זקוקה לעיצה

אשד4

New member
זקוקה לעיצה

שלום לכולם.. מה הייתם אומרים לבת במקומי... ובכן, הבת שלי היא עתודאית לרפואה בטכניון, שסיימה עכשיו את שנת הלימודים הרביעית.עתודאים, מידי קיץ עושים שירות בצבא (שאגב, נחשב כמילואים, כדי שלא ירד מהפז"ם). בשנה הראשונה עשו טירונות, בשניייה קורס חובשים לרפואנים, בשנה שעברה לא עשו כלום בגלל קיצוצים והשנה זומנו לקורס קצינות. הבעייה היא כזאת- הקורס התחיל יומיים אחרי הבחינה האחרונה. (ואתם מבינים שבחינה ברפואה היא לא דבר של מה בכך...)לפני הקורס היו להם שלושה ימי הכנה בצריפין.אח"כ לקחו אותם לבה"ד 1 וצרפו אותם לקורס קצינות כלל צה"לי. ביתי עמדה בכבוד רב בכל המבחנים כולל מבחני הניווט, אבל, בכושר גופני - נכשלה והודיעו לה ולעוד עתודאים ספורים שאם מחר הם לא יעברו את מבחן הכושר הגופני הם יודחו. היום הם חזרו אחרי יומיים מסע. גם כך, לא היה להם- בניגוד לאחרים (שאינם עתודאים)זמן להתכונן ואפילו לבנות את הכושר תוך כדי הקורס. הערב היא צלצלה עם תסכול, כעס וזעם. כמובן שאמרה לי שלא אעיז לפנות לאף אחד... הצעתי לה שכל ארבעת העתודאים יגשו ויסבירו. היא אמרה ש"אין עם מי לדבר והמבחן מחר ב6.00 בבוקר". מה דעתכם? מה צריך לעשות? לעצתכם ודעתכם אשמח אשד (אמא של דרור שהתגייס בשבוע שעבר לנח"ל) ואשנ...

oshiko

New member
האם ההדחה היא מכל המסלול

או רק מקצונה? בכל אופן, הזמן ממש קצר. כיוון שכך הייתי אומר שקודם כל תאמין בעצמה ותנסה לעבור את המבחן, או לפחות להראות שהיא מאד משתדלת, אולי מישהו יקלוט את זה ויהיה מוכן לא ללכת על קוצו של יוד לאור ההצטינות בשאר המבחנים. והיה אם לא יעזור כלום, ומישהו יחליט שייקוב הדין את ההר והיא לא ממשיכה, או אז להפעיל את כל מה שאפשר להפעיל - לדבר אל ההגיון של המחליטים ולבקש מהם להתחשב בכל הנסיבות.

אשד4

New member
תודה והמשך...

שלום לך, תודה על התגובה המהירה היא התקשרה אלי- מיד שקיבלו את ההודעה בקשר למבחן מחר, וזה היה בערך לפני שעתיים... ההדחה היא רק מהקורס. עם זאת, צריך לזכור שרופא בצבא הוא קצין.... (קצין ודוקטור... שמעתם) הבת היום כבר בת 21, והלימודים הופכים להיות קשים ואינטנסיביים משנה לשנה. שנה הבאה זה כולל תורניות לילה ויום...אין לה סיכוי לעבוד על הכושר הגופני שלה במהלך הלימודים. משמע- רק שתסיים את הלימודים בעוד 3 שנים תעשה את הקורס? שלא לדבר על התסכול שלה בכך שדחתה לקיץ הזה עבודות שמהן חשבה לחסוך לקראת שנה"ל הבאה....(אבל זה ברמת נימוק לא ממש רלוונטי...שצריך לעניין את הצבא....)

אשד4

New member
היום ב6.00 בבוקר...

שלום רב, ובכן, הסיפור נמשך מספר ימים. דבר ראשון הסתבר שמדובר שנוסף לבתי, יש עוד 10 עתודאים לרפואה שהיו בדיוק באותו מצב. אתמול או שלשום (אני כבר לא זוכרת...) היתה להם שיחה עם קצין רפואה ראשי, והם שטחו בפניו את הבעייה. ומסתבר, שזו לא פעם ראשונה שיש בעייה בנושא, שהאחריות היא כנראה (ואני נזהרת בלשוני...), היא של חיל הרפואה שצריך לתאם את כל סיפור העתודאים לרפואה עם צה"ל. על כל פנים, אמש, היא צלצלה ואמרה שהמסר היה שאין הרבה סיכוי, אבל קצין הרפואה ישוחח עם מפקד בה"ד 1 (?). לאחר לילה עם נדודי שינה, היא התקשרה הבוקר ואני מצטטת: "אמא, השאירו אותנו, נגמרת לי הסוללה, ביי..." את הסיפור המלא אשמע בוודאי בסוף השבוע, אבל כנראה, שבאמת ההגיון כאן ניצח... תודה על ההתעניינות... ויום טוב.

oshiko

New member
שמח לשמוע שזה הסתדר

כמה שאני אוהב את הטלפונים הקצרים האלה, לפעמים רק sms, שמשחררים אנחת רווחה. חוויתי את זה יותר מפעם אחת עם הבת והבן. טוב לשמוע מדי פעם שיש הגיון בצבא. צריך לפעמים לעבוד קשה כדי להוציא אותו מהכח אל הפועל. שיהיה לה בהצלחה בהמשך.

למעלה