זקוקה לעזרתכם- ערעור על הארכת שהייה

adias923

New member
זקוקה לעזרתכם- ערעור על הארכת שהייה

שלום לכולם, בחודש ינואר הגשנו בקשות להארכת השהייה על ויזת תייר שלי ושל בן זוגי כרגע קיבלנו את התשובה עבורו בלבד. ביקשנו להשאר עד 16 ביולי (הגענו ביולי שנה שעברה ) ובפועל אושר לו עד 16 במאי .. זה קצת טורף את הקלפים מבחינתנו כי ביולי יש לי יום הולדת ותכננו שבועיים באורלנדו (זה לא רלוונטי להגירה.. סתם שיהיה לכם רקע). יש משהו שניתן לעשות?ערעור שניתן להגיש בנדון או משהו כזה? יכול להיות (סיכוי קלוש כמובן) שהם התבלבלו ורשמו יולי במקום מאי? זה גם מוזר כי זו בקשה ראשונה... ללא עבירות הגירה חלילה (הוא היה בארה"ב לפני שנתיים וחצי לשלושה שבועות). יש לכם רעיון?יש מקום לבקשה שנייה? אני אשמח לכל עזרה אני ממש מבולבלת.... זה שיבש לנו המון תוכניות. תודה. ודבר נוסף שחשבתי עליו, לפני שנתיים וחצי שהוא הגיש בקשה לויזה הוא קיבל דחייה (לא מבוסס מספיק), שבועיים אח"כ הוא הגיש בקשה חוזרת ואושר. הוא טס כאמור לטיול ממנו הוא חזר אחרי שלושה שבועות בדיוק , אבל בכניסה הוא קיבל אישור שהייה לשלושה חודשים בלבד. שוב תודה

Cappuccino

New member
מה שצריך לעשות כעת זה

להמתין להחלטה בבקשה שלו. עקרונית, יש הליך של ערעור אך במקרה זה הלו"ז צפוף מידי ויש סיכוי טוב יותר לפתרון שונה. על כל פנים, אם הוא יקבל הארכה למועד שביקשתם, יש מקום להגיש בקשה נוספת עבורך, אשר בנסיבות אלו, הייתי מעריך את סיכוייה ב 50/50. סך הכל, פרט לאגרה אין מה להפסיד. במקרה כזה, אמליץ להגיש את הבקשה השניה מיד עם קבלת התשובה של בן זוגך ולא להמתין עד הסוף כמו בבקשה ראשונה. כמובן שצריך לנמקה היטב תוך קישורה אליו. להסטוריה שציינת לגביו, אין קשר למה שקורה כעת. בהצלחה!

adias923

New member
כנראה שלא הסברתי טוב

מי שקיבל את התשובה זה בן זוגי ולא אני. הבקשה שלי עדיין עומדת בעיניה, מכיוון שהגעתי לכאן שבוע אחריו , הבקשה שלי הוגשה אחריו ונכון לכרגע היא עדיין ב"תהליך" ולפי המידע באתר ה USCIS התשובה תתקבל בערך בחודש מאי... שזה מאוד קרוב וצפוף לסיום השהיה שלו. אז מה שאתה מציע בעצם, אם הבנתי נכון, זה להגיש בקשה שנייה , להארכה של כמה זמן (עד התאריך שלי ?) ומה הכוונה לעשות קישור ביננו?

Cappuccino

New member
הכוונה היתה לבקש הארכה עבורו

עד למועד שאת תקבלי, כדי ל"השוות" בינכם ולקשור את ההגעה והשהיה ומטרת הההארכה שלכם, אחת עם השני, כבני זוג לא נשואים. מתי כל אחד מכם הגיש את הבקשה שלו?

adias923

New member
תשובות

הוא הגיע לכאן ב 18 ביולי, הגיש בקשה ב31 לדצמבר להשאר עד 16 ביולי , קיבל אתמול תשובה שאושר לו עד 16 למאי. אני הגעתי לכאן ב28 ביולי , הגשתי בקשה ב10 לינואר להשאר עד 27 ביולי, נכון לכרגע הבקשה שלי עדיין עומדת בעיניה. מה שמוזר לי , היא שהבקשה שלו לא נדחתה אלא אושרה לזמן קצר יותר, לא ברור לי למה.

Cappuccino

New member
שאלות

האם הגשתם לאותו מרכז? , האם ציינתם כתובת מגורים זהה?, האם צירפתם מכתב דומה? אם התשובה חיובית על שלושת הנ"ל, יש עדיין שביב תקווה.

adias923

New member
עוד תשובות ../images/Emo13.gif

הגשנו לאותו מרכז, הכתובת למשלוח תשובה היא זהה. המכתב מאוד דומה בניסוחו , אותו פורמט, בשני המכתבים צויין שהתארסנו לא מזמן, שאנחנו מתחתנים בדצמבר 2008 , ושאנחנו מטיילים יחד. לא ציינו שמות אחד של השני ( אני ציינתי שאני מטילת עם ארוסי והוא ציין אותו דבר) מה אתה אומר? מה אנחנו יכולים לציין במכתב החדש שלא צויין (רשמנו בנוסף שבן זוגי סיים לימודי שמאות והוא מתחיל סטאז באוקטובר, ציינו משאבים כלכלים ואף צירפנו העתק של תדפיס חשבון בנק)

Cappuccino

New member
אם כך, יש תקווה

לבקשת הארכה שניה לתקופה קצרה בלבד, הנועדה לישר קו בינכם, במידה ואת תקבלי הארכה ארוכה יותר. נחכה ונראה. בינתיים, תאספו קצת מסמכים לתמיכה בבקשה החדשה, כמו מסמך מהמאמן על תחילת הסטאז שלו וכו'.

adias923

New member
תודה רבה

אם כך נסה להמתין קצת. אבל במידה ולא נקבל תשובה לגביי עד אמצע אפריל עדיף שנגיש עבורו ולא נתמהמה ,נכון?

Cappuccino

New member
נכון, אבל במקרה כזה

הסיכויים פוחתים משום שאין נקודת השוואה ברורה. נמתין ונראה.

למעלה