זקוקה לעצה

• פותח הנושא geni1
  • פורסם בתאריך

geni1

New member
זקוקה לעצה../images/Emo53.gif

בעלי בן 34 , עבד 7 שנים בתכנות בשפות שונות(VB,C,Cּּ). כשפוטר מעבודתו חתם אבטלה 6 חודשים ואח"כ , מחוסר ברירה, התחיל לעבוד באבטחה. הבעיה היא שאין לו תואר במדעי המחשב. בלי תואר אף אחד לא מוכן לדבר איתו והוא כבר מתוסכל. אנחנו חושבים שאולי עדיף לו לעשות הסבה . אבל האם כדאי לעשות זאת(בגילו ובהתחשב בכמות הכסף שצריך להשקיע)?

טנטרה10

New member
שילמד

העצה שלי היא ללמוד תואר באחת האוניברסיטאות או המכללות שיעשה את התואר ב easy זה יכול לפתוח כמה דלתות אם רושמים שאתה בלימודי התואר שלך רמי

geni1

New member
לעשות לגמרי שינוי

חשבנו על הסבה לראיית חשבון או חינוך או לעשות קורס של מיקרוסופט (מנהל רשתות אולי). בעלי הוא כבר בן 34 ואנחנו מפחדים שאם הוא לא יעשה תואר או אפילו יקבל תעודה הוא ימשיך להיות מועסק בעבודות לא מקצועיות.

ראיית חשבון יכול להיות רעיון לא רע

לא שמעתי שיש אבטלה של רואי חשבון (אבל תבררי את זה טוב טוב כולל בלשכת התעסוקה ולשכת רואי החשבון). השאלה אם יש לו נטיה לזה ואחרי 3 שנות לימודים חבל לראות שזה כיוון שגוי. יש מקצועות לא אקדמאיים שאין בהם אבטלה למשל מורים לנהיגה , אולי כדאי לברר גם בכיוונים כאלה במקום להכנס להרפתקאה של 3 שנות לימוד. אני גם מאמין שתחום התוכנה ישגשג שוב בבוא הזמן

geni1

New member
לא נראה לי...

שזה יהיה נבון להשקיע (גם נפשית וגם כלכלית)בגילו ובמצבינו המשפחתי והכלכלי בתואר ראשון. חשבנו ללכת לכיוון שבו הוא יוכל לעשות קורס של שנה ולהתחיל לעבוד . נכון שתואר ראשון זה מה שעצר אותו עד עכשיו מלמצוא עבודה אבל זה נראה לי בלתי אפשרי בשבילו ואני אפרט: אנחנו נשואים , יש משכנתא ולכן אי אפשר להרשות לעצמנו שהוא רק ילמד. ללמוד מקצוע כמו מדעי המחשב זה תובעני וקשה (כי רוב הקורסים הם במתמטיקה) . מכיון שאני סטודנטית שמסיימת ללמוד עוד שנה (מדעי המחשב -איזה אירוני?!)אני יודעת במה זה כרוך ללמוד - אני גם יודעת שהוא לא יהיה מסוגל לזה.

חאלאס

New member
לי לא נראה ש...

"תואר ראשון זה מה שעצר אותו עד עכשיו מלמצוא עבודה". את יודעת כמה אנשים עם תואר אקדמאי מחפשים עבודה? ימבה! פשוט על כל משרה מתמודדים מאות ואלפי אנשים. פשוט כך! לדעתי חבל גם לעשות קורס של שנה. איזה קורס הוא יעשה? איזה קורסים נותנים עבודה היום? ושנה זה לא מעט זמן, וגם קורס של שנה יעלה לו בטוח אלפי שקלים. לדעתי, כדאי לו להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. מוטב מאוחר מאשר אף פעם, וכך הוא גם יוכל לשלב עבודה ולימודים. ו... אין מה לעשות, הרבה מאד אנשים עובדים בעבודות זמניות מגעילות. בתקופה קשה זו, גם אנשים בשנות השלושים שלהם עובדים בעבודות זמניות. זה המצב תודות ל"מצב". בהצלחה.

geni1

New member
אני חושבת...

שתואר ראשון הוא דבר הכרחי , במיוחד בתקופה כזאת. כשהמצב יתאושש אני בטוחה שמעסיקים יקחו לעבודה רק את ה"עילית" - אנשים עם תואר ראשון (BSC) , ובעדיפות שנייה את בוגרי המכללות ובעדיפות אחרונה את אלה בלי התארים. אלה שנקלעו בתווך הם (כמו בעלי) כאלה בלי תואר אבל עם הרבה נסיון. כשבעלי רק פוטר מעבודתו הוא היה בטוח שהנסיון הרב שצבר ידבר בשמו , אבל זה לא כך! המעסיקים מעדיפים להעסיק בוגר אוני' בלי נסיון מאשר אדם עם 7 שנות נסיון ובלי תואר. זאת ועוד, כמה פעמים הצלחנו בקומבינות להשיג ראיון עבודה , אבל ברגע ששמעו שאין לו תואר ראשון אמרו לו - לא תודה. בזמנו גם חשבנו שבעלי ילך לעבוד במקצוע במשטרה , אבל גם הם מקבלים רק בוגרי תואר ראשון ומעלה. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף..... בעלי ניסה גם להתחיל תואר ראשון במדעי המחשב באוני' הפתוחה - וזה לא הלך.(לימודים באוני' הפתוחה הרבה יותר קשים מכל אוני' אחרת...). הלוואי שהוא היה יכול ללמוד לתואר ראשון - אבל חייבים להיות מציאותיים. יש תחומי מקצוע שבהם מספיק עדיין ללמוד קורס של שנה - וזה הפתרון הכי טוב לדעתי.

איזה קורסים של שנה את חושבת ?

יש קורסים של יועצי מס, שמאים מורי נהיגה וכו אבל צריך לברר מה הסיכויים שלו בשוק העבודה אחרי קורס כזה- לבחור בזהירות

geni1

New member
אני...

לא ממש יודעת איזה קורסים. איזה כיוון נראה לך מבטיח?

נראה לי שאם אתם מחפשים פרנסה

טובה מורה לנהיגה זה אופציה טובה (מספר המבקשים להוציא רישיון רק עולה ויעלה בעתיד), השאלה אם זה בכלל מעניין אותו

geni1

New member
תודה../images/Emo20.gif

הוא עדיין רוצה לחזור להיי-טק .(היה מתכנת) אבל אני חושבת שבגלל כל הסיבות שציינתי אין לו כל כך ברירה אלא להתחיל לפעול בנושא הסבת מקצוע. אתה חושב שיש סיכוי שאחרי שנתיים שהוא לא עבד במקצוע ייקחו אותו לעבוד כמתכנת? הוא עדיין חושב ככה.

אפשר לעשות הסבה ובזמנו החופשי

בבית להמשיך לשמור על עדכנות טכנולוגית בעבודה עצמית, בעתיד שתהיה שוב גאות אפשר יהיה לחזור להייטק, אבל אז תהיה לו בחירה בין המקצוע החדש ובין הייטק

geni1

New member
לדעתי...

לא תהיה שוב גאות במצב ההי טק במדינה. במקרה הטוב ביותר רוב בוגרי האוני' יועסקו - אבל לעולם לא יחזור מצב כמו שהיה.

למעלה