זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

שלום לכולם- יש לי שאלה ומקווה שתוכלו לעזור לי - סבתא שלי עברה ניתוח קשה מאוד בירך, אסור לה לדרוך על הרגל כ - 3 חודשים. היא לא יכולה להיות בביתה כי היא מתגוררת לבד ולא יכולה לתפקד. חשוב לציין שלפני הניתוח הייתה לה זכאות למטפלת מביטוח לאומי של 9 שעות שבועיות. בגלל שאסור לה לדרוך על הרגל, אי אפשר לשלוח אותה לשיקום (מסתבר שמשרד הבריאות מממן רק את מי שיכול לעשות פיזיותרפיה, והיא לא יכולה), ולכן העו"ס של המחלקה רוצה לשלוח אותה לבית הבראה, הבעיה שזה עולה המון כסף - 6000 ש"ח לשלושה חודשים - שזה זמן ההחלמה שלה. הע"וס אומרת שאין ברירה אחרת, ושביטוח לאומי או ביטוח בריאות לא יכולים לעזור במקרה הזה. גם מטפלת סיעודית בבית ל-24 שעות עולה המון כסף, אך זה גם לא פתאון בשבילה כי היא זקוקה להשגחת רופאים ואחיות. האם מישהו יודע מה החוקים בעניינה? לאן אפשר לשלוח אותה? האם יש גורם שיכול לממן את שהותה, נגיד בבית חולים סיעודי או משהו כזה? אשמח לתגובות והצעות כי המקרה הוא ממש דחוף!!! תודה רבה לכולם.

שלום יקרה

בעיה מאוד נפוצה ביה"ח משחרר ולא אכפת לו שלמשפחה אין פתרון. עד כמה שידוע לי באמת אין ממש פתרונות זולים לעניינים כאלה העו"ס בבי"ח אמורה להציע פתרונות, במידה ויש. לצערי כיום נתקלים רבים במצבים כאלה, כשקשיש מתדרדר בבת אחת וזקוק בבת אחת להשגחה וטיפול, בעוד שאין פתרונות בזק מתוקצבים כאלה. 6000 ש"ח לשלושה חודשים זה באמת יקר למשפחה אבל במושגים של טיפול סיעודי זה זול. טיפול במחלקה סיעודית יכול להגיע לסכומים של 10000 ש"ח לחודש בלבד!!. כדי לברר את העניין יותר לעומק, יש את רעות-אשל, שאפשר להתקשר אליהם ולשאול על פתרונות. כמובן שפתרונות פרטיים קיימים מכל הסוגים וכמעט בכל בית אבות שתפנו אליו, אלא שאלה , כאמור, מאוד יקרים. בכל אופן, עם קצת מחשבה קדימה, כדאי לברר מה מצבה של סבתא ומה סיכויי השיקום שלה. אם ישנה הערכה שהיא לא תחזור לתפקוד עצמאי, כדאי אולי להתחיל לפנות בבקשה לסידור מוסדי. זה נעשה דרך משרד הבריאות (סיעודי) או דרך הרווחה (תשושים) וזה פרוצדורה שלוקחת כמה חודשים טובים ולכן אולי כדאי להתחיל כבר עכשיו. בכל אופן, העו"ס אמורה לתת לכם את כל האינפורמציה אז אל תתביישו לתחקר ולדרוש לדעת מה מגיע לסבתא ומה אתם יכולים לעשות. שיהיה בהצלחה.

תודה

על התשובה המפורטת!! מי אלה: "רעות - אשל"? לפי מה שנראה היא תוכל לחזור לתפקוד עצמאי במידה והניתוח הצליח ושהרגל תשתקם. אמנם רגליה "תשושות וסיעודיות" אך היא חזקה נפשית, צלולה ומאוד עצמאית. הבעיה היא פיזית בלבד, ולהערכתי זמנית בלבד, כמה חודשים של הבראה ושיקום. לפי ידיעתך בעניין - האם ביטוח לאומי לא יכול לעשות המרה של השעות שהיא אמורה לקבל- לכסף לאותו מוסד סיעודי/ הבראה? ולעניין הע"וס במחלקה - היא לא הכי נעימה, מציבה לנו תשובות והחלטות בלי להסביר, ומתנהגת באופן מתנשא ושחצני. משפחה מצוייה לא אמורה להתמצא בכל נבכי חוקי הביטוח הלאומי והבירוקרטיות המסורבלות של משרד הבריאות. ובמיוחד במצי משבר משפחתיים היא אמורה להיות סבלנית ותומכת.

reuthal

New member
בעיה קטנה עם סידור דרך הרווחה-

מי שמתאים לסידור דרך הרווחה (תשושים) לא יכול להגיש בקשה לקוד ממשרד הרווחה אם הקשיש סודר באופן פרטי באחד מבתי האבות- לפי חוקי תע"ש רק לאחר שנה מהסידור הפרטי אפשר לבקש קוד- צריך לשים הלב...

למעלה