זקוקה לעצה...

מצב
הנושא נעול.

yaliya

New member
זקוקה לעצה...../images/Emo39.gif

זקוקה לעצה...

שלום אני עובדת רק חודשיים בתור בנכולית (במשרה חלקית),דרך חברת כוח אדם. כיום אני נמצאת בשבוע 21 (חודש חמישי)להריון, כבר הודעתי לחברת כוח האדם על כך ומצידם אין בעיה שאני אמשיך לעבוד. אינני מרוצה ממקום עבודה זה, מסיבות שונות. אך הבנתי שאם אני לא אעבוד לפחות 6 חודשים במקום עבודה כל שהוא..אז אני לא אחשב בביטוח לאומי כזכאית לדמי הריון ( או איך שקוראים לזה...). רציתי לדעת האם זה נכון?? ואם זה כך אז אולי עדיף לי "למשוך" ולהשאר בעבודה לפחות חצי שנה??? ועוד שאלה: כיצד מחושבים דמי הלידה, כאשר המשכורת מתחת לשכר מינימום (כיוון שזו לא משרה מלאה)???

זכאות לדמי לידה

זקוקה לעצה...

שלום אני עובדת רק חודשיים בתור בנכולית (במשרה חלקית),דרך חברת כוח אדם. כיום אני נמצאת בשבוע 21 (חודש חמישי)להריון, כבר הודעתי לחברת כוח האדם על כך ומצידם אין בעיה שאני אמשיך לעבוד. אינני מרוצה ממקום עבודה זה, מסיבות שונות. אך הבנתי שאם אני לא אעבוד לפחות 6 חודשים במקום עבודה כל שהוא..אז אני לא אחשב בביטוח לאומי כזכאית לדמי הריון ( או איך שקוראים לזה...). רציתי לדעת האם זה נכון?? ואם זה כך אז אולי עדיף לי "למשוך" ולהשאר בעבודה לפחות חצי שנה??? ועוד שאלה: כיצד מחושבים דמי הלידה, כאשר המשכורת מתחת לשכר מינימום (כיוון שזו לא משרה מלאה)???
זכאות לדמי לידה
תנאי הזכאות לדמי לידה עפ"י הביטוח הלאומי: "תקופת ביטוח: * אם שולמו בעד היולדת דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע") היא זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות). * אם שולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע"), היא זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות)." עשי את החישוב וכללי בתוכו גם תקופות בהם קיבלת דמי אבטלה אם קיבלת (הן נחשבות כאילו עבדת). בדקי מהי התקופה בה למעשה את צוברת את תקופת האכשרה לצורך דמי לידה. כך תוכלי לדעת מהו פרק הזמן שנותר לך לעבוד בכדי להיות זכאית לדמי לידה. החודשים שדורש המל"ל אינם צריכים להיות ברצף. כלומר אם עבדת חודשים ואח"כ חודשים לא ואח"כ חצי שנה - זה בסדר, כל עוד את צוברת את פרק הזמן הנדרש. לידיעתך - מבחינת זכויות עדיף להשאר במקום העבודה עד הלידה (כמובן אם זה אפשרי). אני מצרפת לך קישור לאתר הביטוח הלאומי ולכתבה בנושא זכויות נשים בהריון. בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה