זקוקה לעזרתכם בנושא ביטוח מנהלים

זקוקה לעזרתכם בנושא ביטוח מנהלים

סופסופ מתחילים לעשות לי ביטוח מנהלים בשיא השטות חיכיתי עד עכשיו לבקשת העלאה אז מה שהציעו לי ש 10 אחוז מהשכר שלי שאמור להיות מופרש לביטוח יופרש ע"י המעביד במקום שיורידו לי מהשכר מה שאומר "כאילו" קיבלתי העלאה של 10 אחוזים האם נשמע לכם שאני יוצאת מורבחת או מופסת מהסידור הזה ??? הם נותנים לי לבחור ביטוח או העלאה בעצם

client

New member
ת:

בואי ננסה להבין יחדיו מה קיבלת: במקום ה-10% בשכר המעביד מוכן לפתוח לך ביטוח מנהלים. השאלה: ממה מורכב ביטוח מנהלים? תשובה: ביטוח מנהלים ממרכיב חיסכון ומרכיב ריסק - ביטוח החיים. מה צורת ההפרשה: תשובה: העובד מפריש למרכיב התגמולים 5% ממשכורתו ברוטו. המעביד: - מפריש 5% תגמולים - מפריש 8.133% עבור פיצויי פיטורין - מפריש 2.5% אובדן כושר עבודה עכשיו בואי נעשה חשבון יחד: כמה המעביד מפריש: 5% + 8.13% + 2.5% >> מ-10% שהוא היה מעלה לך את השכר ועקרונית רוב הסיכויים שהיית משלמת יותר מס הכנסה/ביטוח לאומי/מס בריאות. מה קיבלת: 1. חיסכון לפנסיה 2. פיצוי פיטורין בקופה - בקשי להיות חתומה על סעיף כי הפיצויים שלך במקרה עזיבה עכשיו תעשי חושבים - שווה לך ה-10% העלאה? נקודה למחשבה

מופסדת - כי ממילא יש פנסיה חובה

החל מינואר 2008 יש צו הרחבה ל"פנסיה חובה" לכל העובדים במשק. כלומר, המעביד שלך חיב להפריש לך לפנסיה, כבר ב 2008 - ואת לא יכולה "לוותר" על הזכות הזאת. מה שיוצא מכך, זה שאם תקבלי העלאה בשכר, תרוויחי פעמיים כי המעביד יהיה חייב להפריש לך גם עבור פנסיה. דרך אגב, כמעט תמיד קרן פנסיה, עדיפה על ביטוח מנהלים. ההסתדרות עשתה יפה והעלתה אתר המסביר את צו ההרחבה.

לדעתי הרווחת

בואי ניבחון את המצב שהיה מול המצב החדש. קודם לא היה לך ביטוח פנסיוני כלל, החוק מחייב השנה את המעביד להפריש לך לתכנית חסכון פנסיוני. אך השנה הוא מחוייב רק ב 1.7 % משכרך (ממך ירדו עוד 0.8% סה"כ 2.5%). בהצעתו הוא נותן לך מיידית מעבר להוראה 10% (את כנראה תצטרכי להפריש 5% נוספים). בתוספת זו ייתכן כי תראי בנטו פחות כסף אך יהיה לך חיסכון חשוב מאין כמותו לפנסיה. ובנוסף לכך הן ההפרשות של המעביד והן ההפרשות שלך פטורות ממס להבדיל מתוספת לשכר של 10% יחייבו אותך במס הכנסה עפ"י מדרגת המס השולית שלך (כלומר בנטו יהיה לך פחות מ 10%). לסיכום את מקבלת יותר אך סכום זה מיועד לעתיד ולא למימוש מיידי. נכון הדבר כי ברבות השנים המעביד היה חייב לעשות זאת ללא שום דרישת העלאה מצידך, כאן הוא מקדים. האם בכלל יש לך אופ' למשא ומתן או אפשרות בחירה?

נצאב

New member
הרווחת רק "משהו" שיהיה לך בגיל הפרישה

השאלה כמה שווה המשהו הזה? האם בחרת פנסיה קצבה? האם בחרת פנסיה הונית?

hexagonz

New member
שימו לב לשינויים בחוק מתחילת השנה

החל מינואר אין יותר הבדל בין צבירה להון לבין צבירה לקצבה (או לפחות, אין הבדל משמעותי). ניתן לפדות גם צבירה הונית וגם צבירה קצבתית - רק כקצבה, החל מגיל הפרישה. הפרטים עדיין לא ברורים דיים. הנה הסברים כלליים.

jol8

New member
תכלס, הסבירו את זה כאן יפה

אבל יש כמה שיקולים. את ההפרשה חייבים לעשות לך בכל מקרה כי זה החוק. ההפרשה המקובלת היום בשוק היא 5% מעסיק, 5% העובד ועוד 8.33% פיצויים ועוד אחוז מסויים לאובדן כושר עבודה. המעסיק שלך מפריש 10% במקום 5%. מצד אחד זה טוב כי זהה יצבור סכום גדול יותר לקראת הפנסיה, מצד שני הכסף לא זמין לך עכשיו. אני הייתי מציע לבקש מהמעסיק שיפריש 5% לפנסיה, כמו שמקובל, וייתן לך 5% לברוטו, כדי שגם תהיה לך הרגשה של העלאת שכר מיידית.

Itzik RDVC

New member
על יועצים פנסיונים שמעת?

אני במקומך הייתי הולך ליועץ םנסיוני בלתי תלוי - לא לבנקים. יועץ כזה יעשה לך את העבודה הכי טוב וזה לא יקר מידי. אם תרצי אני מכיר מישהו טוב, שלחי לי בקשה במסר.

jol8

New member
עד כמה שאני מכיר זה עולה

כ-1000 ש"ח, אבל פוטנציאלית הייעוץ יכול לחסוך עשרות ואף מאות אלפי שקלים ביציאה לפנסיה (לא שאפשר לבדוק את זה כרגע).

למעלה