זקוקה לעזרתכם

זקוקה לעזרתכם

קודם כל, אני רק רוצה לציין שאני עלולה להתחיל לאבד עשתונות במהלך כתיבת ההודעה, כי הנושא הזה מאוד רגיש לי. כבר כמה שנים שאני מנסה לפצח את החידה הזו, וכל פעם כשנראה שאני מתקרבת לפיתרון - הוא מתרחק ממני. שימו לב. מדובר ביצור (אני מבינה שאתם אוהבים אותם.. אני לא) שראיתי לפני כמה שנים במטבח שלי. שזה כבר מוזר כי גרתי אז בפתח תקווה ועוד בקומה 3. והוא גם היה מאוד נקי, המטבח. רק שיהיה ברור. היצור המדובר נראה בערך כך, ויש לציין שאני לא מגזימה. אין צורך אפילו להגזים, היות וזה מקרה שקרה באמת: 1. זנב עם עוקץ מאוד עקרבי 2. כביכול גוף עקרבי 3. תפנית בעלילה: הגוף העקרבי הופך בערך מאיזור ה-"מתניים" למין.. אה.. חלק גוף עם מרקם שעיר כזה דמיינו גוף של גמל שלמה, שהחזה שלו מכוסה בשערות הרגליים של הג'וקים. טוב, בערך. משהו שעיר בקיצור. 4. עוד תפנית בעלילה - אמנם זרוע אחת שלו היתה מאוד קטנה וחמודה, אבל השנייה היתה ענקית כמו צבת. לא נשארתי מספיק זמן כדי לראות את הראש. עכשיו תקשיבו. בשנה הראשונה אחרי שראיתי את הדבר הזה, מישהו אמר לי שקוראים לזה "כלב מים אסייתי". בסדר, הבנתי שעבדו עלי. אחר כך חיפשתי קצת ושאלתי ואמרו לי שזה בטח נבו יריחו או עב יד או משהו כזה. אבל לא לגמרי הגיוני שזה היה עקרב, כי הוא הגביה את הגוף שלו כמו גמל שלמה, אתם מבינים? הוא פשוט עמד לי על השיש עם כל החזה המכוער שלו באוויר, ונופף עלי עם היד שלו, שרציתי למות על המקום. אז אני לא חושבת שזה באמת עקרב, מה הגודל של החיות האלו בכלל? היצור הזה היה בגודל של חלה או כיכר לחם בערך. קיצר אתמול אמרו לי שזה עקרבות. בכלל לא רציתי לדעת שיש בעולם חיה שנקרא עקרבות, אבל ניחא. חיפשתי באינטרנט והם כולם עכבישים צהובים. אנשים בכלל לא מקשיבים לתיאור שלי - דומה לעקרב (אבל לא עקרב) עם שערות, יד אחת קטנה והשניה צבת ענקית, וחום שחור כזה. ומגעיל ומכוער, אם זה עוזר לכם לצמצם את האפשרויות. בבקשה תמצאו לי פיתרון כי זה מטריד אותי כמו שאתם מבינים כבר שנים ואני לא עומדת בזה!! אני רוצה לדעת מה זה היה, לפני שאני מתחילה להאמין בחייזרים. תודה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה.

ניסיתי להבין

להתאים לעזור ולבדוק מה יכולה להיות היצור המדובר עד שרשמת שהוא בגודל חלה או כיכר לחם. חמודה אין יצור כזה על כדור הארץ קורה שמתוך פחד הלם וחרדה מדמיינים משהו שלא קשור למציאות פשוט תנסי לשכוח אם את אומרת שזה קרה לפני 3 שנים

לא לא לא

אני אומרת לך שהדבר הזה היה מאוד גדול. למעשה הגודל שלו זה הדבר הראשון שראיתי לפני שהתחלתי לרדת לפרטים. אל תשכח שהוא גם הרים את החלק הקדמי שלו, אז בטח שהוא נראה גדול. נו, ואם זה לא בגודל של כיכר אלא של חצי כיכר נניח - מה זה יכול להיות? מה הכיוון?

omrilu

New member
אני מת להשיג קצת מהחומר שאת מעשנת.

אני יודע שזה נשמע לך קצת מוזר אבל לפי התיאור שלך כנראה חלמת את זה. גם לי היה פעם קטע כזה כשהייתי ילד הייתי בטוח במליון אחוז שראיתי קוברה בנס ציונה, עד היום הסיטואציה חרוטה לי בזכרון לפרטי פרטים. ובכל מקרה תורידי קצת בכמויות.

זה שאין לכם תשובה לא אומר שאני מדמיינת

וגם לא היתה לי שום סיבה לדמיין את זה. חזרתי הביתה והיצור הזה חיכה לי על השיש. לא הייתי מסטולה ולא בת 8. אם אתם לא מאמינים לי אז תענו לי רק על השאלו האלו: איזה חיות יכולות להיכנס לבתים של אנשים מהביוב למשל? (מי שחשב על צבי הנינג'ה שילך לסדר את החדר) לאיזה חיה יש צבת אחת יותר גדולה? לאיזה חיה יש חזה עם משהו דמוי שיער? אם מדובר בעקרב, האם הוא יכול להרים את החזה שלו כמעין מפגן איום?

Lonesome George

New member
תשמעי, סרטנים מסויימים מגדלים צבת גדולה אחת -

והצבת השנייה נשארת קטנה. מה שכן, לסרטן אין שער ומאד לא סביר שהוא יחכה לך על השיש, האם הוא דומה לתמונה בלינק הזה? http://www.crustacea.net/nav/crustacea_mainimage.jpg (יש להעתיק ולהדביק)

לא, היה לי פעם סרטן, אבל זה לא זה

זה לא היה סרטן, כי היה לו זנב עם עוקץ. וכן, חשבתי שזה עקרב עד שראיתי את הצבת המשונה, ואז ברחתי ולא נשארתי לבדוק.

MIKI20008

New member
כנ"ל אולי זה היה מקלון אוסטרלי שצבעו אותו :\

והדביקו לו צבת

הדבר הקרוב ביותר לתאור שלך כנראה הוא

עכשוב מהסוג מבעיתן (מכונה בלשון העם עקרבות) עכשובים יכולים להגיע למימדים די מפחידים (אולי 20-15 ס"מ מקצה הבחנינים מקדימה ועד קצה הרגליים האחוריות) הרגליים מאוד שעירות הוא רץ מהר מאוד הוא שייך למחלקת העכבישים אבל לא לסדרה של עכבישים (הוא אינו ארסי ולא טווה קורים) יש לו 8 רגליים וזוג בחנינים גדולים מקדימה הוא נוטה להרים את הבטן שלו (החלק האחורי) ולעיתים הוא מזכיר עקרב בהתנהגות זו. הוא מציג גם עמדות איום בהן הוא מרים את פלג גופו הקדמי עם המלתעות הגדולות שלו (4 חלקים ללסתות שלו) וזוג הבחנינים נשלחים קדימה. המלתעות שלו הן מהגדולות בטבע יחסית לגודל הגוף. הוא אוכל כל חרק, פרוק רגליים, לטאות, שממיות ואף מכרסמים קטנים וציפורים קטנות. אני צפיתי בטריפה של שממית מהמין ישימונית תמנע על ידי עכשוב. הוא פעיל לילה. ניתן לראותו גם ביום אם מחרידים אותו מרבצו, או בבתים. אני מצרף תמונה - האיכות די ירודה גם הפרט במצב די ירוד, נמצא אצל שכנים לאחר שהתעללו בו כבר זמן מה קודם לכן. אני מקווה שכזיכרון בן מספר שנים ולעיתים גם הפחד והבהלה מאדירים את מימדי בעל החיים. גם המהירות שבה אנו רואים את הדברים יכולה לשבש את סדר האברים שאנו זוכרים - למשל המלתעות של העכשוב הן גדולות ומרשימות והבחנינים נשלחים קדימה לאוויר. יתכן שאת זכרת בגלל המהירות והבהלה את המלתעות כזרוע אחת גדולה והבחנינים כזרוע קטנה. אני מקווה שזה עזר לרכז את הנתונים לגבי התצפית שלך תודה דני ארליך

תודה רבה, זה לא ממש דומה, אבל אולי יש סיכוי..

רק אתמול גיליתי שיש דבר כזה שנקרא עקרבות, והפכתי את האינטרנט כדי למצוא עקרבות שדומה למה שראיתי, אבל זה לא זה, זה לא נראה לי זה. הם גם בדרך כלל צהובים, לא? ומה שאני ראיתי היה שחור משחור. וחוץ מזה היה לו זנב עם עוקץ. אני סגורה על זה. אולי יש לך לינק לאיזה מאגר של עקרבותים שחורים במצב תקיפה או משהו כזה? אולי הרגל שלו נראתה לי כמו עוקץ באיזושהיא צורה? ותקשיבו - אני בשוק שאף אחד לא מאמין לי אני ממש נעלבת פה. כולה 3 שנים, חבר'ה, אני אולי זקנה אבל לא בת 90. ברוך השם הזיכרון שלי עדיין דופק. אני מספרת לכם את הדברים בדיוק כמו שראיתי אותם באותו רגע. גם כתבתי את זה בזמנו ביומן שלי, כשהזיכרון היה עדיין טרי. הדבר היחיד שהוא די לוט בערפל הוא החלק האמצעי של הגוף שלו, לא הספקתי להתעמק בו כי אז ראיתי את הצבת ונסתי.

weinman

New member
נשמע כמו לובסטר, מתכונים בגוגל

פרוקי הרגליים היחידים בגודל שאת מתארת הם סרטנים ובד"כ לובסטרים. לא יודע כמה לובסטרים אוהבים מטבחים אבל לצערם הם לפעמים מגיעים לשם.

לweinman יש תמונות של שחורים אבל

השחורים (בדרך כלל נקראים חופרנים) הם קטנים יותר תודה דני ארליך

לפני שבועיים שכנים פנו אלי טלפונית שאבוא מהר

הם ראו יצור בצבע אדום בורדו מציץ ממחילה ליד בחצר ביתם. מאחר ולא היתי בבית שלחתי את אשתי לראות ואמרתי לה שזה כנראה צעצוע או גרב שנפלה לפתח מחילה. שאם לא כן גם במקרה זה היה צפוי להתגלות "חייזר". בסופו של דבר זה היה עכביש צעצוע שנפל למחילה (יש הרבה מחילות נברנים בישובינו בכל חצר). כפי שאת מתארת "לא נשארת לראות מהפחד וברחת". רוב הסיכויים שלא ראית במדוייק והפחד והבריחה האדירו את הזיכרון עד כדי כך שאת מוכנה להתחייב על עוקץ בקצה הזנב, צבת גדולה וקטנה, שעירות רבה ומימדים גדולים. הצרוף שאת מציגה ככל הנראה (אם את מתעקשת עליו) יכול להיות או לובסטר כמו שאומר weinman או חייזר. תודה דני ארליך

HyperViper

New member
חופרן!

לבקשתך, חופרן שחור שצלמתי באיזור הרצליה לפני כחודשיים הבטן מתרוממת למעלה ונראית כמו עוקץ

אם כבר באזור השרון

מדובר כבר בפרוונית ולא בחופרן המין אכן מרים את הבטן לאיום וחושף את הכליצרות. במידה ולא אולי באמת כדאי לצמצם במינון

תמונה יפה מאוד וגם מדגימה יפה עמדות התגוננות

גם הבטן למעלה, גם למלטעות פתוחות וגם הבחנינים שלוחים לפנים ולצדדים כל הכבוד על התמונה יפה מאוד בי דני

קודם כל

להרגע ולנשום עמוק, כנראה שבטעות לקחת את הכדורים הכחולים במקום את האדומים, קורה. נקווה שיחלוף תוך מספר שעות.

למעלה