זקוקה לעזרתכם

זקוקה לעזרתכם

אני זקוקה בבקשה למפה בעברית שמצויין עליה היכן נמצאת מספוטמיה. (האמת שאם יש גם מפה של מסעות קולומבוס בעברית אני גם אשמח). תודה לכם מראש וכל טוב!

../images/Emo106.gif../images/Emo47.gifתפו ופוזה - את מלכה!

קודם כל המון המון תודה!!!! ההקשר של הבקשה שלי: הרצאה אורחת בקורס, ההרצאה תעסוק בספרות מסעות, ודוגמאות מסיפורי המסע של גלגמש, בני ישראל למצרים, מרקו פולו, קולמבוס ועוד ועוד. הסטודנטיות הן לצערי ברמה מאד נמוכה, כשהמרצה שלהן סיפרה להן "סופות בנגב" 1881 - 1882, הן ענו לה שהן יודעות על מה מדובר, זהו "ליל הבדולח".............. זו הסיבה שביקשתי מפות בעברית. אני מודה מקרב לב לך תפו ופוזה על המאמץ!

קודם כל לא להתייאש../images/Emo201.gif.

עם עבודה קשה ואנטנסיבית אפשר לאתגר,לעניין ולקדם אותן.!! אם לא נקדם אותם לא יהיה מי שיעשה את זה במקומנו. האם חסר לך עוד חומר? אני מאתגרת תלמידי חטיבה ורואה התקדמות אז את הסטודנטיות אפשר על אחת כמה וכמה. מחפשת חומר נוסף? בהצלחה

תודה על הרצון הטוב

אלו המסעות שאביא כדוגמא בהרצאה, אני עוד לא סגורה על כל התאריכים, אני רוצה לבדוק אותם שוב, כרגע חסרות לי מפות: אברהם במסעו לא"י, ובנ"י במסעם לא"י, אם אחליט לצרף ולא אמצא באינטרנט, אסרוק את המפות האלו מאטלס היסטורי. אשמח לשמוע ביקורת, רעיונות, תיקונים, ועוד. ובכלל, הגיע הזמן שיעלו חומר מסודר בעברית לאינטרנט על "ספרות מסעות", אולי זה הפרויקט הבא שכדאי להתעסק איתו. מה דעתכן? תודה מראש, אתן נפלאות! (ההרצאה עוסקת בספרות מסעות תיעודית, לצד ספרות מסעות בדיונית, על המאפיינים וכו'). ספרות מסעות: ציר זמן 2,000 לפנה"ס - מסעות גלגמש 2,000 לפנה"ס - מסעו של אברהם אבינו לארץ כנען 1,500 לפנה"ס - מסעות בני ישראל ממצרים לארץ ישראל מסעו של אליאדה 1170 לספ' - מסעות ר' בינימין מטודלה מסעות מרקו פולו (1324-1254 לספ') מסעות קלומבוס (1451 – 1506 לספ') 1942 לס' – גילוי יבשת אמריקה 1719 לס' - מסעות רובינזון קרוזו 1726 לס' - מסעות גוליבר 1872 לס' – "מסביב לעולם ב- 80 יום" – ז'ול וורן 1898 לס' - מסעו של הרצל לארץ ישראל

במידה והייתי מקורבת לתכנים

יכלתי לעזור יותר.
כרגע אינני יכולה לעזור שכן אינני מכירה את הכרונולוגיה על בורייה אלא מידע אישי. אשמח לעזור בכל עת .

תפו ../images/Emo2.gif

שוב בדיוק באותה השניה איתי... משעשע : ) וענת... אם יש באפשרותך לסרוק באמת מהאטלס, אז חבל לשבור את הראש לדעתי...

../images/Emo178.gif

אהלן ענת, בשבילך אני תמיד שמחה להפשיל שרוולים, אך לצערי הפעם העלתי חרס. כל המפות שמצאתי היו באנגלית או לא כללו את המילה מספוטמיה בעברית. כן מצאתי מפות עם המילה אשור שהוא בעצם אזור מקביל. מספוטמיה ( בין הנהרות ) כפי שבטח ידוע לך. אם תרצי מפה כזו אין בעיה ובקלות גם תמצאי אותה בעצמך. לגבי קולומבוס, שוב, לא מצאתי משהו בעברית לצערי. אולי מישהו אחרי יוכל לסייע וכמובן אנסה להמשיך לחפש.

היי תפו

הגעתי לאותם חומרים, אך ענת ביקשה בפירוש עם ציון המילים בעברית ולכן לא העלתי את הקישורים, נחמד לחשוב שחפרנו ביחד באותם אתרים בו זמנית
בואי ננסה למצוא משהו בעברית

../images/Emo24.gifללי יקרה,../images/Emo51.gifעל המאמץ

על הטירחה
. כבר חיפשתי כמה שעות היום, ולא מצאתי מפת מספוטמיה בעברית.

מסע גלגמש?

כתבתי על זה עבודה בקורס בארכיאולוגיה בלימודי חח, זה היה כל כך מעניין. אני רצה לחפש את זה....

אשמח לעזור בנושא "ספרות מסעות"

אם יצטרכו כאן חומר. התחום שלי הוא ספרות מסעות לארץ ישראל מההיבט של לימודי ארץ ישראל וההיבט הספרותי. ואם אוכל לעזור - אז בשמחה. תודה לך ללי, נשמע מרתק................!!!!!!!!!

איזה בלבול ../images/Emo122.gif

זה היה מסע שישק ! עבודה בסדר גודל מצומצם מאוד, אבל בכל זאת זכורה לטוב ! נכתבה עבור אלי ינאי.

למעלה