זקוקה לעיצה דחופה... H-)

זקוקה לעיצה דחופה... H-)

שלום שמי רויטל ואי בת 15. מאז ומתמיד רציתי להיות עיתונאית. ובשנה הבאה אני רוצה להרשם למגמת תקשות בתיכון. הבעיה היא שכל המשפחה שלי אומרת שאין בזה כסף (להיות עיתונאית) ולא כוללם מצליחה ואפילו הם אומרים `` רק אחד להרבה מצליח`` אבל אף פעם לא שמעתי שאולי אני האחת הזאת...... זה מאוד מתסכל ומעציב אותי ומוריד לי את הבטיחון העצמי..... תנו לי עיצה ....... :-(

almonit15

New member
עצה

אני אישית הייתי מציעה לך לעשות מה שאת חושבת לנכון ולא מה שההורים שלך אומרים לך כי מי הכי טוב יודע מה טוב בשבילך מאשר את עצמך! חוץ מזה אף אחד לא יכול להגיד לך שאין הרבה עבודה בעיתונאות הרי אף אחד לא יודע מה יקרה מחר אז מאיפה הם יודעים מה יהיה בעוד כמה שנים?!?!?! בהצלחה!

ממממממ.........

אולי במקום להשתייך לאותו מקום... תמצאי לך מקום שבו את יכולה לעסוק באותו מקצוע אבל בלי תשלום... זאת אומרת, בהתנדבות!! אני לא יודעת אם יש בעיר שלך, אבל אצלינו באשקלון יש איזו מגמה לתקשורת ועיתונאות, זה בהתנדבות!! זה כולל עריכת סרטים וכתבות לערוץ הקהילתי... (אצלינו זה ערוץ 8)!! אז חמודה... תנצלי את האינטרנט ותחפשי את אותה החברה שמטפלת הזה!! ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!!!!!

MetalBoy

New member
עיצה

את בשלב בחיים שבו את יכולה לנסות דברים.. מה שתבחרי בתיכון לא בטוח ישפיע לך על הקריירה.. אני מציע לך ללכת על זה.. מטאל

^שרון^

New member
עיצה

אני חושבת, שאם מדובר בנתיים בבחירת מגמה, תבחרי את המגמה שאת הכי אוהבת ושאת חושבת שתוכלי להצליח בה. זה שאת בוחרת מגמה מסויימת, זה לא אומר שאת תמשיכי בכיוון הזה בעתיד. בקיצור, מה שאני אומרת זה שתבחרי את המגמה הזו, תראי אם תצליחי, ואם את באמת אוהבת את זה אני בטוחה שתוכלי להמשיך עם זה בעתיד. את צריכה לבנות לך את העתיד ולא ההורים שלך. ^שרון^

BaBy-Girl

New member
בקטע של המגמות...

תבחרי מה שמעניין אותך. עד שתתחילי ללמוד באוני` יש לך מ-ל-א זמן ואולי תרצי ללמוד משהו אחר ואם לא - אז לכי על זה! אם את באמת מאמינה בעצמך אולי בסוף תגיעי רחוק ותהיי ה``אחת``...

ESTI BRANTZ

New member
עצה למלכה...

אני במגמת תקשורת בתיכון ולמדתי תקשורת 3 שנים בחטיבה אם זה הרצון והחלום שלך אז תעשי הכל כדי להגשים אותו תלכי עם זה עד הסוף ואולי תהיי בסוף מיקי חיימוביץ הבאה... ובגלל שההורים שלך לא מאמינים אז תראי להם ותוכיחי להם שהצלחת וזה רק צריך לתת לך עוד מוטיביציה להמשיך לא לדכא אותך... בהצלחה..

חמודה...

אל תקשיבי להורים שלך. תאמיני בעצמך ותלכי בעקבות החלום שלך. תלכי בעקבות מה שאת רוצה ומה שאת מאמינה בו תראי להם שאת כן יכולה להצליח תעלי לעצמך את הבטחון ותאמיני בעצמך,זה חשוב מאוד.. בהצלחה :)

אנשים גדולים...

כמו כל התגובות שקיבלת מהחברים גם אני מאמין שאם תלכי אחרי החלום שלך תעשי את הדבר הנכון. מנסיון רב בחיים אני יכול לומר לך שלא הייתי מאושר בחיי עד שלא עבדתי בעבודה שאני באמת אוהב (עבודה עם נוער), ולא חשוב אם יש כסף או לא אני האדם המאושר ששילבתי את הדבר שאני אוהב לעשות עם מקור הפרנסה שלי (למרות שאין בזה הרבה כסף!). לכי אחרי החלום שלך הרבה אנשים גדולים הגיעו לאן שהיגיעו אחרי חלומם רדפו. שלומי

Meddle

New member
אין ממש קשר בין מגמה בתיכון למקצוע

... אני למדתי מגמת במגמת תנ``ך... זה אומר שאני אהיה תיאולוג? לא נראה... בחירת המגמות שלך הן לא ממש רלוונטיות להמשך הלימודים שלך במוסד אקדמאי כל שהוא.. מה שחשוב זה בגרות וציונים גבוהים בה... ככה שיש לך עוד הרבה זמן לבחור כיוון בחיים... בנתיים אם זה מה שמעניין אותך אז לכי על זה.... כי אלה החיים שלך ואת צריכה לעשות מה שבא לך, אם למישהו יש בעיה עם העובדה שיש לך דיעה חופשית ורצון אז שידחוף אותה חזק ל..... אההממ...כן... נרגעתי :) בכל מקרה, תעשי מה בראש שלך... :)

shirigutman

New member
הי רוויטל! :cool:

הי! מה נשמע? לפי דעתי עלייך לעשות מאמצים לעשות מה שאת מעוניינת לעשות ולא להקשיב להורייך שאומרים לך למצוא מקצוע רווחי יותר. אינני מעוניינת ליצור חיץ בינך לבין הורייך אך אלה הם החיים שלך וגיל 15 הוא גיל גדול כבר ואם את רוצה להיות עיתונאית, תעשי את כל המאמצים להשגת המטרה- להיות עיתונאית. בקשר לזה שהם מורידים לך את הביטחון העצמי, זה די ברור כי הם אומרים לך לעשות משהו שאת לא רוצה לעשות, אז אני מציעה לך לשוחח עם ההורים שלך פנים אל פנים או לכתוב להם מכתב ולהסביר להם את הרגשתך. מקווה שהכל יהיה בסדר, תעדכני אותי, שירי B-)

תודה...

תודה לכולם..... אני גם חשבתי ככה אבל אני שמחה שחיזקתם אותי.... חולה עליכם..... רויטל B-) :)

כועס!

New member
מרד בהורים!.... B-p

אני חושב שאת לא צריכה להקשיב להורים שלך כי בסך הכל למרות שהם תמיד מנסים ובמיוחד בגיל שלנו למנוע מאיתנו לעשות טעויות חמורות, אני לא חושב שללמוד תקשורת אם זה מה שמעניין אותך תהיה טעות וחוצמזה אם לא תמרדי בהורים שלך ותעשי כל מה שהם רוצים לעולם לא תהיה חופשיה אפילו בכל הירחונים של המבוגרים כתוב שהמרד בהם נועד בשביל ההתפתחות שלנו והם לא יודעים הכל הם רק יותר מנוסים ויכולים לטעות. ועוד משהו שכדאי לך לזכור בעתיד את תחליטי החלטות בלי לשתף אותם כי את תהיה מבוגרת והחלטה עצמאית שלך היום יכולה ממש לתרום לךבהרבה דרכים.. ככה שאני חושב שאת צריכה לעשות מה שמתחשק לך! אבל זה בסך הכל אני ומה אני יודע קחי הכל בעירבון מוגבל... מאחל לךל כל טוב במה שתבחרי נועם:)

תגשימי את החלום שלך

אל תקשיבי לאנשים אחרים אם יש לך חלום ואת רוצה להגשים אותו לכי על זה .....חוץ מזה אף פעם לא מאוחר מידי ללמוד למקצוע אחר...

bubble

New member
מלכת הלילה

אם זהו רצונך לכי על זה!!! לא כל מגמה שתלמדי בתיכון זה מה שתעשי וחוץ מזה מוקדם לחשוב על זה..! תעשי מה שאת אוהבת....!

שדוני

New member
קודם כל

תאמיני בעצמך דבר שני תגידי לכל מי שאומר לך את זה שעל כל מקצוע אפשר להגיד את זה שאחד להרבה מצליח ואם הם יצחילו עם הדבר הזה את תשארי ללא מקצוע דבר שני המגמה בתיכון לא כזאת משמעותית אז תקחי את הדברים בפרופורציות המתאימות העיקר שתעשי מה שטוב לך ומה שאת אוהבת ואל תתני לאף אחד לשבור אותך היה לי סיפור דומה אם תרצי לשמוע אני ישמח לספר אז ביי ומקווה שעזרתי שדוני

kiticat

New member
מתוקה

הרבה אנשים הולכים למגמת תקשרות בתיכון. זה לא אומר כלום. אימא שלי לדוגמא למדה באוניברסיטה פסיכולוגיה וכיום עוסקת במחשבים בהיי טק. ממש אין קשר בין השניים. זה עצוב שהמשפחה שלך לא תומכת בך. באמת עצוב. גם ההורים שלי מנסים לדחוף אותי למשהו גדול. אני הולכת לספרות, לא בגלל המשיכה לספרות פשוט שאני לא הולכת לתקשורת. ותביני ששקלתי ללכת לזה, והמורה שלי הייתי ממליצה עלי בחום רב כי היא יודעת שזה מתאים לי כמו כפפה ליד, ואפילו שקלתי מגמת ציור כי היה לי רישומים טובים ונהנתי מזה. אבל החלטתי שעדיף ללכת על מקצוע שזה עובדות. כן או לא. כי זה עניין של בגרות, והיא מאוד חשובה לי. תסבירי להורים שלך שלא הכל בחיים זה כסף. ואם תעסקי במשהו שמכניס ואת לא נהנת מזה? אז? הרווחת משהו?

למעלה