זקוקה לעצה

Xdaniel10

New member
זקוקה לעצה

שלום, אני בת 15 וצמחונית מזה שנתיים. זה כבר כמה זמן שנשקלת אצלי המחשבה עבור לטבעונות, אך יש לי חששות, מפני שאני חובבת גדולה של גבינות על כל סוגיהן ושל חלב ומוצריו. אך מצד שני, האידיאולגיה שלי חשובה לי מאוד ואיתה אני מוכנה ללכת עד הסוף. אשמח לשמוע על חוות הדעת שלכם ועל מקרים דומים :) תודה רבה ושבוע טוב

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני מאד אהבתי מוצרי חלב.

גבינות לבנות, טוסטים, ארטיקים
הפסקתי בבת אחת, ומתרגלים לזה. יש גבינות טבעוניות (אישית אני לא אוהבת אותן), טוסטים מאולתרים וגלידות טבעוניות
וכמובן חלב ושוקו סויה... את יכולה להוציא את מוצרי החלב בהדרגה מהתפריט, ולהתרגל לזה לאט לאט, או פשוט להחליט שאת מפסיקה. לי היה קל יותר להפסיק ביום בהיר אחד, כי כשנפטרים מהכל, הרבה יותר קל (לי, לפחות) להתרגל למצב חדש, במקום למשוך את זה... אבל רק את יודעת מה מתאים לך. בהצלחה

Xdaniel10

New member
רגע,

אני מצטערת מראש על הבורות - כל מוצרי הפרווה נחשבים טבעוניים? [ אני מדברת בעיקר על גלידות ] ומה בקשר לכל הטבעול, שגם ככה מהווים בשבילי תחליף, והיום גיליתי שהם מורכבים בין היתר מחלבון ביצה? ממש תודה על הפתיחות

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלא כל מוצרי הפרווה טבעוניים.

טבעונים נמנעים גם מביצים, ומאחר שמוצרי טבעול (חוץ משניים, אאל"ט) מכילים ביצים, הם לא טבעוניים. אם תבקרי בחנויות טבע תראי שיש הרבה בורגרים טבעוניים שהם כמו טבעול, אבל אישית הפסקתי לקנות כאלה בגלל המחיר. מדי פעם זה נחמד
טבעול לא צריך להוות תחליף. דגנים וקטניות עושים את אותו הדבר, בלי עיבוד. בגלידות (כמו בכל דבר אחר
) פשוט צריך לבדוק. אני מכירה 3-4 גלידות טבעוניות שאפשר למצוא בסופר, ויש גם הרבה בחנויות טבע.

בגיל 15 חשוב שתקבלי יעוץ אישי מקצועי.

הגוף שלך בתקופת הגדילה, ולתזונה נכונה ומלאה באבות מזון יש חשיבות רבה לכל החיים.

למעלה