זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

בני חווה התעללות בקייטנה מצד ילד הגדול ממנו הן פיזית והן בגיל (ב-4 שנים), הוא קישקש לו על כל הישבן וגם בפי הטבעת- אני ממש עובדת עצות, איך מטפלים בבן שלי? מה אומרים לו? כיצד ניתן להמעיט מן הטראומה שחווה (למרות שאינו מודע לכך)?
 

לב אם

New member
הי אמא פילפלית

אני רוצה להתייחס למילים שלך "למרות שאינו מודע לכך" - הטראומה העיקרית, גם אצלך וגם אצל בנך היא בחוסר האונים וחוסר השליטה על מה שקורה לגופו. התחושה הזו שילד אחר יכול לעשות בגופו כרצונו היא החלק הקשה ותר מבחינתו ולאו דוקא האיבר שבו בוצעה העבירה. על מנת לחקור ולהבין אם הילד חש מושפל במיוחד בגלל חשיפת הישבן והמגע בו, אפשר לגשש בשייחה עם הילד (האם את זוכרת איך סיפר על הארוע? האם השתנה היחס שלו לעירום ? למקלחת? ליציאה עם חברים?) - ואולי כדאי לעשות זאת בסיוע של בעל מקצוע. כצעד ראשון בהתמודדות אני מציעה לשוחח עם הילד בצורה גלויה על מה שקרה, אופי השיחה תלוי כמובן בגילו של הילד, ומטרתה היא לתת לילד אפשרות לדבר אתך באופן חופשי, להקשיב לו יותר מאשר לחקור ולדבר, לתת לו תחושה של תמיכה וגב. כצעד שני, צריך לחזק את הבטחון שלו שנעשה לו משהו, שלא הוא אשם במה שנעשה, ולנסות לתת לו כלים להתמודדות אם יקרה דבר כזה בעתיד - סיפורי מקרה בהם יש לזהות סימני אזהרה, ומה כדאי לעשות כדי להמנע מהסיטואציה הקשה, איך להזעיק עזרה בכל מקום. ההתמודדות עם תהליך זה לא תמד פשוטה אפילו להורים מודעים ויודעים. ולא כל ילד יוע לשוחח ולהפתח בשיחה עם הוריו, ולכן יש ארגוני סיוע כמו אל"י ויש אני מקצוע (פרטי או מהרשות המקומית) שיכולים לסייע באופן מקצועי מקווה שסייעתי במעט, הנך מוזמנת לחזור לפוורום ככל שנדרש
 

גן חיות

New member
לאמא שלום

קודם כל, מצטרפת לנאמר לפני. דבר שני, איני חושבת שבנך לא מודע לכך שחווה טראומה. הוא אולי לא יודע לקרוא לזה כך. הוא אולי לא יודע עד כמה זה חמור. אבל הוא יודע שמישהו עשה לו מהשהו לגופו בניגוד ברצונו, הפעיל נגדו כוח, אילץ אותו למידה מסויימת של שיתוף פעולה, הביך אותו, שלט בו. זה מספיק טראומטי. לגבי מה עושים, אני נעזרתי רבות בטלוויזיה. תכנים שהילדים לא היו מוכנים לדבר עליהם צפו בקלות כאשר היו מקרים בתכניות ובסרטים בטלויזיה שהתחברו למה שעבר עליהם. תבדקי בלוח המשדרים של ההערוצים השונים. לפעמים גם תכניות סתמיות פתאום יש להם פרק מועיל. זה בהחלט יכול להיות פתח לשיחה. ופחות מאיים משיחה ישירה. עוד דבר שניתן לעשות זה לעודד ציור. ציור חופשי. ציור עץ. ציור בית. ציור משפחה. עם זה, את יכולה לפנות למומחה לייעוץ ראשוני לקבל חוות דעת האם יש צורך בטיפול על-ידי פסיכולוג.
 

zahara

New member
מהצד הנפגע

שלום אמא... כשהייתי קטנה עברתי טראומה, אמא שלי לקחה אותי לברור פסיכולוגי ע"י ציורים ומשחק אמרו לה שהכל בסדר אבל ככל שעבר הזמן התברר שהיו השפעות שהתפתחו עם הזמן, והטראומה התבטאה במצבים שונים בבגרותי בהם שחזרתי שלא במודע את מצבי הסכנה כדי להתמודד איתם. אני ממליצה לא להסתפק בברור אחד אלא לחזור על האבחון כל שנה. ובבקשה ממך גם אם עובר הרבה זמן וגם אם זה נראה רחוק, שימי לב למצוקה, ליחסים לא רגילים לגברים או נשים בחייו.... אני מדברת בתור הצד הנפגע... ומחזיקה לשניכם אצבעות בהתמודדות.
 

נועיק

New member
רוצה או לא רוצה

קודם כל לבדוק איך התרחשו הדברים - לפי מה שהבנתי מהסיפור שלך הבן חזר עם קשקוש על הישבן אבל לא כתבת איך הוא הגיב כשחזר הביתה - האם חזר בבכי וסיפר על טראומה, או חזר בצחוק וסיפר על חוויה. אם זו טראומה - לטפל ולשחרר אבל אם זו היתה סקרנות - להרגיש איך זה ציור על הישבן - נעים/לא נעים, מוזר/נורמאלי... אז זו חקירה וסקרנות בריאה. לפעמים התגובה שלנו הופכת דברים תמימים לטראומה, אז הכי חשוב - לבדוק מאיפה זה הגיע, שלא תיווצר אחר-כך בטעות טראומה לגבי ציור על הישבן דוקא מהתגובה הרגישה יתר של ההורים.
 
למעלה