זקוקה לעצה

ראשהעין

New member
זקוקה לעצה ../images/Emo53.gif

אני בטוחה שמישהי/ו נתקלה ב"בעיות" עם המשפחה החדשה אנחנו כרגע ביחסים סבירים, כל יום שישי ארוחת ערב ופגישות מדי פעם ובסך הכל בסדר. אבל הבנתי שהם לא כל כך מרוצים ממספר הפגישות וחושבים שאני בן אדם סגור ולא קל (ככה הם אמרו) ולי ברמה הכללית די טוב עם היחסים האלה. הם אפילו יזמו שיחה עם ההורים שלי כדי לומר להם כמה הם נעלבים מהמצב... חשוב לציין שאנחנו גרים יותר קרוב אליהם מאשר לצד השני (לצד השני אנחנו מגיעים הרבה פחות בגלל המרחק). מה עושים?

שמופית

New member
זה תלוי........

לפי מה שהבנתי, הם לא אמרו את זה ישירות לך, נכון ? אז למי הם אמרו שהם לא מרוצים ? לבן זוגך ? להוריך ? מה ההורים שלך אמרו להם ? מה חושב על זה בן זוגך ? בגדול, אני חושבת שאם המצב נוח לך ולבן זוגך כמו שהוא, תבהירו את זה למשפחה או מקסימום תנסו להגיע אליהם לארוחת ערב באמצע השבוע או משהו כזה (אם הם לא גרים רחוק מדי). אני חושבת שאת צריכה ליזום איתם שיחה נעימה ולהגיד להם שהבנת שהמצב מפריע להם ואת מאוד מצטערת שכך הם מרגישים ואתם מאוד אוהבים אותם (בלה-בלה - שירגישו טוב), אבל אתם עובדים/לומדים ויש לכם מחוייבויות חברתיות והשבוע נגמר עוד לפני שהוא התחיל. אני בטוחה שהם יבינו את זה, כשתסבירו להם. בהצלחה !

ראשהעין

New member
הבהרות:

הם אמרו את זה לבן זוגי ואח"כ התקשרו להוריי (אני מרגישה כמו בת 12) בן זוגי- היה רוצה שהמצב היה אחר, אבל מבין שלי זה נוח ככה. ההורים שלי - לא היה להם כל כך מה להגיד. מעבר לעובדה, שלפני החתונה לא בדיוק קיבלנו את התמיכה החיובית (לכל מה שעשינו...), אז באמת לא ברור לי מאיפה הגיעה הדאגה הגדולה עכשיו?

צילולה

New member
ומה היה לפני החתונה???

אז לא הפריע להם תדירות הביקורים?? ולמה בכלל הם היו צריכים לעבור דרך ההורים שלך??

ראשהעין

New member
לפני...

לפני החתונה לא הפריע להם כלום (אני מאמינה, מכיוון שאף אחד לא אמר כלום). הם גם נעלבו מזה שההורים שלי באו לבקר אותנו, ולא עברו דרכם להגיד שלום, אז הם התקשרו אליהם. פתרונות למישהו? דרך אגב, אלעד (התקליטן) היה גם בחתונה שלנו והוא היה מעולה!! האמת שהוא קיבל משנינו כל כך הרבה נשיקות בסוף הערב.

limor 2

New member
אני ממליצה לעשות מה שאתם רוצים

אם זה עושה לך טוב להיות שם ותשמחי לפגישות שבועיות נוספות, אז תלכי. אם לא, אז לא. מעניין מה הם בדיוק חושבים בזה שהם עושים את זה בצורה כזאת, שהם יקרבו אותך ככה ? לפמים אני פשוט לא מבינה את הדברים האלה..

יעלי2

New member
יצא עכשיו לחנויות ספר שנקרא:

"חותנים מרעילים" (או שם מאוד דומה). היתה כתבה נרחבת על ענין היחס של החם והחמות החדשים כלפי הכלה החדשה (בפרט). הכתבה התפרסמה בעיתון עולם האישה של החודש-ויש לי אותו בבית. אני יכולה לסרוק אותה מחר. בגדול בכתבה הם מפרטים את עיקרי הספר. לא קראתי בעיון אבל יש שם את ההורים הביקורתיים וכו וכו. דעתי חשוב לכלה שמרגישה בעיתיות או דחיה מצד הורי בעלה לקרוא את הספר. אם הוא לא יפתור את הבעיות, הוא לפחות יעזור להבין ממה הן נובעות ולהסתכל על כל הענין בצורה פחות נאיבית ותמימה ויותר מפוקחת. נ.ב. אולי תחליקי להם את הספר לחג ראש השנה מתחת לדלת ותרוצי לפני שהם יספיקו לראות מי שלח את "הפצצה"?

רחלילי

New member
יום הורים?!

מה זה? כאילו, הם מדווחים להורים שלך איך הבת שלהם מתנהגת או מה? אני הייתי נעלבת. וכאילו, הם לא אומרים לך ישירות? כאילו, עושים בעקיפין ובסודיות? ואיפה בנזוגך בכל זה? אני הייתי עושה חושבים עם עצמי האם הדברים נכונים אך בכל מקרה לא משתפת פעולה עם יום הורים שכזה. תעודות כבר סיימנו לקבל. לדעתי אתם צריכים להבין שאתם שניכם זה כבר משפחה. ברגע שאצלכם זה יהיה מופנם תאמיני לי הם עם הזמן יקבלו את זה שזכותכם לעשות ולבוא מתי שמתאים. אני יודעת (וגם את כבר) שזה הסגנון שלי אבל אותי זה היה מרגיז לאללה. אגב בני כמה אתם?

רחלילי

New member
אחרי שקראתי את ההערות שלך

אני עוד יותר מחוזקת בדעתי מה זה צריך להיות? סטפני מהיפים והאמיצים? אפילו היא לא כזו . בכל מקרה מה בעלך אומר להם כשהם אומרים לו או מעירים לו? יש לי ידיד שכשאמא שלו מעירה לו על אשתו הוא אומר לה שאם היא לא מפסיקה להעיר היא לא רואה יותר את הנכד. וכן היא מעירה על אשתו למרותש הם כבר כמה שנים נשואים. כל אחד ועהסגנון שלו אך מה שבטוח הוא שהמשפחה כעת זה את ובעלך יותר מאשר הוא והם ואם הוא לידם קצת מעביר מסר (אפילו לא מילולי) שהוא קצת מסכים איתם - הלך עליך. אם הוא מסכים איתם הוא צריך לומר לך את הדבריםולא להם נראה לי שהורי כמו שלו יחפשו בכל דרך את הסקים שבינכם כדי להכנס באמצע. לכן מול אנשים כאלה כל כך חשוב להראות כלפי חוץ חזית אחידה. תזהרו מזה. ושיהיה בהצלחה.

rona25

New member
זו בדיוק הסיבה שאני לא מעודדת

קשר הדוק בין ההורים שלי ושל בעלי אלא יותר "שלום שלום" מנומס לא מתאים בכלל שהם יעשו יד אחת נגדנו, ויערכו לנו "סדרת חינוך"... לדעתי, להרחיק בין שני הצדדים ולהבהיר להם את זה מראש, שלא יעלבו

אתי@

New member
תראי, אין ספק שההורים של בעלך

מתנהגים קצת מוזר (מתקשרים להורים שלך
)... אבל תתעלמי. יש אנשים שלא תמיד יודעים איך להעביר מסרים בדרך הכי טובה. אני בטוחה שזה לא מכוונות רעות. בסך הכל הם המשפחה שלך ושל בעלך, הם דואגים לכם, אכפת להם ממכם, והם רוצים לראות אתכם. אני הייתי מוותרת קצת ומידי פעם קופצת לבקר גם באמצע השבוע. זה יעשה להם טוב ונעים בלב, וזה חשוב. אם תעשו את זה במינון שבו לא תרגישו לחוצים מידי, ויהיה מספיק כדי לשמח את ההורים, כולם יצאו מרוצים...

ראשהעין

New member
קודם כל - ../images/Emo51.gif על כל התגובות,

ראשית, הבעיה היא שאנחנו גרים אצלם בבית, אמנם ביחידת דיור נפרדת, אבל עדיין אצלם. בקשר לבעלי, הוא נורא מנסה להבין, וגם מנסה להסביר להורים שלו, שגם הם יכולים לבוא לבקר (אם הם ממש מתגעגעים), אבל בכל זאת לא נוח לי שכל פעם , מנסים ל"חנך" אותי. בקשר להורים שלי - אני ממש לא מבינה את מהות השיחה שהם קיימו, כי בסך הכל ההורים שלי נאלצו להתנצל על שהם לא נכנסו להגיד שלום, ולי זה ממש לא נעים לשמוע את ההורים שלי מתנצלים על משהו שהם עשו! מעבר לעובדה, שלפני החתונה לא היו פידבקים חיובים בקשר לחתונה, אני דיי בטוחה שהם מצפים כבר לנכד ראשון (הם פשוט אמרו את זה בערך 30 פעם), וזו הסיבה שהם מחפשים אותנו עכשיו. לא נראה לכם מוזר שהם מדברים עם כולם (בעלי וההורים שלי) ורק לא איתי????? להתעלם זו נראית לי הדרך הנכונה

רחלילי

New member
הו הו זה נראה אחרת כעת

אם אתם גרים אצלם ועוד ללא תשלום מין הראוי שמדי פעם תקפצו לומר שלום. זה ממש נדרש. גם עם שכנים עושים את זה מידי פעם. לא כל שכן עם הורים. אני מניחה שמצד שני יש אולי בעיה איתם (חוסר גבולות?!) ואז אולי הדרך שלכם לשים גבול זה דרך לא ללכת לאיהם הרבה?! בכל מקרה נראה לי מה זה במקום לעבור דירה אפרופו שאלתך משבוע שעבר. ועד אז נראה לי ראוי לקפוץ ולו מתוך נימוס וכבוד. זה ממש מתבקש.

danaziv

New member
מסכימה עם אתי

במיוחד אם אתם גרים אצלם אני חושבת שכדאי לשמור על יחסים טובים. אני גם חושבת שלפעמים אנשים לא יודעים איך להביע או להעביר מסר כלשהו אז נכון שהדרך שלהם קצת מעליבה ,אבל לדעתי תתעלמי ותמשיכי הלאה עם השתדלות קטנה מצידך לתת להם קצת יותר יחס ,לפחות בזמן שאתם גרים אצלם. בהצלחה!

למעלה