זקוקה לעזרתכם-רעיונות למתכונים עם ירקות שאפפשר להקפיא

hadas 31

New member
זקוקה לעזרתכם-רעיונות למתכונים עם ירקות שאפפשר להקפיא

הי כולם,
אשמח לשמוע מנסיונכם על רעיונות לכל מיני מתכונים טעימים המבוססים על ירקות שניתן להקפיא.
התחלתי דיאטה של אחרי לידה, אני חוזרת בקרוב לעבוד...עם שני ילדים צוציקים-לא יודעת כמה זמן יהיה לי לבשל כל יום לעצמי ואני רוצה להערך מראש.

מעניין אותי, למעט פשטידות, מה עוד אפשר לעשות שהוא ירקות ועדיין ניתן להקפיא. האם לדעתכם דפי אוז ממולאים, למשל, זה משהו שאפשר להקפיא?
סיר במיה ברוטבעגבניות אפשר להקפיא?

נראה לי שהבנתם את הראש, מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך
תודה מראש!@
 

יצורה

New member
כמה רעיונות

- לביבות ירק או קציצות (אפשר לאפות במקום לטגן)
- ממולאים
- לא יודעת לגבי דפי אורז, אבל לזניה מדפי אורז בהחלט תעבור הקפאה מצוין
- קטניות מבושלות (שאפשר להפוך לסלט קטניות)
 
למה להקפיא במיה? היא לא טעימה שהיא טריה


סתאאאאאם, בדיחה . אם משהו נעלב, שיעמוד בתור, בסוף התור מחלקים כרטיסים ....
דפי אורז ניתני להקפאה, מכין אגרונים ומקפיא לימים עליזים
קובה בורגל צימחית ניתנת להקפאה
ארנציני קופא ומופשר בקלות
תפוחי אדמה, ממש אבל ממש לא(ללא הבדלי דת מין וצבע)
 
התשובה במקרר הקפואים בסופר

שלום ומזל טוב.

לכי לסופר וראי מי מככב במקרר הקפואים (סנפרוסט ומותגים אחרים).
שעועית
אפונה
במיה
תירס
חומוס
כרוב ננסי
מה שאפשר להקפיא אחרי בישול קל (כל הירקות עברו בלונשיר) אפשר גם אחרי בישול בתוספת נוזל (רוטב) ובשר.
החלק הבעייתי עשוי להיות בערך התזונתי (לא קלורי) של אותו ירק שעבר תהליך בישול ואח"כ הקפאה והפשרה וחימום במיקרו. במיוחד אם את עוד מניקה.
בהצלחה
 
לא שאני מבין כזה גדול

אבל בסופר לפי דעתי מקפיאים בשיטה שונה מהשיה הביתית וכך לדוגמה מצליחים להקפיא תפוח אדמה, ואני לא מצליח

אבל זו רק השארה, מיכאל לנג מבין בזה יותר מימני
 
תפ"א (ציפס) עובר טיפול למיטב הבנתי

שלום
על זה של מקדונלדס צינו שיש שורה ארוכה של חומרים (לא תפ"א לשימור, מרקם ועוד).
אולי תפ"א טרי חריג. אך כל הייתר עוברים לפני הקפאה בישול חלקי ומוקפאים.
כך שאם נשתמש בטרי ונעשה כנ"ל או נקנה קפוא - התוצאה תהיה דומה.
 

yair_bar

New member
מנהל
גם בארץ מסעדות רבות עובדות עם צ'יפס קפוא

שמגיע מישראל ולדעתי לא עובר את התהליכים את הצ'יפס של מקדונלדס.
&nbsp
אני יודע שסבתא של אחת האקסיות שלי הייתה מטגנת פעם בחודש כמות עצומה של קוביות תפוח אדמה בשמן עמוק ואז מכניסה להקפאה בשקיות. הקוביות שימוש כבסיס לסופריטו. לדברי האקסית זו הייתה מנה מופלאה ותפוחי האדמה היו במרקם נפלא
 
תפ"א

שלום
המתכון להכנת תפ"א (ציפס או טוגנים צרפתיים כפי שהאמריקאים מכנים אותם) עובר
טיגון ראשון בחום נמוך של 150 מע' C, צינון והדרת שמן עודף, ואח"כ טיגון שני.
בין שניהם אפשר להקפיא.
במלון שעבדתי כל הצ'יפס היה קפוא, גם השניצלים (אפרופו הכתבה של מנחם הורוביץ אמש בערוץ 2).

אגב, לטובת הכנת כמות ואכילה למשך כמה ימים - עד שבוע, אפשר להכניס למקרר ולא צריך להקפיא.
 

חנהפ

Active member
מה שאני מקפיאה

כרוב מאודה, עם או בלי רסק עגבניות
רטטוי, גיבץ' למינהו
לצ'ו (בצל, פלפלים,עגבניות) שאפשר לאכול כמות שהוא או להשתמש כבסיס לתבשיל עם אורז,תפו"א ואפילו ביצים מקושקשות)
 
למעלה