זקוקה לעצה בנוגע להפשרה..

זקוקה לעצה בנוגע להפשרה..

פשוט כי אני לא יודעת: לאחר שהפשרתי בשר - לאן להחזיר את מה שנותר - למקרר או למקפיא? חלק אומרים שאסור להפשיר ולחזיר למקפיא וחלק אומרים שזה מתקלקל יותר מהר במקרר וזה בכלל לא במעלות הדרושות לבשר. אשמח לקבל תשובה. תודה!
 

kerengil

New member
תלוי לכמה זמן את רוצה לאחסן את הבשר

אם זה ינוצל בשעות-יום שלאחר ההפשרה את יכולה להחזיק במקרר. יותר זמן - הבשר כבר יתקלקל במקרר. כעיקרון אסור להפשיר ולהקפיא מחדש, צריך להפשיר בדיוק את הכמות בה את רוצה להשתמש. רצוי לחשוב מבעוד מועד בעת ההקפאה הראשונית ולחלק כבר אז למנות לפי התכנון לשימוש בבשר. לדוגמא - בשר טחון ניתן לחלק לשקיות לפי מנות ואז להפשיר רק את הכמות בה רוצים להשתמש. אגב, טיפ נחמד להקפאת בשר טחון שלמדתי רק לאחרונה (מדהים איך תופסים את הראש ואומרים "איך לא חשבתי על זה קודם?"...) - כאשר מקפיאים בשר טחון כדאי לשטח אותו בשקית לכדי פלטה שטוחה ולהקפיא בצורה כזו. זה גם תופס פחות נפח אחסון (אפשר להקפיא גם במגירה הנמוכה) וגם קל מאוד להפשיר כשמוציאים כי הכל מפשיר בבת אחת ולא נשאר גוש קפוא במרכז - אפשר לשים עם השקית ישר מההקפאה בתוך מגש עם מים חמים ותוך כמה דקות כל הבשר מופשר.
 
הפשרת בשר

שלום ותודה על השאלה מחזק את תשובת קודמי. אם תקפיאו את הבשר דק מספיק ניתן יהיה גם "לשבור" את החתיכה בגודל הרצוי ולא יהיה צורך להקפיא הכל בתיאבון רני
 
למעלה