אביו של בני נטש אותי באמצע הריוני גדלתי את בני לבד ומעבר לדמי מזונות שאותם קבלתי מביטוח לאומי לא היה לי שום קשר עם האב..נושא האב היה טאבו שעליו לא דברנו בבית וכנראה שטעיתי פה ....היום בני בן 14 ילד די מסוגר שמעבר למשחקי מחשב וצפייה בטלויזיה אין לו תחביבים הוא ממעט לצאת מהבית כל דבר שהוא עושה נעשה בחוסר חשק מופגן חלה ירידה משמעותית בלימודים וכל בקשה שלי ממנו גורמת לו לכעס התחושה היא שהוא עובר משהו שאני לא מצליחה להבין ..אולי זה קשור לגיל הבגרות? ואולי לא....מה עושים במצב הזה? יש למישהו עצה?

לדעתי

אין קשר בין ההסתגרות של בנך לבין העובדה שהוא אינו מכיר את אביו. עלינו לארץ כשהייתי בת 4 ומאז הקשר עם אבי רופף במקרה הטוב. גם אני כמו בנך הסגרתי בבית בסביבות גיל 14. אצלי זה נבע נדיכאון. לדעתי זה היה בגלל גיל ההתבגרות. יתכן שקורה משהו לבנך בבית הספר, יתכן שהוא פשוט לא בנאדם חברותי. לדעתי, זה בסדר וכל עוד את לא רואה שהוא סובל מן המצב, תני לו לשחק במשחקי מחשב. אם את רואה שרע לו והוא לא מוכן לדבר איתך ולהסביר לך, אולי כדאי לנסות פסיכולוג או יועצת בית ספר. לדעתי, אל תלכי נגד הרצונות שלו. כלומר, אם טוב לו הכין שהוא, אולי מלבד דרבונים בנוגע ללימודים, אל תציקי לו. יכול להיות שזו סתם תקופה. אם את רואה שהואממ סובל, אולי עזרה מקצועית מסוג כלשהו היא הפתרון. כאן אני חייבת הסתייגות, כי נורא קשה לייעץ כשלא מכירים את הבנאדם. הייתי בדכאון נוראי במשך שלוש שנים, מגיל 12, וזו הייתה מבחינתי תקופה לא כזו רעה, כי זכיתי להכיר את עצמי כבנאדם, את האישיות שלי, ולבנות את מי שאני אהיה בעתיד, ובאמת לא השתנתה האישיות שלי מאז. מצד שני, אין באפשרותי לדעת מה מרגיש בנך, אז כל מה שנאמר לגביו הוא בגדר השערה בלבד. מקוה שנתתי לך תחילתו של חוט מחשבה...

s h i r k u s h

New member
לדעתי חסרה לו דמות האב...

ואולי באמת העובדה שנושא האב היה טאבו אצלכם, אולי תנסי לפתח איתו שיחה, לספר לו על זה, לשתף אותו- יש לך נער צעיר בבית שאני מניחה מעוניין לדעת על אביו, וכן גם אם האמת לא משהו, עדיף שידע את האמת.

עינת

New member
כשיש נושאים

שהם טאבו הדרך להסתגרות מהירה ואולי בנך הבין שעל נושאים כואבים לא מדברים, יתכן כי הוא נמצא במקום שמשהו כואב לו , יכול להיות גיל ההתבגרות ויכולים להיות עוד הרבה דברים אחרים. חושבת שהדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא לנסות ולנהל איתו שיחה פתוחה ,להתחיל אפילו מהנושא שהיה טאבו עד היום, יתכן שאם יראה כי את נפתחת יפתח גם הוא . בהצלחה.

YoNaTaNy

New member
אני דיי פאסיבי בפורומים אבל אני

חייב להגיב... אני בגיל של הבן שלך ויש לי אבא וחברים. אני גם לא אוהב לצאת מהבית הרבה וכך גם רוב החברים שלי. היום לכל ילד כמעט יש מחשב ואיי סי קיו.. וכל החברים בעצם נמצאים ברשת ואפשר לדבר איתם ככה שאין צורך להיפגש עם החברים. יכול להיות שיש בעיה אחרת. לדעתי את יכולה לברר עם חבר קרוב שלו. יונתן.

faith2

New member
שמעי...

באמת במאת אני חושבת שזה גיל ההתבגרות, אצלנו בגיל הזה הורים הם משהו שמפריע לפעמיים בעין
.....ככה זה- אני בטוחה שכולכם הייתם ככה. הם אומרים משהו לא במקום ישר הטון שלנו עולה. אני לא חושבת שממש זה קשור לאב- יכול הליות שמדובר באופיח של בנך- יותר מסוגר אוהב לשחק עם המחשב, להיות אמיתיים? מי לא ככה היום? הטכנולוגיה של היום יצרה דור יותר סגור, קרוב למחשב שלו.... אבל זאת רק אני- נערה בת 18
....רק אומרת מה שהיא חושבת

למעלה