זקוקה לעזרה

sarit341

New member
זקוקה לעזרה

שלום לכולם שמי שרית ואני אמא לילדה עם חשד לפיגור.הילדה בת 6 ונמצאת בגן התפתחותי. הפסיכולוגית לא הצליחה לאבחן אותה בגלל בעיות קשב וריכוז קשות קבעה שיש חשד לפיגור הילדה מתקשרת ומדברת אך לא ברמה של גילה אנו מחפשים מסגרת של בית ספר לשנה הבאה שתתאים לה. ראינו מסגרת של בית ספר של ילדים עם פיגור קל עד בינוני ולא נראה לנו כי הילדים במצב קצת יותר קשה משלה. האם משהו מכיר פסיכלוג טוב שיכול לאבחן רמת פיגור?האזור המרכז או ירושלים.האם יש בית ספר רק לפיגור גבולי?האם משהו מכיר תרופה להפרעת קשב והתנהגות ולא ריטלין או רספרידל כי ניסינו את זה.אודה על תשובה.ביי

שלום שרית

לא כל כך הבנתי מה זה חשד לפיגור. האם הילדה עברה כבר ועדת השמה לקביעת מסגרת בית ספרית? ועדת השמה אמורה לקבוע את זכאותה על פי האבחון הפסיכולוגי, ולפי דברייך היה קושי לאבחן ולהגדיר את הלקות. אם כך, מה היו המלצותיה של הפסיכולוגית? האם היא קבעה בהמלצותיה שהילדה זקוקה למסגרת של בעלי פיגור? באיזה סוג של גן התפתחותי היא נמצאת כרגע, ומה היתה המלצתה של ועדת השיבוץ? ועדת ההשמה היתה אמורה לקבוע את סוג המסגרת אליה תופנה הילדה, באם זו תהיה מסגרת של ילדים בעלי פיגור קל,או ילדים בעלי פיגור גבולי (וכן- קיימות מסגרות לפיגור גבולי, אך מכיוון שאני לא יודעת היכן בדיוק אתם מתגוררים אני לא יכולה להמליץ לך כרגע). כפי שאת רואה, קצת קשה לענות לך ללא הנתונים שציינתי, אבל מה שכן הייתי ממליצה לך לעשות, זה לפנות לעו"ס של הגן,ולבקש ממנה להפנות את הילדה לאיבחון של השרות למפגר, אשר יקבע רשמית באם הילדה לוקה בפיגור. כיום זו פרוצדורה שלא אמורה לקחת הרבה זמן, וזה יאפשר לכם לקבוע בודאות את סוג המסגרת המתאימה לילדה. לגבי תרופות להפרעת קשב וריכוז- הבן שלי מקבל תרופה חדשה הנקראת קונסרטה. זוהי תרופה העושה את הפעולה של הרטלין אך ללא תופעות הלוואי של הרטלין. אני ממליצה בחום על התרופה, אך חייבת לציין שעלותה גבוהה ויש סבסוד מזערי עליה, לעומת הרטלין שעלותו נמוכה. בהצלחה, אורית

dorit11111

New member
אבל איך הם יכולים לקבוע את

דרגת הפיגור אם הילדה עדיין לא מקבלת טיפול תרופתי מתאים?כמו שהיה במקרה שלנו היא פשוט לא תשתף פעולה.ברור אם היא הייתה מאוזנת תרופתית,אז היה אפשר לקבוע בוודאות אם יש לה פיגור. אני לא מומחית לבעיות קשב וריכוז,אבל אני יודעת שיש דרכים לטפל בהפרעה. רק צריך לדעת מה גורם להתנהגויות האלה. אני חושבת שנוירולוגית דיצה צחור מומחית לבעיות של קשב וריכוז,אבל כדי לבדוק עד איזה גיל היא מקבלת.יש עוד נוירולוגית ממש טובה שאני מכירה, אבל לא לצורך האבחון,אלה יותר להתאמת התרופה.אם תרצי,רק תגידי. גם פסיכולוגית לא יכולה לקבוע איזה תרופה לתת לה.

smo

New member
אם הילדה תקבל טיפול תרופתי

שיעזור לה זה עבור טיפול בתיפקודה. בדיקת הפיגור היא על ידי בדיקת שיתוף הפעולה שלה, שעבור בדיקת הפיגור בוודאי לא זקוקה לתרופה. תרופות שעוזרות להרגעה נקבעות ע"י נוירולוגית ילדים.

sarit341

New member
את צודקת דורית

אני מרגישה שאם הילדה היתה מאוזנת תרופתית היה אפשר להפיק ממנה הרבה יותר מכל הבחינות גם אני וגם הצוות החינוכי מרגישים שיש לה פוטנציאל גבוה. נסינו תרופות שונות כמו ריטלין ורספרידל ועדין לא מצאנו את ה תרופה הנכונה. האם יש פסיכולוגים שעושים אבחון בבית שם היא במיטבה? מי זאת הנירולוגית ? אנחנו אצל טלי שגיא מוולפסון.

dorit11111

New member
אני לא מכירה פסיכולוגים

שעושים אבחון בבית.אבל מצרפת קישור לאתר ושם בטח יודעים. הנוירולוגית היא ד"ר לייטנר.היא עבדה ב"איכילוב",אבל עזבה לפני חצי שנה. היום היא עובדת בפתח-תקווה או כפר-סבא(אפשר לבדוק את זה ב"איכילוב").

sarit341

New member
תודה אורית

ועדת השיבוץ אכן החליטה שעלינו לפנות דרך עו"ס לשרות למען המפגר לאבחון כדי לקבוע מסגרת לימודית.אך אני חוששת שלא יהיה לנו מספיק זמן מפני שזה לוקח זמן.ועדת ההשמה לא קבעה בודאות את המסגרת.אנו גרים באזור מודיעין האם את מכירה מסגרות לפיגור גבולי באזור?האם קוסרטה מטפלת גם בבעיות רגשיות כמו חרדה ובכי?

היי שרית

לצערי אני לא מכירה מסגרות לפיגור גבולי באיזור מודיעין. את השאלה הזו הייתי מפנה למח' לחינוך המיוחד ברשות המקומית שלך. הם אלה המחוייבים לתת לך רשימה של מסגרות, במיוחד לאור העובדה שלא ניתנה לך המלצה חד משמעית למסגרת (דבר שמאוד תמוה בעיניי).איך ייתכן שחדשיים לפני תחילת הלימודים אין לך מושג באיזו מסגרת תשובץ הילדה? אני ממליצה לך כן לפנות בדחיפות בבקשה לעריכת אבחון לילדה בשרות למפגר. אני חושבת שהפעלת לחץ מצד העו"ס שלכם חשובה ביותר, ע"מ שהילדה לא תושם במסגרת שכלל לא מתאימה לה ולתפקודה. אני מניחה שרית שאת יודעת, שמכיוון שבעיר מודיעין לא קיימות מסגרות של פיגור, זכותך לדרוש מן הרשות להסיע אותה למסגרת שאת בוחרת, גם אם היא מרוחקת מאוד ממקום מגורייך (נסי להסתייע בצוות הגן הטיפולי על מנת לקבל זכות זו מן הרשות). אצלינו בת"א לומדים כמה ילדים ממודיעין, ואני ממליצה בחום על בי"ס כאן בת"א, שמטפל בילדים בעלי פיגור גבולי. אם תחליטי שאת מוכנה שהילדה תוסע כל יום לת"א, פני אלי ואסייע לך בקבלת אישור לראות את המסגרת. באם תחליטי שזו המסגרת בה את מעוניינת, אני חוזרת על המלצתי להילחם על זכותה ללמוד במקום בו בחרת ולקבל את ההסעה, כי יכול מאוד להיות שהרשות תמליץ על בי"ס הקרוב יותר לתחום הרשות, על מנת לחסוך בעלויות ההסעה. בכל אופן- כשתגיעי לגשר, אשמח לסייע לך לחצות אותו (באם תרצי כמובן). בהצלחה, אורית

אה ועוד דבר שרית...

שאלת לגבי הקונסרטה. הקונסרטה היא תרופה דמויית רטלין, המרגיעה תופעות של חוסר קשב וריכוז. לגבי התפרצויות בכי וכו', הייתי דווקא מנסה טיפול בריספרדל. בכי והתפרצויות שייכים יותר לתחום החרדתי ולא לתחום הקשב, ולריספרדל יש הצלחות יוצאות מן הכלל אצל אנשים בעלי פיגור שכלי. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם פסיכיאטר המתמחה בתחום הפיגור. באם תרצי, אוכל להמליץ לך על כמה כאלה. ולגבי הנוירולוגית ד"ר לייטנר שעליה המליצה דורית- גם אני ממליצה עליה בחום !!! זו האשה הכי מדהימה שהכרתי. היא טיפלה בילדיי מן היום שנולדו, ולצערי עזבה את איכילוב לאחרונה ועברה לעבוד בבי"ח מאיר בכ"ס במכון להתפתחות הילד. היא אנושית,רופאה מעולה ודיאגנוזיסטית יוצאת מן הכלל. שרית, אם את הולכת אליה- אנא מסרי לה את אהבתי !!! אני בטוחה שהיא תשמח. בהצלחה

למעלה