זקוקה לעזרתכם...

זקוקה לעזרתכם... ../images/Emo98.gif

בסקר שנערך בפורום נשואים נשואות הסתמן שהנשים רוצות שיוויון "חובות". גם אנחנו רוצות מילואים!!! לעזרתכם האדיבה אודה. ההיא.. פעילה לשיוויון הזדמנויות.

ניר נגר

New member
ששששששש אל תעירי אותנו :)

נראה לך שתוכלי להתנתק מהמפשחה? מהילדים? לצאת לגרבץ? לשמור? להסתער? להפליץ? להתקלח עם מים קרים? לאכול מנות קרב? לא למצוא שקע חשמלי באיזור לחבר אליו את הפן? תשקלי מילים! חבל שאיגוד הנשים הארצי ירדוף אותך עד חורמה על הרעיון הנועז :))

כןןןןן!!!!

יכולה הכללל!!! בעיקר להסתדר בלי פן חחחחחחחח תמשיכו לישון. לילה טוב.

צמרת12

New member
יש אפשות להתנדב.כל הכבוד../images/Emo51.gif

אם לא שרתת בסדיר בקרבי (גדוד קרקל למשל ... ) יש לך אפשות להתנדב.בקו התפר או במחסומים . כיצד ?? חפשי באתר אכ"א או באתר הקמל"ר- והתקשרי לטלפונים הרלונטים. בהצלחה וכל הכבוד !!

פלסטיק

New member
בינתיים את יכולה להתנדב

יש כיום אפשרות להתנדב לעשות מילואים. את לא חייבת (ובזה חוסר השוויון) אבל את יכולה להתנדב להחזיק קו ועוד משימות. תעשי חיפוש בפורום, יש את הפרטים להתנדבות.

ניר נגר

New member
עינת,אם את רצינית פני אליי במסר :)

אני אדאג להציב אותך באיזה שהוא מקום, מקווה שאת אוהבת ירוק :)

נ ע מ ה 5

New member
אז ככה...

מניסיון של אחת שעושה מילואים בגדוד ועושה די הרבה- אם את באמת רוצה,את יכולה להתנדב. להלן מספר טיפים : 1 - עצתי לך היא לא לצאת בהצהרות מציקות ומעצבנות על רצונך להיות חלוצה מטעם המין הנשי בעניין המילואים. הצהרות כאלה לא עובדות על מערך שמתקיים ומתבסס כולו על ראש גברי כבר 50 שנה. החוכמה בלעשות שינויים כה גדולים היא לטפטף אותם לאט, ולהתקדם לאט ולא להפיל את עצמך כעובדה בתוך מערך גברי ,כי אז תזכי לתגובה הפוכה ממה שקיווית לה : תזכי לתגובות טיפוסיות נוסח ניר הקצין, שקופידון צה"לי ירה לו חץ מורעל בעכוזו - "מה כבר תעשי,איך תסתדרי בלי פן?". 2 - אם את באמת רוצה, את צריכה לפתח עור של פיל להערות עוקצניות ,ומצד שני לא לצאת בדרישות כל הזמן שכולם יתאימו את עצמם אלייך ולעצם העובדה שאת בחורה. אם לא תעשי את זה, זה יבוא לבד : מרצון ידאגו לך למקלחת, לחדר עם מנעול, למיטה. אם תעשי את זה בלחץ: יפנו לך את העורף ויגידו לך עד כמה את לא מסוגלת בגלל כל מיני סיבות.החוכמה היא להתחבר, לא לנסות להתבלט (זה נשמע מקומם אבל למעשה זה מאוד חכם), לא לנסות לעשות מהומות סביב העובדה שאת בחורה שעושה מילואים. תגיבי באדישות לעובדה הזו, ואז יקבלו אותך כמובן מאליו. קחי בחשון : ההערות ימשיכו לבוא. ראש זקוף ובלי מהומות. 3 -אם תעשי מילואים, בפעם הראשונה הימים הראשונים מאוד כיפיים , מאוד לחוצים ומאוד טראומתיים. (וזה מנקודת מבט של מישהי שעשתה את "הפעם הראשונה" עם גדוד שהיא הכירה ואנשים שהיא אהבה).הימים האלו יכולים להיות נקודת השבירה. 4- חייל מילואים חווה 3 שינויים עיקרים ברגע שהוא שם מדים : הוא נעשה עייף, רעב וחרמן.לשלוות הנפש שלך : בלי טייצים , בלי חולצות בטן , בלי טרנינגים לבנים, בלי גופיות. שוב, זה נשמע לא טוב, אבל יחסוך לך הרבה כאב ראש ומבטים מגעילים. 5 - אם במקרה את שומעת רעש של הפצצה, תרגעי, זה רק רס"ר הגדוד תקע נוד. 6 - נכנסת לחדר מג"ד וראית הקרנה של סרט כחול למפקדת גדוד, צאי ותשתקי. 7 - הגברים מדברים על שני דברים עיקריים : על הילדים שלהם ועל הזיונים (יותר נכון פנטזיות). אל תתרגשי ואל תנסי לשנות אותם.רק תשמרי שבשום פנים ואופן השיחה איכשהו תופנה אלייך. 8- תאמני את השלפוחית לשמור פיפי שעות..ארוכות... 9 - בהצלחה. אם את רצינית ,כמובן. לעוד טיפים, תרגישי חופשי.

צמרת12

New member
מצדיע לך!!ובהצלחה !!

מאמר מקסים. את כנראה מכירה את הנושא היטב. הלוואי והרבה בנות (ובנים) יתנדבו כמוך . חבל שאנשי הקבע לא לוקחים דוגמא ממך . בימים קודרים וקשים -כל מתנדב יכול לעזור. תודה ובהצלחה !!

רטוש

New member
כל הכבוד לך ובלי שמץ ציניות

אינני רואה כל סיבה לפקפק ברצינות כוונותיך המבחן האמיתי, יהיה עם השירות יהפך חובה לנשים לא פחות מגברים. אז אכן תבחן השאלה האמיתית: האם נשים מוכנות לא רק לדרוש אלא לתת במהות שאיננה מתגמלת באופן מיידי. ובל מקרה אני מצטרף שוב כל הכבוד... שאקלית

נ ע מ ה 5

New member
תודה..ועוד מספר דברים

קודם כל אתה צודק, והשירות צריך להפוך לחובה. והרי החדשות : הוא נהפך לחובה, אם כי לא לכולן אלא רק תפקידים מסויימים כמו חובשות, קצינות למינהן, וכמובן ניתן גם להתנדב ליחידות קרביות . העניין הוא, שזה תלוי לא רק ברצון של אותה בחורה , זה תלוי בהערכות של הצבא. אפילו נתחיל בעניינים לוגיסטיים כמו מקלחת ושירותים נפרדים לבנות מילואימניקיות, שלא יצטרכו לחפש לעצמן פינה להתקלח וללכת לשירותים. מענה לוגיסטי מספק איזושהי תחושה שהצבא כן מכיר בנוכחות נשית במערך המילואים.דוגמה קטנה : לפני 3 חודשים הייתי באימון חטיבתי, שדווקא הייתה נוכחות נשית, אבל אני לא חושבת שאף אחד מהבכירים שאל את עצמו אפילו פעם אחת כיצד הבנות מסתדרות. לא כולן היו ביחד, אני אישית הייתי לבדי עם הגדוד שלי.בסופו של דבר הסתדרתי מצוין, אבל בעזרת החבר'ה המדהימים והתומכים אצלינו אבל לא לכולן זה היה כך. כדי הצבא יקלוט נשים לתוכו, חייבים להכיר בעובדה הזו כי לנשים יש צרכים אחרים מגברים וזה ממש לא בעיה לדאוג לכך, מדובר בכמה פרטים לוגיסטיים,ובעיקר מדובר בהכרה כי הן שם והתייחסות יותר רצינית לעניין. מהזווית ראיה שלי : הצבא רק החליט לשבץ תפקידים מסויימים במילואים אך לא עשה מעבר לכך דבר. כשמתחילים כזה מהפך, צריך גורם שיפקח על התהליך, שיראה כיצד משתלבות הבנות, כיצד מנוצל כוח האדם החדש הזה. and to make a long story short, רוצים אותנו, קחו אותנו, אבל תתייחסו אלינו בהערכה הראויה לכל מילואימניק אחר, לא יותר ולא פחות, ותדאגו לצרכים שלנו כמו לצרכיו של כל חייל אחר. המילה "צרכים" נשמעת גדולה אבל בסך הכל מדובר בהכרה כי נשים לא יכולות להשתין בעמידה ווללכת לחרבן בצוותא, כשהגליל נייר טואלט תקוע להן בתחתונים. הן צריכות מקלחת נפרדת וחדר נפרד אם המילואים בבסיס, ואיזה 2 נ"נים שיהוו מתחם בנות מאולתר בלילה,שכמובן מחוץ לתחום לבנים, אם זה אימון בשטח.ולגבי כל השאר, כגון ביצוע תפקידים מסויימים לבנות, זה באמת תלוי ביכולת האישית של כל אחת.מי שרוצה לסחוב פגזים, שיבושם לה. עם קצת רצון, תמיכה והרבה יכולת אפשר לז... גם תרנגולת. :)

למעלה