זקוקה לעצה דחופה בקשר למעבר

מאז

New member
זקוקה לעצה דחופה בקשר למעבר

כן, אנחנו בלשבי מעבר לדירה החדשה (כבר המון זמן, אבל מי סופר). בעיקרון נשאר לנו התמקחויות אחרונות עם הקבלן, ואז להתקין מזגן, לעשות איזה שיפוצון קטן לקראת התקנת המטבח, להתקין אותו ולהכנס. עניין של שבועיים שלושה. אתמול היינו אצל הנגר של המטבח, ואחרי דיבור איתו הוא אמר שהוא מוכן להוסיף לנו חינם אלמנט מסויים במטבח, שאמור לשדרג אותו מבחינה עיצובית, ובמקור הוא דרש עליו 1000$ (ולכן לא הזמנו אותו). הקאץ' הוא שזה ידחה את התקנת המטבח לאמצע ספטמבר (לא משנה כרגע למה). זה יצוא ערב ראש השנה, ולכו תדעו אם זה באמת יהיה אז או כמה ימים אחרי. אנחנו כבר מתים לעבור (אנחנו בדירת שני חדרים, והילד איתנו בחדר...). האופציות הן: 1. לוותר על התוספת, וללכת לפי התכנון המקורי. 2. לקחת את התוספת, ולדחות את הכניסה לבית לאחרי התקנת המטבח. 3. לקחת את התוספת, ולהכנס לבית בלי מטבח (מניחה שמדובר על סדר גודל של שלושה שבועות בלי מטבח. מה דעתכן?

בלינקה

New member
כמה דחוף לכם לעשות את ראש השנה

בבית חדש? לא הייתי נכנסת לבית בלי מטבח, אבל זה כבר נתון לשיקולכם, כמובן.

מאז

New member
תראי

א. אנחנו כבר מתים לעבור ב. ראש השנה יוצא עכשיו שלושה ימים, ואנחנו דתיים, כך שהיינו מאוד מעדיפים לעבור אותו בבית החדש (וללכת לחלק מהארוחות להורים שלי) ולא להיות כל החג אצל ההורים שלי (הדירה הנוכחית היא לא ממש אופציה). מצד שני, מסכימה לגבי הכניסה בלי מטבח... לכן אני מתלבטת

בדיוק רציתי להגיד לך

שתזכרי שהשנה זה סיוט מתמשך של שלושה ימים ואם אפשר להיות בבית זה הכי כדאי. אני חושבת שזה לא כל כך נורא להיות כמה שבועות בלי מטבח. נשמע לי עדיף על פני האופציה השניה. בהצלחה

new mermaid

New member
מספר 3!

נותנים = לא תקחי?
הסייג היחיד הוא הקטנצ'יק - תסתדרי בלי גז? אתם יכולים להסתדר עם מיקרו, ואם את רוצה כירה חשמלית בהשאלה יש לנו וזה אחלה (לטיולים, אבל נראה לי מתאים לסיטואציה...) ד"א, אם יש לך טיפים לקניית דירה אנחנו שולפים עיפרון!

new mermaid

New member
אנחנו חדשים בזה... לא יודעת אפילו

מה לשאול!
ממה להיזהר מול קבלנים - מלכודות קלאסיות, הבטחות שאף פעם לא מקיימים
מה אפשר להוציא בקלות יחסית (לדוג' מטבח ארוך יותר כמעט תמיד נותנים אבל מדפים בחדר ארונות אין סיכוי. סתם)
כדאי להשתמש בנגרים וכולי של הפרוייקט או שיידוע שהם מפגיזים מחירים? וכמובן טיפים למחיר ולמשכנתא

lulyK

New member
לקחת את התוספת, ולהכנס אחרי.

לא הייתי חיה יום אחד בלי מטבח

מאז

New member
שכחתי לציין שיש גם שכ"ד

שאנחנו משלמים עכשיו. אומנם לא בגובה התוספת אבל גם לא זול (צפון ת"א). אה\ ובעיני התוסת מוסיפה אבל לא המון (בעיני בעלי זה מאוד מוסיף)

lulyK

New member
אם היא לא מוסיפה המון,

אז הייתי מוותרת (יכול להיות שהנגר ממילא לא יהיה מוכן בזמן והוא מציע את התוספת כי הוא יודע את זה?)

פשושולה

New member
אני הייתי לוקחת את 3...אני גם ככה

לא מבשלת, אז תאכלו 3 שבועות טייק אווי...

אני הייתי לוקחת את 2

לוותר, חבל. אח"כ אולי תצטערו ובבית מאוכלס כבר קשה לעשות שינויים וגם עולה כסף, וגם מתעצלים. מצד שני, לא הייתי רוצה להסתדר בלי מטבח (אפילו לתפעל את הדברים המינימליים של כלים, קפה חימומים וכו' זו הרגשה נורא חורנית אם צריך לעשות את זה במקלחת. אז לשלם את העוד קצת וכבר להיכנס לבית שהוא פיקס.

galiaS

New member
אני היתי בוחרת באופציה השניה

אם יש לכם אפשרות למשוך עוד קצת זמן בדירה הנוכחית שלכם נראה לי שיהיה לכם הכי נח להשאר בינתיים במקום שיש לכם את כל מה שאתם צריכים. זה לא קל להסתדר בלי מטבח. מזל טוב על הדירה החדשה.

שיפסלה

New member
אני בעד 2

אם תוותרי על התוספת, לא בטוח כלל שבעתיד תשלימי אותה. ואז בעתיד את עלולה למצוא את עצמך אומרת שוב ושוב כמה שאת מצטערת שלא התעקשת לחכות לתוספת והאופציה ה-3 היא מאוד קשה למגורים ולמחייה אלא אם את אומרת לעצמך שאת יודעת שאת הולכת לגור 3 שבועות כמו באיזה פיקניק, שבו רוחצים כלים ב"ברז של החצר האחורית" (דהיינו האמבטיה) וזה כבר באמת תלוי בסוג הטיפוס שאתם. האופציה ה-2 אמנם דורשת עוד קצת סבלנות, אבל אני חושבת ש-3 שבועות לעומת המשך הזמן שתיהנו מהמטבח שווים את זה

מאז

New member
טוב, עדכון

קודם כל תודה לכל המייעצות. לאור בקשת הבעל אמרנו לנגר שאנחנו רוצים את התוספת. ולגבי הכניסה לדירה פשוט נראה תוך כמה זמן ייגמרו כל ההכנות, ואז נחליט אם להכנס לפני המטבח או לחכות לו. אני מקווה שאנחנו עושים נכון, כי הבעיה בתוספת שמדובר במין קנט אלומיניום שכרגע תקוע בנמל בגלל השביתה. הנגר מעריך שזה אוטוטו יגיע, אבל לכו תדעו... מקווה שלא נצא קרחים משני הצדדים. כל ההתעסקות במטבח מבהירה לי כמה טוב שלא קנינו את כל הבית על הנייר, זו התעסקות בלתי פוסקת ומשאבת כספים לא נורמלית...

גלי29

New member
לא להכנס בלי מטבח!

אנחנו נכנסנו בלית ברירה ונאלצנו לחיות שבוע בלי מטבח מזל שזה רק לשבוע והמפלת לקחה את הילדה אליה הביתה אבל זה היה מאוד קשה ונורא לא נוח אם דחוף לכם להכנס לפני ספטמבר כבר הייתי מותרת על התוספת...

מאז

New member
את יכולה לפרט

מה היה כזה נורא? (אגב- יהיה לי מקרר ומיקרו)

למעלה