זקוקה לעזרתכם

דידו34

New member
זקוקה לעזרתכם

היי
לפני כ4-5 חודשים לקחתי חתול פרסי, היום הוא בן חצי שנה.
הוא מהמם ביופיוף חמוד אמיתי, חברותי, סקרן גדול ובאמת הצלחה ותוספת נהדרת למשפחה.
חתול ביתי, לא יוצא מהבית. העמדתי לרשותו 2 משטחי גרוד פשוטים כאלה מקרטון + עמוד גרוד רציני, אבל... הוא הורס את הספה!
דיברתי על כך עם מגדלי חתולים וכולם הבינו לליבי ואמרו שהבעיה מוכרת ושלכולם הספה הרוסה, אך לי קשה לחיות עם זה, בבית חדש, לתת לו להרוס ספה שקניתי לפני שנה והיא הרהיט היקר ביותר בבית, ובאמת יקר.
ניסיתי לצ'פר אותו כשעושה על המשטחים.
לכעוס כשעושה על הספה
לגזור ציפורניים (נראה לי שלפרסיים עם כל השיער זה קשה יותר לגזור, ובסופו של דבר הוא ממשיך וזה לא יעיל)
עזרה עזרה
אני ממש אובדת עצות
אני כל כך אוהבת אותו אבל רוצה להפסיק את ההרגל הזה
תודה

meedas

New member
אפשר לנסות soft paws

אם החתול ישתף פעולה בשלב ההדבקה, זה אמור למנוע ממנו לשרוט את הספה
&nbsp
מעבר לזה אין הרבה מה לעשות... אני מחליפה ספה כל שנתיים בערך, כשזה מגיע למצב שגם הכיסויים שאני זורקת מלמעלה כבר לא מסתירים את החורבן (יש 3 חתולים בבית, מהם שניים שהורסים ספות). מתרגלים לא לקנות את הספות היקרות כדי לצמצם קצת את שברון הלב

ארמורגם

New member
אצלי ברוך השם הספה שלמה כבר איזה 10 שנים

הטריק היה לשים כיסוי רפוי, כך שלא יהיה להם נוח להשחיז את הציפורניים עליו.
וכמובן לספק משטחי גירוד אחרים.
&nbsp
ישנם מלא סוגים במגוון זוויות (אופקי, אנכי ואלכסוני).
לאחרונה גיליתי שהחתולה שלי מאוד אוהבת משטח פוליסטירן מוקצף ומשתמשת בו כמשטח גירוד.
ישנם משטחים שמגיעים עם קטניפ, שאמור לגרות את החתולים להשתמש בהם.
צריך לחשוב בצורה יצירתית ולא להתייאש.

&nbsp

Surrealistical

New member
חוץ ממשטחים

כמו שהמליצו מעלי, יש גם תרסיס שאמור להרתיע אותם. כיסוי ספה כמעט תמיד מונע חידוד ציפורניים, ואפשר לבנות להם משטחים לטיפוס. אני לא חושבת שהחלפת ספות אמורה להיות גזרה משמיים. זה הכול עניין של עד כמה את מוכנה להתאמץ.
ראיתי תוכנית על מישהו שעוזר לאנשים עם החתולים שלהם (כמו סיזר, רק לחתולים). הביאו אותו לבית שהיתה שם ספה שחלומו של כל חתול ואותה ספה היתה מאוד מאוד יקרה ונהרסת על בסיס קבוע ע"י החתולה. הוא בנה לה מין מיני ספה, וכל מיני משטחי טיפוס בחדר והיא הפסיקה לחדד ציפורניים על הספה היקרה. קיצר, אם יש רצון - יש דרך.

דידו34

New member
תודה ושאלה נוספת

תודה רבה לכם על ההתייחסות
התרסיס איננו עזר, לפחות לא הסוג שקניתי.
יש למישהו המלצה על לוחש לחתול? אני בעד טיפול התנהגותי :)
תודה ושבת שלום

Surrealistical

New member
אני לא חושבת שאת צריכה ממש

לוחש לחתולים. אני חושבת שכדאי לך לראות כמה פרקים בשביל להבין מה לבנות לה ואז לעשות את זה.
&nbsp

למעלה