זקוקה לעזרתכם ברעיונות יצירתיים.........

יוכי68

New member
זקוקה לעזרתכם ברעיונות יצירתיים.........

ביום חמישי אנחנו מכינים סעודה לחתן תורה (מסיימים לקרוא את התורה) וכמובן חוגגים את שמחת תורה והסעודה עלינווווווווו. אני צריכה להכין אוכל שיספיק לכ- 80 מבוגרים והרבה ילדים ונשים.......כעיקרון מכינים שולחן אחד ארוך ארוך ועוד שני שולחנות לנשים. האוכל שבחרתי להכין הוא אוכל שרובו קר (אין היכן לחמם) על בסיס פרווה, טונה, דגים, פשטידות פרווה, בצק ממולא ירקות, בורקסים, סלטים מבושלים וטריים, לחמניות מתוקות ועוד....... אני זקוקה לרעיונות לסלטים שהם למעשה מנה לפשטידות קלות וטעימות גם כשהן קרות - פרווה לקינוחים פרווה - קלים להגשה, להכנה, לאחסון....... מחפשת מתכון טוב לכדורי טונה או דג שאפשר לשים בקיסם ולאכול....... מחפשת רעיונות למלא סמבוסק/לעצב בצורות שונות תודה......כל רעיון יתקבל בברכה.....שהרי כל רעיון יוצר רעיון חדש.........
 

Rebeccan

New member
מהמחשב בבית אשלח לך כמה רעיונות

אבל מה הכוונה בסלט שהוא מנה ? חלבי או פרווה הכל ?
 

יוכי68

New member
רבקה, הסלט עשיר ומזין כמו...

ירקות בתוספת בורגול/חיטה/עדשים.......משהו מומלץ והכל פרווה........תודה על הרצון הטוב.
 

יוכי68

New member
ובאותה הזדמנות אני מצרפת תמונה לפתיתים בטעם

משגע...הסיר נגמר בשניות...... שוב ממליצה על הרוטב הבסיסי שהציעה סימה.שידרגתי איתו אורז ואיטריות, פסטה ופתיתים.......טעים בטירוף.......מומלץ
 
כל מיני רעיונות...

לאירועים כאלה סבתא שלי שתח', מכינה כדורי דגים מטוגנים שמוגשים קרים עם קיסם. תכיני את המתכון לקציצות דגים/געפילטע פיש, האהוב עליך. צורי כדורים קטנים (קטנים מגודל של פלאפל), לפני הטיגון בשמן עמוק, גלגלי על פרורי לחם או קמח מצות או קמח תירס (לא קורנפלור). זה פשוט נחטף, אז תכיני כמות... דרך אגב, אם אין מקום לחימום אז לא כדאי להכין פשטידות וכל יתר המאכלים מבצק שאת מתארת. מצד שני, מה הבעיה להביא כמה פלטות לביה"כ? באם כן תתארגני עם פלטות (אל תשכחי חוטי חשמל מאריכים עם שקעים רבים), אז תכיני חמין פרווה שכדאי להתחיל אותו עם הרבה בצל מטוגן, ואחר מכן תוסיפי כהנה וכנה מידך הרחבה והפתוחה... תזהרי מללכת על יותר מדי מאכלים באם את לא רגילה להכין בכמוניות כאלו. לאנשים יותר חשוב שיהיה אוכל טוב וזמין (תרתי משמע) מכל הרושם... אל תסתבכי עם פשטידות מורכות לכמות כזו של אנשים. כדאי להכין קוגעל מכמה סוגים: ירושלמי (איטריות עם קרמל ופלפל שחור), פולני איטריות רחבות עם תפו"ע וצימוקים, תפו"א. עם זה את מסודרת... מזל טוב על "החתן", ו ב ה צ ל ח ה !!!
 

Rebeccan

New member
קינוחים - לכי לכיוון של עוגות

שהן יבשות בבסיסן, אבל בחיתוך נראות טוב להגשה - חותכים ומניחים בעטרות נייר גם אסטתי וגם קל יותר בהגשה ובאכילה
 

Rebeccan

New member
בורקס - את מכינה או קונה ?

אם קונים - אז אין בעיה אם את מכינה בבית - אז בצורת רולדה, לפני האפיה מסמנים מקום חיתוך לאחר האפיה - מחלקים למנות להגשה
 

Rebeccan

New member
סמבוסק

אם תכיני עגול - אפשר לפרוס כמו עוגה עגולה אם תכיני בצורת רולדה - פשוט מאוד לחתוך להגשה מלית - פטריות עם פירה תפוחי אדמה טונה + עשבי תיבול מנגולד
 

למוןדבש

New member
סלט של פסטה פנה עם

פלפלים קלויים, זייתים, חצילים (זול מאוד עכשיו) אפשר להוסיף גבינה עם רוצים בשמן זית עם שום, פלפל שחור גרוס ומלח מעולה ומשביע עוד סלט פסטה אבל עם גבינה - מבשלים ברוקולי במחבת ממיסים שמן זית וחמאה (כ- 80 ג"ר חמאה, ו-4 כפות שמן זית) מטגנים המון שום כתוש (לחבילת פסטה - 12 שיניים) מגרדים פנימה קליפה מלימון אחד ומוסיפים גם את המיץ מהלימון מערבבים את הפסטה הברוקולי והרוטב החם מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס ואני מוסיפה גם פרמזן -מומלץ-
 
את יכולה לעשות כריכונים ולמרוח בממרחים שהם

פרווה - סלט תפו"א, סלט ביצים, חצילים, ביצים קשות, אפשר להכין חביתות בצבעים (משולב עם פפריקה, עשבי תיבול, בצל, ]טריות וכו'), פלפלים קלויים, טפנד זיתים..... ועוד ועוד. הרעיון - להכין כריכונים צבעוניים, עם הלחמניות או לקנות לחם ולחתוך אותו עם קורצן עגול. אני אוהבת לעשות מהמתכון של החלה המתוקה לחמניות מתוקות קטנטנות (הולכת להכין מיד ואשים לך תמונה). אני לא יודעת מה מותר להכין ומה לא (יודעת שיש חגים שמותר להכין אוכל). אגב, למה לא חלבי??? אז האופציות הרבה יותר גדולות. בכל מקרה, מסכימה שצריך לדאוג לכמה פלטות, לפחות בבית שיחממו את המזון (ואם יש לך תנור עם טיימר אז יותר עדיף) אם הרעיונות מתאימים ותרצי עוד עזרה יותר ספציפית - בשמחה. אגב, בנוגע לעוגות - אפשר לעשות את העוגות שמבוססות פירות - פאי, קרמבל וכו' ולהמיר את החמאה במרגרינה (הן טעימות מאוד קרות), או לחילופין, חגיגי יותר אבל דורש השקעה - מאפינס בכל מיני טעמים (אבל ממש קטנטנים). אוהבת מסיבות, שיהיה במזל טוב
 
סלטים

תלכי על סלט ניסואז(עם שעועית מבושלת, תפו"א וביצים קשות על מצע ירקות טריים) שהוא משביע, סלט תפו"א, לצ'ו שזה בעצם קוביות של חצילים קישואים עגבניות ובצל מאודים עם תבלינים. סבבה לגמרי כשהוא קר. אמממ מה עוד? תעשי מגשים גדולים עם אנטי פסטי- מרשים טעים ולא הרבה עבודה. (בטטה, חציל וגמבה פרוסים אפויים בתנור עם שמן זית מלח ואורגנו מסודרים כמו רעפים על מגש שורות שורות-ועליהם רוטב צרפתי) את יכולה למלא מלאווחים בתפו"א או פטריות או בטטה או ירקות מוקפצים. את יכולה לקרוץ עיגולים מבצק כלשהו ועליהם רוטב פיצה עם טונה. ולאפות.לכי על חיתוכים קטנים כי אנשים אוכלים בעיניים ולכן יקחו מכל דבר ולא יוותרו על כלום מצד שני הכל זה יותר מדי לכן תקפידי שהכל יהיה חתוך קטן וככה יוכלו לקחת מהכל. מה עם דגים מעושנים למינהם? לגבי מתוקים- חיתוכיות של כל מיני דברים פשוטים יחסית כמו פצפוצי אורז בחלבה חתוכים מעויינים יפים. תעשי עוגם אגוזים או עוגה מבצק שוקולד ובצק - גם אותם לתחוך קטנים קטנים אבל מבחינת העבודה תעשי עוגה גדולה ותקבלי חיתוכיות רבות. לכן בארועים כאלה אני ממליצה ללכת על עוגות חתוכות כי אז גם אם עשית "רק" 6-8 עוגות וחתכת כבר לריבועים זה נראה הרבה יחסית.
 

יוכי68

New member
גולדה, את האנטיפסטי ניתן לאכול קר ממש?

יש לך מתכון לרוטב...האם מוגש גם הוא קר?
 
אנטיפסטי קר מלכתחילה!!! קבלי מתכון

פורסת בטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ מסדרת בתבנית אפיה. מברישה כל פרוסה בשמן זית ומעל מפזרת מעט מלח עדיף גס ואורגנו. מכניסה לתנור עד שהבטטות מתרככות ומעט משחימות. אותו דבר עושה עם פרוסות חצילים. גבמה - כל גמבה אני חותכת ל2 או שלושה חלקים לאורך, לא פרוסות ואז אותו תהליך שמן זיית מלח ואורגנו. אם יש לך גמבה בשני צבעים זה פשוט יפה יותר אבל ממש לא הכרחי.. את הגמבה מיד אחרי האפיה אני מכניסה לשקית נניילון ואוטמת אותה ואחרי רבע שעה פותחת ומקלפת את הקליפה. (האדים מפרידים בין הירק לקליפה ואז הקילוף לוקח שניה) אני אציין שפעם מחוסר סמן לא קילפתי את הגמבות ועדיין היה כבוד גדול לאנטי פסטי כך שאם ממש אין לך כח תוותרי על הקילוף. עכשיו יש לך ירקות אפויים. קחי מגש אובאלי או מלבני וסדרי שורה לאורך של בטטות אחת קצת על השניה כמו רעפים. ליד תסדרי שורה של חצילים ואז גמבות ושוב בטטות עד שהמגש מכוסה כולו (אם עשית גמבה בשני צבעים תעשי שורה נפרדת לכל צבע) עכשיו יש לך מגש ריחני. ומרהיב ביופיו. אם את מניידת את האוכל תעטפי את המגש בניילון נצמד ותעבירי אותו ככה בכל מקרה את הרוטב שופכים לפני ההגשה כך שאין בעית נוזלים. בקופסא תכיני רוטב: שמן זיית וחומץ ביחס של 2/3 שמן זית ו1/3 חומץ סוכר (לא טיפונת, נגיד 2 -3 כפיות לכוס נוזלים) מלח פלפל כפית חרדל (לכל כוס נוזלים) תשקשקי היטב את הרוטב ולפני ההגשה לשפוך מעל. אני אוהבת להכין את זה לארועים מגשים גדולים של אנטי פסטי כי אפשר להכין מוקדם וזה פרקטי מאד והמגש כל כך יפה שזה בהחלט מקשט את השולחן (אפשר לזרוק מעט עלים של בזיליקום או פטרוזליה מעל סתם בשביל היופי אבל גם בלי זה יפיפה) ואחרי שטועמים אי אפשר להפסיק. זה כייף לפתיחה של כל ארוחה אלגנטית, לבר, בקיצור יפה, טעים וכייף גדול. (אגב בארוחה חלבית אני מניחה ליד מגש גבינה מלוחה ורוטב פסטו.... יאמי ביותר!!!)
 

יוכי68

New member
תודה לך גולדה על ההסבר הבהיר.....אך

האם הירקות ייראו טוב גם לאחר שהייה של יום במקרר?
 
יוכי כן. אמנם הבטטה תאבד מעט מה"קריספיות" שלה

אבל מאחר והרוטב בכל מקרה מרטיב את הירקות אז את יכולה בכייף להשהות במקרר ולהגיש למחרת. אגב כשיצא לי להכין ארוחות גדולות הכנתי את הירקות יום קודם בלי קשר לשבתאו חג. פשוט זה באמת לא מאד משמעותי ולכן בסדר העדיפויות האנטי פסטי בהחלט יכול להעשות ראשון ולשהות במקרר יום. כמובן שאת הרוטב שופכים לפני ההגשה. בכייף יוכי וכמובן תעדכני. חבל יש לי תמונה אבל אין לי דרך להעלות אותה מאחר והיא כבר לא במצלמה רק באלבום ואין לי סורק. בכל מקרה אשמח לדעת שיצא לך טוב וקצרת מחמאות!!!
 

יוכי68

New member
אשמח לקבל את המתכון והתמונה ללחמניות הקטנות

אני יכולה לחמם בבית, אך לא יכולה לקחת הכל לבית הכנסת ובבית הכנסת יש בעייה של חשמל ולכן אין לי אפשרות לחמם. לפני שנתיים סמכתי על הפלטה בבית הכנסת, היה קצר והכל היה קר ולמרות זאת הכל היה טעים וחוסלללל. אני לא הולכת על חלבי כי יש אנשים שיש להם בעייה עם חלבי ומאידך יש כאלו בררניים מידי לגבי בשרי ולכן הפרווה הוא פשרה מצוינת.
 
בבקשה, מדובר במתכון לחלה, שאני מכינה ממנו גם

וגם. לקוח מתוך ששת מאפים, אחד הספרים המוצלחים שיש. חומרים ל-2 חלות גדולות: 1 ק"ג קמח שקית שמרית (50 גר') 1/2 כוס (100 גר') סוכר 2 ביצים 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים פושרים 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן 1 כף מלח ביצה טרופה עם כף מים, לזיגוג שומשום או פרג, לקישוט הכנה: שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר, ביצים, מים ושמן ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים כף מלח וממשיכים לעבד 7-10 דק', עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק. מעבירים לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פני הבצק, למנוע התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומטפיחים עד להכפלת נפח. מעצבים, מטפיחים ואופים - מעבירים את הבצק למשטח עבודה. מחלקים ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצוע באורך 50 ס"מ. קולעים צמה מכל 3 רצועות. מניחים את הצמות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. עוטפים את התבנית בניילון גדול (שקית אספה) למניעת התייבשות או מכסים במגבת לחה, עד שהצמות מכפילות את נפחן. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הצמות התפוחות בעדינות בביצה ומקשטים בשומשום/פרג. אופים כ-35 דק', עד שהחלות זהובות (גם בתחתית), ריחניות וקלות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דק'. מגישים חמים. הערות של שירה: 1. ללחמניות כמו בתמונה, אני מחלקת את הבצק לכדורים במשקל כ- 50 גר' (אפשר פהקטין עד 35 גר', לא יותר). 2. הלחמניות תופחות די מהר, אז לא צריך לתת להן שעה תפיחה. 3. אפייה בחום 190 מעלות ל-15 דק'. 4. מ-1 ק"ג קמח יוצאות בערך 32 לחמניות. 5. אפשר להקפיא מיד אחר שהתקררו וכשהן יוצאות מהמקפיא ומפשירות בטמפ' החדר הן כמו חדשות. 6. אני אוהבת אותן יותר מתוקות, אז מוסיפה עוד סוכר, לפי רמת המתיקות שאוהבים. לבריאות
 
מצאתי לך תמונה של לחמניות קודמות שהכנתי

תוכלי להתרשם מכמה זה נראה טוב בסלסילה. רק אציין שהמתכון קל להכנה ואף פעם לא אכזב אותי. את יכולה להכין מחר ולהקפיא, בלי כל הבלאגן שלפני. כ"כ את יכולה להכין את הבצק בערב ולתת לו לתפוח במקרר עד למחרת בבוקר. רק תזכרי, שהמאפים תוצרת בית מאבדים מאוד מהר מהטריות שלהן, לכן מאוד ממליצה - לשים בשקית, לאטום ולהקפיא.
 
למעלה