זקוקה לעצה, או למשפט שיסתום לה את

גלי27

New member
זקוקה לעצה, או למשפט שיסתום לה את

הפה..פעם אחת ולתמיד. יש לי חמות נפלאה, עוזרת תומכת, כיף להתארח, אבל יש בעיה אחת שמציקה לי.. היא אף פעם, אבל אף פעםם לא אומרת מילה טובה, מחמאה, כלום! לא זקוקה למחמאותיה אבל..תמיד לפני אירוע היא חייבת להתקשר להגיד "תתלבשו יפה, תלבישי את הילדה יפה".. כמובן שזה מיותר להגיד, ותמיד הילדה בובה ומקסימה, וגם אנחנו, וזה מן "טבע" מעצבן שכזה. באירוע של הבריתה שלנו, כמובן שהיינו ניראים מצויין, וקצרנו אינסוף מחמאות, והיא לא אמרה מילה. וכמובן שלפני כן היא ביקשה.. בעלי התעצבן ושאל אותה בסוף האירוע..נו, איך אשתי? לא אמרת כלום? והיא הינהנה בכן חלוש..שכזה.. זה עדין ממשיך? מה להגיד לה? היא בטח תתקשר עוד מעט להזכיר על האירוע של הערב..

nightroll

New member
תגידי,

היא פולניה? כי אם כן, אפילו רק מנטאלית ולא ליניאלית, אין סיכוי לשנות אותה.

גלי27

New member
לא. דוקא לא..

לכלה השנייה היא אף פעם לא אומרת כלום..אולי לא מעיזה.. יש משהו במנטליות שלה..הם מאוד אוהבים "נוצץ"
... אבל בכל זאת, מה להגיד?.שגם יישמע יפה?..

nightroll

New member
אז שאלה אחרת:

את אומרת לה מילים טובות? אולי היא מרגישה שאת לא מפרגנת לה אז היא לא מפרגנת לך?

גלי27

New member
הפסקתי, הפסקתי מזממממןן להחמיא..

על כל שטות הייתי מחמיאה, על כל אוכל..בגד..תכשיט.. דיייי...נשבר לי, מארחים אותה מעל ומעבר (אצל כלתה זה עובד ככה: "X תקום תמזוג קולה יש במקרר..תקומי את, תקום אתה, תקומי את..ואת לא מקבלת כלום!) אז האירוח שלנו, באמת מכל הלב, והיתה באה לשישבת, ומקבלת מתנות בכל חג, יום הולדת, יום האם, יום הנישואים..בקיצור מכבדים אותם מעל ומעבר (ובאמת מכל ה-לב).. ואף פעם, מעולם לא אמרה מילה טובה, אף פעם לא קמה מהבית שלי ללכת לביתה ואמרה ..תודה. אז גם אני הפסקתי, לא מחמיאה יותר.

בולי27

New member
אויש החולצות היפות בכביסה....

מצטערת אבל הפעם אאלץ להגיע עם בגד לא אי אי אי....
אוף אין לי מה ללבוש, הלוואי שהיה לי כסף לקנות בגדים לי לבעלי ולילדה....

גלי, תרגעי מותק

לפי הסיפור שלך צריך להסיק את המסקנה הנדרשת: אם היא לא החמיאה, היא בטח הייתה מלוואה גוואה על מראיכם ולבושיכם. אל תדאגי זה פשוט אופי שלרוב עובר תוך 50 עד 70 שנה. בהצלחה

אפרתש

New member
אולי -

כשהיא אומרת "ותלבישו את הילדה יפה", ניסית פעם להגיד משהו כמו "כן, פעם קודמת באמת הלבשנו אותה על הפנים" (אולי לא כדאי שתשמעי את התגובה על זה, בעצם....). אל תגידי שאין לך כסף לקנות בגדים!!!! היא תקנה לך, ותצטרכי ללבוש אותם!!!

בולי27

New member
אני אמרתי לחמותי אלפי פעמים

אין לי כסף. אבל אף פעם היא לא קנתה לי כלום....

מחמאות.

אם היא כל-כך, נפלאה, עוזרת, תומכת.... אז די קל לסלוח לה על חוסר היכולת לתת מחמאות. יש אנשים שלא יודעים לתת/לקבל מחמאות, אבל יודעים לתת כל-כך הרבה יותר מדברים אחרים. רוב המחמאות הן ממילא די נבובות מיסודן (אני מתכוונת לאלו שעוסקות במראה ובחיצוניות). האם שאלת את עצמך פעם, למה את זקוקה למחמאות? ולמה דווקא ממנה? היי את לעצמך, כמו שאת מול המראה, לגמרי לבד, ותראי שאת לעצמך יפה יותר מכל מחמאה שאי פעם תקבלי ממישהו אחר. אני

גלי27

New member
אני לא זקוקה למחמאות שלה..

אני כבר לא מצפה לקבל ממנה מחמאה, גם לא מצפה לתודה.. אבל לפחות שלא תבקש שנתלבש יפה, זה מאוד מעליב. אני יודעת שהיא "משויצה" בפני העולם, כל הזמן, על המשפחה של בנה, שהיא מאושרת עד הגג מהתינוקת וכל הזמן מדברת עליה, אז למה לי היא צריכה להגיד תתלבשו יפה..

גלי27

New member
אני ינסה להתחמק..בעלי כבר הבטיח שאם

היא תעיר, הפעם הוא עונה..

הגנובה

New member
לדעתי עצם זה שהיא מתגאה בכם

בפני אנשים אחרים - זוהי כבר מחמאה מצידה!! יכול להיות שהיא עצמה כל כך חסרת בטחון ואתם גאוותה היחידה בפני הבריות שהיא כל פעם חוששת מחדש שלא יהיה לה במה להתרברב ואז יוצא לה המשפט המטומטם הזה.... אבל הסתכלי על חצי הכוס המלאה - את בעלך והילדה הם נושא לגאווה והתרברבות... הייתי אומרת שזו מחמאה רצינית!

למה זה בכלל חשוב?../images/Emo15.gif

למה כלה תמיד צריכה שחמותה תקבל אותה.. תעריץ אותה.. תתן לה מחמאות... אני בטוחה שיש מספיק אנשים שמפרגנים לנו, חברים , חברות אך בעיקר הבעל וזה מה שחשוב. לא??!! היא לא סומכת עליך? שתתלבשי יפה?? שתלבישי את הילדה יפה?? אז פעם אחת באמת תבואו לאירוע בג´ינס ונאיה מה היא תגיד אז. לדעתי מרוב הלם היא תנשוך את הלשון. לדעתי הצנועה, ברגע שכלות יפסיקו לייחס חשיבות למה שאומרים אנשים בכלל וחמות בפרט , זה יורגש ואנשים פשוט מפסיקים להתערב ומתחילים לכבד. דרך אגב, אני מהריון אחרי טיפולים וסיקרן אותי הפורום. ואפשר לומר שאין לי בכלל יחסים עם חמותי כרגע. האמת? באמת לא מוטרדת. ממליצה לאמץ את הגישה.

amitmom

New member
סיגל..טוב לא יכולתי להתאפק..מה זה

אומר שאין לך יחסים איתה? אתן לא מדברות או שפשוט את לא נותנת לה דריסת רגל בחיים שלך? מצטערת על השאלה החטטנית.

סליחה על האיחור../images/Emo15.gif

היי ושוב סליחה. אנחנו זה סיפור קצת מסובך. אצלי זה פרק ב´ ויש לי שתי בנות גדולות. אנחנו חיים יחד באושר ואושר (לא סתם פעמיים ב א´) כבר שנתיים. הוא הבן הקטן והרווק לאמא שתלטנית מאוד. בשנה הראשונה היה נהדר והם קיבלו את שלושתנו באמת נהדר. אחרי שנה כשהיא ראתה שאי אפשר לשלוט עלי או על הבן דרכי הפכתי להיות "עקרב צהוב" וזה ציטוט. אז כן אין היום קשר ביני לבינם בכלל. דרך אגב, חתונה בחודש הבא ואני בהריון חודש רביעי אחרי טיפולים ואני מלאת ציפיה לראות התגובות. הם עדיין לא יודעים. אין איזה מעשה או מילה עליהם אני מתחרטת. הם קיבלו ממני יחס מלא כבוד. דריסת רגל בחיי לא תחזור על עצמה גם אם נדבר שוב. אלה יהיו יחסים קורקטיים מאוד וכשיש הורים כאלה זה פשוט עדיף. להתמקד בחיים הזוגיים זה החשוב ביותר. סיגל

בולי27

New member
גלי27 דבר נוסף...

חמותי, למרות כל "האהבה" השוררת בינינו מחמיאה לי כל הזמן. באמת אין סוף למחמאות אבל.... כל משפט נגמר גם בשאלה לדוגמא: יו איזה יופי את מאופרת, נכון שהיא נראית הרבה יותר יפה עם איפור? יו איזה יופי את נראית, איפה קנית את התיק/הנעלים/ השמלה וכמה עלה לך? הייתי מוותרת גם על המחמאות וגם על החקירה העדינה. (כמובן שחקירות על כסף לא תמיד מוסוות במחמאות, היא תמיד חייבת לדעת כמה עלה לנו כל דבר, ותמיד עושה פרצוף כשהיא שומעת כמה)

הגנובה

New member
בולי - בפעם הבאה שתראי אותה בלי

איפור תאמרי לה - בשקט בשקט עם כל הכוונות הטובות בעולם.... א-נטורל - לא הסגנון שמתאים לך!!

למעלה