זקוקה לעצה מנהגים מנוסים בדחיפות

זקוקה לעצה מנהגים מנוסים בדחיפות

מחר אני יוצאת עם בעלי לטיול לדרום . בעלי הוציא רישיון לפני ארבעה חודשים, האם זה נורמלי לתת לו לנהוג יום שלם בתור נהג חדש ללא מלוה אגב ראיתי הוא נוהג בזהירות ולא משתולל ואצין גם שהוא מעל גיל 24 תענו לי בבקשה אני חוששת קצת

אהובה.א

New member
שלום לך

חשוב לתת לנהג חדש לנהוג בכדי שירכוש נסיון. מה ההבדל אם הוא נוהג במרכז הארץ , צפונה או בדרומה? כביש זה כביש ולדעתי דווקא כבישי הדרום יותר בטוחים מכבישי המרכז. אמרת שהוא נוסע זהיר , וכמו שהבנתי מהניק שלך יש לכם תאומים. בטוחה שהוא חושב עליהם ודואג להם , נכון? יודעת שדרך מחשבתו של כל נהג , גם אם הוא נהג חדש, משתנה ברגע שיש לו משפחה משלו. שאלה חשובה לי אלייך. במשך ארבעת החודשים שיש לו רשיון הוא נהג? ואם כן , באיזו תדירות? האם הוא נסע עם הילדים? פרט לכך , את נוסעת עם בעלך? מה עם הרשיון שלך? את גם מלווה של הנהג, לא? אם בעלך נוסע זהיר , אין מה לדאוג. אני יותר דואגת מאלה שנוסעים זהיר אולם נהגים שבאים מולם משתגעים בכביש. סעו בזהירות ותהנו וכמובן חזרו בשלום הביתה.

wil

New member
תתחלפו בדרך

לעניין נהג חדש אני לא רואה בעיה. רק תשתדלו לחזור (לפחות עד איזור ב"ש) עם אור אחרון כך שלא תיאלצו לנהוג בחשיכה בכבישים הלא-מוארים שדרומה לב"ש. כך אני מתכנן תמיד את הנסיעות בחזרה מאילת, הגעה לב"ש עם אור אחרון. ורצוי לא לנהוג המון שעות ברציפות, כל שעה וחצי-שעתיים אפשר לעצור לכמה דקות להתרענן ולהתחלף ביניכם.

isra533

New member
למרות שבעלך נהג זהיר

הרבה ניסיון אין לו, ולכן חשוב מאד שאת כל המטלות בזמן הנהיגה שהן מעבר לעצם הנהיגה עצמה צריכים לחול עליך, כמו טיפול בילדים, שבעלך בהסח הדעת יפנה את הראש כל פעם שהילדים מבקשים משהו או בוכים, כמו התעסקות ברדיו, כמו כיוון הנסיעה ובעיקר לתת לו את ההרגשה שאת סומכת עליו בנהיגה. גם זהירות בנהיגה לא תמיד מראה על נהיגה אחראית ובעיקר אצל נהגים חדשים. תני לבעלך לנהוג ותפטרי אותו מכל דבר אחר. כמובן שצריכים לנוח ולהחליף תפקידים מידי פעם. טיול נעים.

wil

New member
אכן טיפ מעולה

החשיבות של התרכזות בנהיגה בלבד היא גבוהה מאוד, במיוחד אצל נהגים חדשים. רצוי גם לתכנן את המסלול מראש ולהחזיק מפה ברכב כך שאת תוכלי לנווט ולהגיד לו מה הפניה הבאה וכו'. בשום אופן שהוא לא יציץ במפות בזמן נהיגה או ידבר בטלפון וכו'. בשביל זה אתם 2 ברכב...

למעלה