זקוקה לעצה בנוגע לקניית נגן MP3

GeJuFan

New member
זקוקה לעצה בנוגע לקניית נגן MP3

חוץ מה-Ipod הפורסם של חברת אפל על אילונגנים טובים הייתם ממליצים? אני מחפשת משהו עד מקסימום 200$(וגם זה יחסית יקר לי) אני לא מעוניינת בסוג הנגנים האלו שבצורתם דומים לשלט אם חוט של דיסקמנים. אני רוצה נגן שבצורתו דומה פחות או יותר ל-IPod, חשוב לי מאד שהבטריה לא תיגמר מהר, אהה גודל ה-MB לא כל כך משנה לי גם ככה אני לא שומעת 2000 שירים, אבל משהו שיכול בקלות להכניס 1000 שירים באיכות מעולה כשכל שיר יכול לשקול בערך 6MB לאחר העברתו מהדיסק למחשב ושינוי לקובץ MP3. לחברה שלי יש אפשרות לקנות לי מכשיר MP3 בדיוטי פרי, האם לקנות אחד בדיוטי או שעדיף לקנות בארץ? אני אשמח להצעות. בתודה מראש מאיה

weird dust

New member
באנגליה מאוד יקר

8 שקל לפאוונד צריך לחשוב ככה - ככה שאם אייפוד עולה 300 דולר או 250 פאוונד זה לא יצא אותו דבר. באנגליה יקר מאוד.

יאיר B

New member
הרבה דרישות, תקציב נמוך

1. לא מבין מה הכוונה ב:"אני לא מעוניינת בסוג הנגנים האלו שבצורתם דומים לשלט אם חוט של דיסקמנים". 2. את רוצה להכניס 1000 שירים שכל אחד שוקל 6MB = נפח של 6GB. נגנים בעלי קיבולת כזו עולים החל מ-1,600 שקל (=355$). בסכום שאת מציעה (200$=900 ש"ח) ניתן לקנות מקסימום נגן פלאש של 1GB שבו ניתן להכניס כ-160 שירים באיכות של 6MB לכל שיר. 3. לא בטוח שכדאי לקנות בדיוטי-פרי (צריך לבדוק מי נותן שירות למוצר, לא תמיד מדובר ביבואן הרשמי, כמו כן לפעמים יש מוצרים שעולים יותר מאשר בארץ). לגבי אנגליה: אני חושב שזה עוד פחות כדאי: המטבע האנגלי הוא מהחזקים בעולם (1 לירה שטרלינג = 8.5 ש"ח). לא חושב ששם זה יהיה יותר זול. 4. צירפתי קישורים מאתר זאפ לגבי נגנים שנמכרים בישראל בסכום שאת מוכנה להשקיע.

GeJuFan

New member
לגבי הצורה, יש דיסקמנים רבים כיום

שנמכרים אם אוזניות-שלט שמתחברות לדיסקמן הצורה של השלט היא מלבנית וקטנה דומה בצורתו ל-DOK. הבנתי שנגנים אלו אינם מסוגלים להכיל שירים רבים וגם לרוב אינם באיכות טובה. טוב אז אולי הגזמתי אם ה-1000 שירים, אבל אני מניחה שבמקסימום אני אכניס בסביבות ה-200 שירים וגם זה רק לאחר שהכנסתי באמת את כל השירים שאני אוהבת. תודה על הקישורים. עוד שאלה: האם אולי כדאי לי לחפש נגנים יד שנייה? ידידה אמרה לי שאפשר למצוא נגנים יד שנייה במחירים ממש נמוכים שנעים בין ה-100$ ל-300$ תלוי מאיפה אני קונה ובאיזו איכות המוצר.

יאיר B

New member
../images/Emo26.gif

דיסקמן זה משהו אחר מנגני MP3 הרגילים. דיסקמן עובד עם CD. CD זו מדיה זולה, כ-2 ש"ח ליחידה, ניתן להכניס בה באופן סטנדרטי 700MB (שזה 115 שירים כאשר כל שיר שוקל 6MB). ניתן לקנות הרבה כאלו ולהחליף, שדבר שלא ניתן לעשות בנגן מבוסס זיכרון כי שם צריך מחשב. נגני CD הם יחסית זולים וניתן לקנות אחד כזה טוב במחיר שציינת. החסרונות הם שהוא מגושם יחסית לנשיאה ולא עמיד בטלטלות (אם את רוצה לקחת אותו לג'וגינג - שכחי מזה). לרובם דווקא אין שלט, האוזניות מתחברות אליהם ישר. אם תקני מכשיר מיצרן טוב (ויש כמה כאלו בתקציב שלך), האיכות שלו תהיה טובה. בסכום שאת מוכנה להשקיע - ניתן לקנות רק נגני פלאש. נגני דיסקשיח עולים יותר (מתחילים ב-1000 בערך, ראי קישור למטה). אם תסכימי להוריד טיפה את איכות השירים, תוכלי לקנות נגן עם 1GB שבו יכנסו 200 שירים (4.5-5MB כל אחד). לגבי יד שניה: אני חייב להודות שלא חשבתי על זה. זה יכול להיות רעיון טוב אם את יודעת מה את קונה וממי. הערה קטנה: עדיף במקרה של יד שניה להתרחק מנגנים עם סוללה מובנית (נטענת פנימית): עם הזמן יורד כוחם של סוללות אלו ואם את לא מכירה את המוכר - לא תוכלי לדעת איך טיפלו בסוללה קודם. להחליף סוללה יכול להיות סיפור יקר. לכן, אם את קונה נגן ביד שניה אני אמליץ על נגן על סוללות חיצוניות (AAA). בדקי במקרה של קניה כזו שהנפח המוצהר הוא אכן כזה (ע"י חיבור למחשב) ושהנגן אכן מנגן הייטב ונראה בסדר (לא שבור / מודבק, חלקים רופפים, סרוט מאוד וכו').

GeJuFan

New member
כנראה אני אקנה יד שנייה, אתה יכול

להסביר לי יותר לעומק אילו סוגים כדאי לקנות ומה בדיוק לחפש בנגן(חוץ ממה שכבר הסברת). אילו נגנים בכללי הכי כדאי לקנות ככה אני אוכל לחפש אותם גם כיד שנייה. ובקשר לדיסקמן אני לא בטוחה שהבנת למה התכוונתי. לדגמים רבים של דיסקמנים כיום יש שלט, לחלקם יש שלט רחוק וקטן(כמו דגם ישן אחד של פאנסוניק שפעם היה לי) ולאחרים יש שלט שמתחבר לדיסקמן בעזרת חוט ובד"כ בצד השני שלו יש אוזניות כמו דיסקמן אחר שפעם היה לי. אני ראיתי כמה וכמה נגני MP3 באותה צורה כמו השלט שמתחבר לדיסקמן, מין מלבן קטן כזה אם כפתורים, ממה שאני הבנתי הנגנים הללו אינם איכותיים במיוחד וכמות השירים שאפשר להכניס בהם הינה קטנה ביותר. הבאתי דוגמא של נגן בצורה המדוברת.

יאיר B

New member
כמה הערות

1. הנגן שצירפת תמונה שלו הוא נגן פלאש. יש ביניהם טובים ויש גרועים. הגודל המקסימלי שלהם הוא 1GB (יש גם כמה עם 2GB אבל הם יקרים) וניתן להכניס בהם כ-150-200 שירים באיכות טובה. 2. יש לי הרגשה שאת לא מבינה את ההבדל בין נגני פלאש לנגני דיסק. קראי בבקשה את שני המאמרים שכתב TheRealDeal במאמרים (קישור למטה). זה חשוב שתביני את ההבדל בין שני סוגי הנגנים. אחרי שתביני תדעי יותר מה את רוצה ומה טוב לך. גם העניין הכספי משחק: בסכום של 900 שקל לא תוכלי לקנות נגן דיסקשיח, אלא רק נגן פלאש טוב - קחי לתשומת ליבך. אני רוצה להוסיף שלא כל נגני הפלאש הם גרועים (כמו שכתוב במאמר הראשון). למשל: יש נגנים של IRIVER ושל קריאייטיב שהם טובים מאוד ואיכות השמע שלהם לא נופלת מהאייפוד המפורסם, הם גם אמינים מבחינת ההרכבה. 3. לגבי קניה של מכשיר יד שנייה: אם את קונה, תקני נגן של חברה ידועה בתחום (קריאיטיב, IRIVER, ריאו, IPOD וגם סוני {אם תמצאי}). נושא הסוללה חשוב (לך אין אמצעים לבדוק את איכות הסוללה) ואם את קונה נגן דיסקשיח - צריך לבדוק שהוא עובד כמו שצריך, שאין "טיקים" במהלך הנגינה מכיוון הדיסק הקשיח. אני מעולם לא קניתי נגן יד שניה, אז אני לא יודע על מה עוד צריך להסתכל ואיך לבדוק נגן שהוא באמת טוב. ממליץ לקנות ממישהו שאת מכירה אישית וששמר על הנגן הייטב (בסך הכל נגן זה קצת כמו רכב, רק שפה אין לך אפשרות לבדוק במכון...).

GeJuFan

New member
קראתי את המאמרים הללו לפני ששאלתי

את השאלה הראשונה שלי. אני בודקת לגבי מוצרים יד שנייה(יש ב-Ebay אבל אין לי שם חשבון ככה שזה לא מתאים לי אבל יש מקומות רבים אחרים בהם אפשר לקנות נגנים יד שנייה אני בטוחה) אבל הנגן היחיד שאני באמת מכירה ושמעתי עליו זהו ה-IPod של אפל, אם אתה יכול אני אשמח להמלצות על נגני פלאש ונגני דיסק טובים, גודל מקום מקסימלי נגיד 4GB, מחיר לא חשוב כרגע כיוון שאני כנראה אקנה אותו יד שנייה. אני אשמח להרצה על הנגנים השונים שיש בשוק.

GeJuFan

New member
שאלה האם מבוסס זיכרון פנימי זהו

בעצם נגן פלאש?

יאיר B

New member
המלצות על נגנים (באופן כללי)

נגני פלאש טובים: * קריאייטיב (כל הנגנים עם 512-1024MB). * IRIVER (כל הסוגים). * IAUDIO (כל הסוגים). * IPOD SHUFFLE. * סוני (סידרת ה"סוכריות" שלהם - יקרה מאוד אבל מחזיקה 70 שעות על סוללה אחת, אין רדיו וטיפ הקלטה). נגנים מבוססי דיקשיח / מיקרודרייב: * קריאייטיב זן מיקרו (4G - זול יחסית, איכות סאונד מצויינת). * לפיליפס יש גירסא של 2.2G (יקרה מאוד, לא יודע איך היא ואם תהיה בשוק המשומשים כיוון שמהכשיר חדש). ** גירסאות 5G יש יותר: * IRIVER H10 - מכשיר מצויין, אחד הטובים בתחומו. * RIO קרבון (איכות שמע טובה). * ויש גם את ה-TEAC החדשים, שאני לא יודע איך הם (פעם הם היו חברה עם מוניטין בתחום פתרונות האחסון - כוננים שונים - לא יודע מה קורה איתם היום, תוכלי לראות באנרים של פירסומות עבורו בפורום, למעלה או בצד ימין).

GeJuFan

New member
שאלה: ה-IPod Mini לא נחשב לנגן טוב?

אני יודעת שאני שואלת כל הזמן על ה-IPod כיוון שזהו הנגן היחיד שאני מכירה.

יאיר B

New member
גם האיפוד מיני הוא נגן טוב

הוא מבוסס הרדיסק (שכחתי לרשום אותו ברשימה). יש לו זמן סוללה מצוין של 18 שעות והוא נחשב ל"סמל סטטוס" (לפחות בארה"ב, לא יודע מה בארץ). יש טענה שיש לו עיצוב מרשים במיוחד, אבל אין לו פונקציות שונות כמו רדיו או אפשרות הקלטה שקיימות בנגנים אחרים. ה"פיצוי" לכך הוא בדמות עשרות אביזרים שעשרות חברות שונות (טובות ופחות טובות) מיצרות עבורו (במחירים מופקעים בישראל - ראי למשל הדף של ציוד לנגני איפוד בבאג).

davidmy

New member
למה קריאטיב דוקא 512

האם 256 של קריאטיב פחות איכותי?? תוכל להסביר?

למעלה