זקוקה לעצה בענייני טאקט...

ה ו ב י ט

New member
זקוקה לעצה בענייני טאקט... ../images/Emo98.gif

אז ככה... האבא של האיש הוא אדם מקסים שאותו אני מאוד מעריכה ומחבבת (החמות זה סיפור יותר מורכב, אך לא בזה עסקינן
). כשעברנו עכשיו בית הוא עזר פשוט המון. בלעדיו כל הארגונים היו מתמשכים עוד זמן רב, ובזכותו הכל הולך מתוקתק וחלק. חמי הוא פנסיונר שיש לו הרבה זמן פנוי, שאותו הוא מעביר בין השאר בפיתוח תחביבים הקשורים ביצירה. זה כשלעצמו אחלה
הבעיה היא שהוא כבר "הבטיח" לי שהוא מתכנן הרבה תיכנונים לגבי הבית שלנו (אני אכין לכם שלט לבית, אהיל, קערות לאירוח, ציור על אחד החלונות ועוד ועוד). אצלם הוא באמת מכין את הדברים האלה וגם מכין מתנות לחברים. אז שוב, הכוונה טובה והוא באמת מקסים אבל עברתי לבית חדש (וזה לקח הרבה זמן) וממש לא בא לי על ה"יצירות" האלה (לא קולע לטעמי...). אז מה עושים? איך אומרים לו "לא תודה" בלי לפגוע? במיוחד שהוא כזה בסדר איתנו ועושה מעל ומעבר. יש איזו עצה חכמה?

מעיןבר

New member
לא יודעת מה לענות ../images/Emo4.gif

באמת קשה שלא לפגוע באדם שעושה כ"כ הרבה. אולי אם תגידי לו שהוא כבר עשה המון המון בשבילכם ואתם מאוד אסירי תודה ולא רוצים להטריח זה יעזור
אולי פשוט שיחה כנה, הרבה פעמים אנשים טובים כאלה גם טובים בלהבין את הזולת. פשוט לשבת ולפתוח בכל התודות ולאמר שסופסופ הגעתם למנוחה ולנחלה והכיף שלכם יהיה לארגן ולצייד את הבית ולעצבו לטעמכם. אני בטוחה שאם זה פשוט ייעשה בעדינות הראויה הוא יקבל את מה שיש לכם לומר. כמובן שכדאי לציין שתשמחו לקבל מתנה, אבל מספיק משהו קטן כי הוא עשה כבר די והותר. ואני מניחה שעם יצירה אחת שתקבל מקום של כבוד כולכם תוכלו לחיות

yaelia

New member
תגידי בנימוס שאתם כבר יודעים

בדיוק איך ומה אתם רוצים בדירה ושקערות הגשה יהיו מדהימות (לדוגמה) אבל ציור על החלון ממש לא מתאים לקונספט. ככה לא תדחו אותו ומה שהוא יכין לכם לא יהיה משהו בולט מדי בבית.

ו שתי

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

כשחמותי הביאה לי במתנה תמונה שלא מיד יודע מה קלעה לטעמי, היא נתלתה בפינה יחסית נידחת. כמובן שבביקור הבא שלה הראתי לה בגאווה את המתנה שלה, והיא מרגישה נהדר עם עצמה. חסרון: ממשיכה להביא דברים שקולעים בול לטעמה ולא לטעמי יתרון: לא הייתי צריכה להתמודד עם הקושי שלי ולהגיד לה בעדינות "תודה, אך לא תודה" במקרה שלכם זה מורכב יותר, כי הבנתי שהוא מגיע יותר ממנה...

dorlim

New member
שני רעיונות

הראשון העדיף בעיני, אבל לא תמיד אפשרי - לבחור ביחד את הדוגמאות והצבעים. ככה הוא ירגיש שאתם מעריכים ואוהבים את יצירותיו ואתם תכוונו אותו לטעמכם. הבעיה היא שהרבה אנשים יצירתיים לא אוהבים ש"מפריעים" להם ביצירתיות. השני, להודות על כל מה שעשה למענכם ובאמת אין צורך בדברים נוספים, כי זו הרי טרחה גדולה ומה שבכל זאת מגיע (בחגים את יודעת...) להניח בפינה זו או אחרת.

ה ו ב י ט

New member
תודה לכולן על הרעיונות ../images/Emo140.gif

עוד לא החלטתי על טקטיקה, אבל אנסה את הדבר בעל "פוטנציאל הפגיעה" הנמוך ביותר...

כנות

לא ברורה לי הבעיה לומר "אתה מכין דברים נורא יפים, אבל זה לא מתאים לעיצוב של הבית שלנו". זה בכלל לא פוגע. אני אומרת את זה כל הזמן לחמותי (שהיא האדם הכי רגיש עלי אדמות), היא מבינה והכל בסדר.

רות י

New member
זה דוקא בכלל לא נשמע לי כל כך בעיתי

כל עוד זה בגדר הבטחות, זה ממש לא מאיים. וחוץ מזה, את יכולה לשתף אותו ולומר לו מה בדיוק את צריכה, ובאיזה צבעים כדי שזה ישתלב לך בעיצוב של הבית החדש ויתאים בול. וככה בדיוק את צריכה להציג את זה בפניו. את יכולה להקדים רפואה למכה, ולרכוש אהיל בעצמך שהוא לטעמך. שלט לבית זו דווקא מתנה מאד יפה, ולא נראה לי בעייתי. קערות לאירוח - תמיד אפשר לאפסן ולא להתשתמש בהן. ציור על החלונות אפשר להטיל וטו. לא כולם אוהבים ויטראז'ים. בקיצור - הבנת את הפואנטה.

למעלה