זקוקה לעזרתכם

זקוקה לעזרתכם

אני מבקשת את עזרת חברות וחברי הפורום. שאל אותי סטודנט לגבי הלבוש של האסירים במחנות בתקופת השואה. כל מי שיוכל לכתוב לי באיזה צבע היו הפסים של בגדי האסירים, האם בכל המחנות לבשו את אותם הבגדים, מי ייצר אותם וכו' אני מודה מאד מראש.

תודה פלומה../images/Emo51.gif

בכל המחנות הפסים היו שחור לבן, או שהיו צבעים נוספים?.

תכ, דיבי תגיע יש לה בטח

את כל המידע הדרוש בנושא... לדעתי לא כולם "הספיקו" לקבל מדי אסירים... וגם בתמונות רואים את האסירים במחנות על דרגשים לבושים בבגדים שהם לא בגדי אסירים. את ה"מדים" בטח ייצרו ב"דויטשלאנד איבער אלעס" שישרפו אמן ואמן!

האם כל התמונות מהשואה הם בשחור לבן?

או שנותרו תמונות בצבע? וכן, שישרפו - אמן ואמן!

schlomitsmile

Member
מנהל
אם יורשה לי לשאול-את מי את "מברכת"? את כל הגרמנים? לדורותיהם?

יש לי סרט של 11 דקות

שצולם בגטו בנדין ע"י הנאצים זה סרט תעמולה רואים יהודים מסתובבים עם טלאי. רואים מתפרות שנקראים "רוזנר שופ" שם תפרו יהודים בגדי עבודה. כל מכונות התפירה הוחרמו מבתי יהודים. הסרט שחור לבן שאי אפשר לדעת מה צבע הפסים. נראה לי ששחור או כחול כהה. במרתף השואה בהר ציון גם יש שם בגדי עבודה "פסים" (לא זכור לי מה הצבע). ז"א צריך לבקר שוב. בפגישה הבאה אולי נקרין גם סרט זה

אני לא יודע אם מותר

הוא הגיע אלי דרך מוזיאון וושינגטון עבור אירגון יוצאי זגלמביה (דרך ג'ף צימבלר) לי הוא נתן עותק והוא אצלי בבית. גם טכנית אני לא יודע איך מעלים סרט וידאו מקסטה לאינטרנט בלי כלים מיוחדים.

בני אני מפנה אותך למומחה

שלום בני , אני מפנהאותך לפורום "אומנות לחימה " שלח מסר לרן ג'וג'יטסו תסביר לו מה הביעה תומר לו שזה סבא אריה מבקש לתת לך עזרה סבא אריה

deebeebee

New member
לפי דעתי לא היו הבדלים

גדולים בצבע המדים אבל היו 'אביזרים שונים'- כמו כובע ומטפחת- בעלי צבעים שונים, ואלה ניתנו לקבוצות עבודה שונות.

תשובתו של ד"ר לינדנבאום ניצול

אושוויץ: באושוויץ ושלוחתיה לבשו האסירים מדים בצבע תכלת לבן, כמו בתמונה שהעלה follow the lider, לד"ר לינדנבאום לא ידוע על מדים בצבע שחור לבן.

למעלה