זקוקה לעזרתכם- ילדים בררניים...

זקוקה לעזרתכם- ילדים בררניים...

הי לכם,

עכשיו כשנגמרו הקייטנות והילדים יאכלו רוב הימים בבית, אני אצטרך לבשל להם א. צהריים.
בחוץ הם אוכלים בשר- בבית- אין כניסה לבשר, כך שבולונז או קציצות או עוף שהם אוהבים ואוכלים בחוץ- בבית אין.
הבעיה היא שהמון מהדברים הצמחוניים/טבעוניים שאני מכינה בבית הם לא ממש אוכלים- ניסיתי כמה וכמה סוגי קציצות- שלא נאכלו, פשטידות- לא אוכלים (אפילו לא כאלה שנאפות בתבנית של מאפינס בצורות שונות), לא אוכלים ממולאים, טופו- דווקא אוהבים- הבעיה היא שאני לא רוצה להכניס יותר מדי מוצרי סויה, אז אני מסכימה נניח פעם בשבוע אם ממש חייבים, סלטים של ירקות טריים- בכלל אין מה לדבר. מצידם לאכול רק פסטה או פתיתים בלי כלום (מקסימום פתיתים עם אפונה ותירס קצת), או מקסימום קוסקוס (זה לפעמים הם מסכימים עם מרק ירקות וחומוס בפנים).

הצעות לפתרונות יצירתיים יתקבלו בברכה....
 

merav999

New member
בפורום המקביל היה שרשור על

טבעונות לילדים והיו שם די הרבה עצות, אולי משהו משם יעזור לך (במיוחד ההודעה של שינוי צורה):

http://tinyurl.com/mjqzqh8
 

ladybug6

New member


 
מה הבעיה עם סויה?

שניצל מפרוסות טופו, קציצות טופו טחון עם ירק , קוביות טופו ברוטב עגבניות על אורז /פירה/ פסטה

למה בעצם לא?
אם בסוגיית הפיטואסטרוגנים מדובר כדאי לבדוק לעומק ולראות שממש לא כצעקתה והכמויות שצריך לצרוך כדי ליצור בעיה- הן גדולות במיוחד.

זה נכון וחשוב לגוון אבל לפחד מסויה זו פשוט טעות.
מה לגבי פלאפל? הם אוהבים? כי אתם יכולים להכין בבית, מחומוס וגם מקטניות אחרות.
חומוס עם פתה הם אוהבים? אצלנו זה הולך מצויין.

מרקים?

ירקות חתוכים עם מטבל?

טחינה?

אורז עם עדשים?

ירקות טמפורה- טיגון עמוק?

שניצל מפרובות ירקות?

תירס?

פוקאצ'ה?
 
עוד הולך טוב כאן

אורז מטוגן עם ירקות- קוביות גזר, אפונה ירוקה עדינה, תירס בתפזורת, בצל ירוק.

לביבות ירקות- תפוחי אדמה כמו של חנוכה, בטטה ובצל, קישואים ותפוח אדמה, קישואים בצל ושבבי תפוחי אדמה- וקמח חומוס מדביק את כולנה

לביבות אורז עם עדשים כתומים

מאפים אישיים עם בצק פריך אגוזים/שקדים- פטריות מושחמות, דלעת מקורמלת,

בצק עלים/ פריך ממולא בפירה תפוחי אדמה

תבשיל קינואה ובצל מטוגן עם זרעי כמון
 
למעלה