זקוקה לעצה.. (רצוי קסם)

• פותח הנושא mal1
  • פורסם בתאריך

mal1

New member
זקוקה לעצה.. (רצוי קסם)

אנחנו אמורים לנסוע לארץ לחופשה, במהלכה, בין השאר, אמורים לשנות את הסטטוס של הויזה בדרכונים של הילדים (אצל בעלי ואצלי כבר שונה בנסיעות קודמות) מויזת עבודה אחת לאחרת. ב-INS (או איך שהם לא נקראים היום) הסטטוס של הילדים שונה כבר לפני כשנה וחצי). הבעיה: עפ"י סוכן הנסיעות - הוא צריך את הדרכונים של הילדים מראש, אחרת לא יכולים להתחייב שיסתיים בזמן(אנחנו בארץ רק לשבועיים). אין לי כוונה לשלוח את הדרכונים של הילדים (ואיך יכנסו לארץ? במזוודה?) יש המלצות? תודה

אני מציעה ליצור קשר עם השגרירות

או הקונסוליה (הישראלית). ניתן לקבל Travel Document שיאפשר לכם כניסה לישראל גם ללא הדרכונים. בכל מקרה, אם יש לך תעודות מזהות של הילדים, לא תהיה לכם בעיה להכנס, אבל בכל זאת כדאי להסדיר את זה מראש.

mal1

New member
אני אתקשר לקונסוליה הישראלית

תודה. לא ידעתי שניתן להנפיק תעודת מעבר מבלי שהדרכון יגנב/יעלם. לגבי תעודות מזהות, מלבד תעודת לידה ודרכון אין תעודות רשמיות.

mal1

New member
היה עובד יופי אם..

מישהו בקונסוליה היה טורח לענות לטלפון או לפחות מאפשר המתנה על הקו. במקום זה, יש תקליט של משהו בסגנון (סגנון חופשי לא ציטוט) - כולנו עסוקים עכשיו, תתקשר אח"כ.
טוב.. ממשיכה לנסות.

doronf65

New member
מנהל
יותר טוב מבארץ...

בארץ שמים אותך על תקליט, או שאתה עובר מבחירה לבחירה (הקש X, הקש Y), ואחרי 5 דקות של בזבוז זמן וכסף, אתה מתנתק...

ניתושית

New member
אולי תני איזה קפיצה קטנה../images/Emo68.gif

לקונסוליה? אולי לא ישנה את מצב עצבייך, אך יכול להיות יעיל יותר, לא?

mal1

New member
אז חזרו אלי מהקונסוליה - ואי אפשר..

לא מנפיקים תעודות מעבר למי שיש דרכון. רק אם אבד או נגנב.. ולטענתם, ילד שהוא אזרח ישראלי חייב להכנס לארץ עם דרכון ולא שום תעודה מזהה (מלבד אם יש לו אזרחות כפולה). נראה לי שלא נותר אלא לשים את מבטחי בשגרירות האמריקאית בארץ ולקוות לטוב. בשגרירות אמרו שלוקח כשבוע אבל לא מוכנים להתחייב. למישהו יש עוד רעיון? אם לא, שאו תפילה..

חברים שלי עשו את זה

ולקחו את הסיכון, שלחו את הדרכונים קודם והגיעו לבן גוריון. עכבו אותם כחצי שעה, הם הראו תעודות זהות שהילדים רשומים, ונתנו להם להכנס בלי בעיות... לא יודעת, אולי שווה לצלצל למשטרת הגבולות ולנסות לברר.

mal1

New member
אני אנסה להתקשר למשטרת הגבולות..

לגבי הת.ז., קודם צריך למצוא אותן. לדעתי הן אצל אמא שלי בארץ. אבל בעקרון, אם תעודת זהות עוזרת (ללא תמונה של הילדים), אז גם התעודות לידה שלהם צריכות לספק (גם שם אנחנו רשומים כהורים). בכל מקרה, אתקשר. שוב תודה.

mal1

New member
../images/Emo6.gif תודה.. כנראה נצטרך את זה..

משטרת הגבולות אמרו - לא!!!

mal1

New member
תודה חמודה!!! עכשיו ראיתי (ישנתי..)

אז לכל מי שנתקל/יתקל בבעיה דומה. דפנה ברירה עבורי בשגרירות בארץ (בטלפון הם כנראה יודעים פחות
). ילדים מתחת לגיל 14 לא צריכים ראיון ולא צריכים להתייצב. ניתן לשלוח לסוכן צילום של הדרכונים ואת הדרכונים פיזית בשלב מאוחר יותר. ןעל כך נותר לי רק לומר:
לסוכן ו-
לאיש שעונה לטלפונים במחלקת ההגירה של השגרירות ותודה לדפנה (קוסמת?)

למעלה