זקוקה לעצה דחוף

donna56

New member
זקוקה לעצה דחוף

שלום - אני פונה כדי לברר כיצד אוכל לעזור לאימי- אימי עוד מעט בת 50 עובדת בעבודה פיזית - הרבה שעות במשכורת מעט מעל מינימום. בעבר כשעבדה יותר היא היתה מגיעה לשכר של 4-5K, לפני כשנה היא עברה ארוע בלב- ישבה חודשיים בבית וחזרה לעבוד לפני מספר חודשים 4 שעות מדי יום בהוראות רופא תעסוקה - כלומר חצי משרה. שילמו לה ימי מחלה והשכר הממוצע שלה היה מגיע מ3000 ש"ח, נגמרו ימי המחלה בחודשיים אחרונים היא מרוויחה 1500 ש"ח ופנינו לקרן הפנסיה שלה לבקשת נכות חלקית. היא נמצאת בתהליך גרושין ארוך- יש פסק דין למזונות בסך 1500 ש"ח אך הם אינם משולמים באופן סדיר, מצבו הכלכלי של אבי גם אינו סביר. אימי חיה באשליות כי תוכל להמנע משכירות ומתעקשת על קניית הבית - ששוה ב 120-130 K כשכרגע בגלל חשבון מוגבל היא אינה יכולה לקחת משכנתא לפחות עד 2006. איני יודעת מה לעשות וכיצד לעזור לה- השאלה כרגע אינה לגבי הבית למרות שאשמח לקבל עצה - מה ניתן לעשות , האם יאשרו משכנתא או איך לשכנע אותה על שכירות. השאלה החמורה יותר היא מה לעשות עם המינוס בבנק שהוא 20K- לקחנו כבר 2 הלוואות בעבר שעדיין משולמות אבל לא היא לא הורידה את המינוס- פשוט יש יותר מדי הוצאות. אין בזבוז כסף - אימי מאוד בקיאה- ברכישת מזון ביגוד וכו מוזלים , אינה יוצאת לבלות ובקושי מבזבזת - משקיעה הכל באחי הקטן. אני סטודנטית שלא חיה בבית (לא משלת שכירות ואו מזונות ) אני עובדת - ומנסה לעזור כלכלית כמה שיכולה אך כמובן לא יכולה הרבה ובהרבה מקרים היא איכשהו עוזרת לי. האם יש טעם לשאול- יש משהו שניתן לעשות או שהמצב אבוד? חשוב לי לציין כי יש ביכולתי לקחת הלוואה בריבית נמוכה - האם יש טעם לנסות שוב לקחת הלוואה להורדת המינוס? מיואשת

LEA2004

New member
donna5

אולי שווה שתגורו יחד לתקופה וכך תחסכו הוצאות יסוד מים חשמל... לגבי דירה אפשר לחשוב על דירה קטנה יותר וזולה לא חייב בסכום שציינת. הלוואה צריך להחזיר נשאלת השאלה כמה ואיך? האם אפשר לערב את עובדת הסוטציאלית של ביטוח לאומי? צריך לנסות זה מה שאני יכולה לעזור זה בה מהבטן ולא מכל השכלה כלכלית.

עצה

שלום דונה הסיפור שלך מרגש. את עושה רושם כבחורה חזקה וטובה. כן יירבו אנשים כמוך. אסור לה בגילה בשום פנים ואופן לקחת משכנתה (גם לא ייתנו לה) קני לה את הספר המצוין שמדבר על הסיכון הגדול שנקרא משכנתה: http://www.withoutmortgage.com/buy1.asp אני מבין את רצונך לעזור לאימך מבחינה כספית זה טוב לעזור, אבל זה חייב להיות ממקום של "יש" , אחרת גם את לא תממשי את עצמך בחייך. בתור נשמה עצמאית, יש לך מחויבות רוחנית כלפי עצמך זוהי לפחות התחושה הסובייקטיבית שלי, אדם שעזר פיננסית ממקום של חוסר, ולאחר מכן חווה עוד יותר חוסר-כלכלי ונפשי שיהיה לך הרבה אור, הצלחה בלמודים ובחיים וכמובן: שפע פיננסי!

למעלה