זקוקה לעזרה....

זקוקה לעזרה....

רציתי לשאול אתכן מה הייתן עושות במקומי ? הריון שלישי בן אחרי שתי בנות, אבל עושה המון בעיות... בסקירה מוקדמת (דרך קופת חולים) שבוע 15.1 התגלו הממצאים הבאים.. מעיים אקוגניים וציסטות דו צדדיות בכורואיד פלקסוס. בהריון ראשון עשיתי בדיקות גנטיות,בין היתר גם ל-C.F ויצא תקין. השאלה שלי... אני בדילמה היסטרית לגבי מי שפיר מחשש להפלה. התיעצתי עם שני פרופסורים (שיף וצלאל),אחד התעקש שאני חייבת לעשות מי שפיר בגלל ממצאים של שתי מוטציות ואילו השני טען שעדיף לחכות ליועץ גנטי ולחלבון עוברי ולעשות שוב אולטרסאונד אולי זה יעלם.. למי להקשיב ? מה לעשות ? יש לציין שאני היום בשבוע 17 מה עושים ?

זה באמת מצב מאוד מבלבל

כי כל אחד מהמומחים שאיתם התייעצת צודק בדרכו. אין ספק שכל מידע נוסף (כמו תוצאות חלבון עוברי), וכל מומחה שיראה את כל הבדיקות (ע"ע יועץ גנטי) יקלו על ההחלטה, במיוחד אם הממצאים האלה אכן ייעלמו. אבל אם את שואלת אותי, הספק אף פעם לא נעלם, ואם חלילה בהמשך ההריון יהיה איזשהו חשש נוסף, הדילמה שתעלה תהיה קשה עוד יותר. אני חושבת שבמקרה כזה הייתי שוקלת ביני ובין עצמי מה מבחינתי ההשלכות של תוצאה חיובית בדיקור. אם באיזשהו תסריט הייתי בוחרת בהפסקת הריון - זה הזמן לעשות את הבדיקה. כמובן שהייתי עושה כל מאמץ להידקר אצל אחד המומחים, שמתוקף הנסיון שלהם בפרוצדורה הסיכוי לסיבוך יורד משמעותית. מה שתחליטי - מקווה עבורך להמשך תקין ולהריון ארווווווך ומשעמם.
עתליה

למעלה