זקוקה לעיצה- דחוף, בוער, אש!

זקוקה לעיצה- דחוף, בוער, אש! ../images/Emo101.gif

יותם שרק שבוע שעבר חלה בדלקת אוזניים עם חום ושלשולים, ועדיין לא סיים את האנטיביוטיקה, חטף היום משהו חדש. הרופא שראה אותו בצהריים אמר כמובן שזו שפעת ויראלית לא לעשות שום דבר. הערב פתאום יותם התחיל לבעור, 40 מעלות חום! נתתי נר אקמולי. מה עוד אפשר לעשות? מתי לפנות למיון לדעתכן? אני יודעת שאפשר אמבטיות קרות- ניסיתן? כמה קר? כמה זמן? תודה מראש.

ofelya

New member
אמבטיות

אמבטיות קרות, ואפילו פושרות תמיד נראו לי נורא אכזריות - הוא היה רועד בפנים וצורח... במחלה האחרונה של בר (דלקת אזניים - עיניים חמורה - שיעול...הכל ביחד משך כמעט שבועיים) , אחרי שהוא הקיא את האקמול ישבתי איתו עם מגבת קטנה וקערה של מים נעימים ומרחתי לו על כל הגוף (לבוש). כמובן שגם מזה הוא התלהב , אבל התגובה לא היתה מלווה בצרחות ורעידות... תרגישו טוב.

איך מורידים חום

מנסיון עם ילדיי כשהיו תינוקות מה שהכי עזר (יותר מאקמולי) זה קומפרסים של מגבת טבולה במים קרים על המצח. משהו הציע לי להוסיף אלכוהול למים (שעוזר לחום להתנדף) אבל את זה לא ניסיתי. אנחנו היינו משכיבים את החולה על גבו במיטה שלנו על מגבת מעל ניילון גדול כדי לא להרטיב את המיטה ומניחים מגבת רטובה קרה על המצח וכל הזמן מחליפים. או תו"כ הנקה. החום היה יורד ממש מהר. ד.א. פעם רופא ילדים הסביר לי שלא עושים אמבטיה אחרי אקמול כדי שירידת החום לא תהיה מהירה מדי כי אצל חלק מהילדים/תינוקות זה גורם לפרכוסים. תהיו בריאים!

noa_f

New member
אם יש לך את הטלפון של הרופא בבית

תתקשרי אליו עכשיו ותשאלי. בן כמה יותם? לנו בגיל שנה וחצי עלה החום בעקבות דלקת עד כמעט 41 מעלות, והרופא אמר - הרבה אקמולי, יותר מהכמות הרגילה, ומקלחת פושרת. אבל זה היה אחרי התייעצות טלפונית עם רופא שאנחנו מאוד סומכים עליו. יש קופות חולים עם מר"מים גדולים, שיש גם רופא ילדים, אבל כדאי גם להתקשר אליהם (אם את לא תופסת את הרופא) ולשאול אם אפשר לקחת ישר לבית חולים, כי הרופאים במר"מים הם לא משהו (בלשון ההמעטה).

noa_f

New member
עוד משהו

החלטתי שכתבתי משהו קצת מפחיד- אז להרגעה ופרופורציה: יכול להיות שהחום עוד מעט ירד בעקבות האקמולי, אם הילד לא נראה שונה מהרגיל (אפאטי) - כדאי לחכות קצת לפני שרצים למיון. ילדים קטנים מעלים חום מהר וגבוה, וזה פחות מסוכן מאשר אצל מבוגרים. בכל מקרה כדאי לטלפן לרופא. ותרגישו טוב.

הרופאה של יותם בחופשת מחלה

כבר שבוע בעצמה ואת שני הביקורים האחרונים עשינו אצל המחליף. התקשרתי למוקד הטלפוני של כללית ושם האחות אמרה לתת אקמולי כל 4 שעות ואמבטיות. היא אמרה שאין צורך למהר למיון. בעלי עכשיו עושה ליותם אמבטיה פושרת עם צעצועים, אקמולי כבר נתנו לפני מעל לשעה. עוד מעט נמדוד שוב את החום ונראה אם יש שיפור. תודה על העזרה.

גם אני בעד להתקשר לרופא!

למרות שאם הוא בחופשה זה אכן בעיתי. במחלה האחרונה של נוריאל, כשחשבתי ללכת למיון, התקשרנו קודם כל לרופא שלו, ביום שבת, והוא הרגיע אותנו. מה שאנחנו עושים (חוץ מלפרוץ גבולות עם רופא הילדים) זה אמבטיות קרות. למרות שזה לא נעים, ונוראיל רועד. מחמים טוב את החדר, ושמים מים פושרים. אחרי שניה נוריאל מפסיק לבכות. כמו שכבר נאמר, תינוקות מעלים מהר חום גבוה מאד. כל עוד החום יורד ושוב עולה אבל יש את הירידה (החום עולה בדר"כ בשעות הערב) אפשר להיות רגועים שהגוף מתמודד עם המחלה. הרופא שלנו אמר שחמישה ימים של חום גבוה הם לא הרבה זמן אצל תינוקות - אולי זאת עוד נקודה לעידוד. וכמובן - להסתכל על הילד - אם את מרגישה שיותם ממש מרגיש רע, יש מקום ללכת שוב לרופא. תרגישו טוב מהר

בלי פניקה !!! ילדים מעלים חום בקלות

אם האקמולי משפיע (מוריד את החום במעלה לפחות)-(אקמולי לא אמור להחזיר את החום למצב הטבעי אלא להוריד קצת) ואם יותם לא נראה אפטי אלא מגיב אליך ולסביבה (הוא מוכן לינוק?), אז אין מה להלחץ אלא רק לעקוב אחריו. יובל הייתה מעלה חום לסביבות ה 40 וגם ראינו ארבעים נקודה שש, אבל עם מצב רוח סביר(חלשה אבל לא אפטית) וכמו שכבר שמענו במקומות אחרים - תסתכלי על הילד לא על המדחום
. לא, ברצינות - זה חום גבוה אבל אין צורך לרוץ למיון. לפנות למיון אם הוא אפטי או אם החום לא יורד עם אקמולי. לגבי אמבטיות פושרות (לא קרות - לזה יש לו עוד זמן...) - טמפרטורת המים צריכה להיות נעימה למגע יד אבל לא חמה. את יכולה לחמם את החדר שבו הוא עושה אמבטיה. תרגישו טוב !!

דיאנה1

New member
קודם כל החלמה מהירה. אין לי הרבה מה

להוסיף על מה שאמרו קודם, רק לחזור על עניין האמבטיה הפושרת ולא קרה, זה לא רק לא נעים אלא גם מסוכן. ב"מכבי" יש אפשרות להזמין רופא הביתה. אולי כדאי לבדוק את האופציה הזו, כי אם זו דלקת כלשהי חבל לא להתחיל מיד לתת אנטיביוטיקה. שון העלתה לחום כזה בפעם הראשונה שהיתה לה דלקת אוזניים, וברגע שהיא קיבלה אנטיביוטיקה החום והכאבים נעלמו.

../images/Emo25.gif תודה לכל העונות... ושאלונת

נוספת. אחרי שעתיים וחצי מאז מתן נר אקמול ואמבטיה פושרת של חצי שעה החום ירד מ- 40 מעלות ל- 39.3. זה נראה לכן סביר? ציפיתי שהאקמול יעזור מהר יותר ויגרום לירידה גדולה יותר בחום?! ולכל אלו שהציעו לי בחוכמה להסתכל על הילד ולא על המספרים במדחום. אז הילד נראה יותר בריא מאמא ואבא שלו. 40 מעלות והילד פנתר, מטפס על רהיטים, משחק בצעצועים ומשעבד את אמא שלו למחוא אתו כפיים ולהוליך אותו ברחבי הבית (התרגיל האחרון שעובדים עליו עכשיו ללכת עם הידיים של אמא).

my point exactly

מדחום יכול מאוד להלחיץ בעוד שהילד לא מבין על מה ההילולה. שעתיים וחצי זה יותר מדי זמן. החום יכול כבר לטפס חזרה. תמדדי בערך שעה שעה וחצי אחרי אקמולי כדי לקבל תמונה מדוייקת. בכל מקרה, עצם העובדה שיותם מגיב לאקמולי זה טוב ובסדר. תרגישו טוב ושיהיה לכם לילה קל.

ניריתי, תעדכני אותנו בבקשה מה שלום

יותם??? מקווה שהבוקר הכל נעלם כלא היה. ומקווה שזה יותר ממשאלת
שירלי.

למעלה