זקוקה לעזרתכם

halavit

New member
זקוקה לעזרתכם ../images/Emo53.gif

אמא שלי עשתה בדיקת MRI בעקבות כאבים בברך שמאל (כבר שנה יש לה שם כאבים חזקים). היא קבלה את התשובות ואנחנו לא כ"כ מבינים מה כתוב שם. היא קבעה תור לרופא אבל אנחנו בלחץ, רוצים לדעת מה קורה. קיבלנו סיכום של ה MRI עם כל מיני מילים מפוצצות ובסוף כתוב " תהליך אינטראמדולרי סחוסי ב- TIBIA שיכול להיות TRANSFORMATION כמתואר ל- CHONDRO SARC LOW GRADE." האם זה סרטן בסחוס? אם כן, אז מה הטיפול המקובל? האם יש סכנה שבעקבות הטיפול בגידול היא תהפוך לנכה? תודה מראש למי שיענה.

היי חלבית

לפי מה שהצלחתי למצוא, זה אכן סוג של גידול בסחוס. לא הצלחתי למצוא במידע התייחסות לדרכי טיפול. הבנתי שזה סוג שמתפשט מאד לאט. מה שהבנתי מה הודעה שלך, שזה עדיין לא אובחן סופית והאבחנה הנוכחית היא לפי הצילומים. אני מניחה שבכדי לתת תשובה סופית גם יקחו לה ביופסיה מהברך. שימי לב שתוצאת הבדיקה אומרת שיש משהו שיכול להיות או שנראה כמו ועדיין - לא אומר שזה סרטן. נראה לי שאתם מאד מודאגים וזו סיבה טובה ללחוץ על הרופא לקבל אתכם בהקדם האפשרי כדי שתוכלו לקבל תשובות יותר מספקות או לפחות התקדמות בתהליך האבחון. אני לא יודעת למה יכולים לגרום הטיפולים, אבל אני חושבת שזו שאלה מאד טובה לשאול את הרופא בפגישה הבאה שלכם. רק בריאות גלי

למעלה