זקוקה לעצה

הילי55

New member
זקוקה לעצה

האם ניתן להצדיק כינויי גנאי (טיפשה/מטומטמת) הניתנים לאישה ע"י בעלה בנוכחות בתם הקטנה? (ושלא בנוכחותה) מה ניתן לעשות? תודה,

לכנות שם זה אפעם לא נחוץ ומועיל.

בטח לא להקניט. תנסי להסביר לבעלך שיפסיק עם המנהג הזה (זה יהיה קשה) ואם לא תמיד לפחות לייד הילדה. הילדה גם כך לא מקבלת טוב ויכוחים, אז מילים כאלה מחריבות עוד יותר. אז למענה לפחות. כל המילים האלו הם שגורות בפי המון העם לצערינו, אבל הלוואי ותצליחי להניא אותו. בהצלחה הילי.

הילי55

New member
תודה על תשובתך

את חושבת שיש משהו נוסף שאפשר לעשות? אני מעירה לו בתקיפות כאשר הוא משתמש בביטויים אלו אך הוא לא מפסיק.. וממשיך במועדים שונים.. כשהוא עצבני ולא מרוצה.. אני לא יודעת מה לעשות כי אי אפשר להמשיך כך. מה ע ו ש י ם ???

את צריכה לדבר איתו בשעה נוחה.

כשהוא רגוע, להסביר יפה. לא בשבילך! בשביל הילדה לפחות. תגידי לו שעל כבודך את מוותרת, התרגלת כבר אבל הילדה!! למה שהיא תלמד מיזה? איזו דוגמא זו תהיה לה? למה היא צריכה להחשף לסוג כזה של דיבור? וכשתבהירי לו שהרי שניכם רוצים את טובתה וכרגע טובתך לא חשובה (רק תגידי, גם אם לא תרגישי) כי עם כל הצער, התרגלת אולי זה יעבוד כפסיכולוגיה הפוכה וגם לך הוא יפסיק. (גם כי רוב הזמן שהוא איתך, אז גם הילדה איתך). [אם תגיבי בלשון זכר אני אשמח ;]

כאשר אחת או אחד מבני הזוג משתמשים בשפה כפי

שתארת ישנה בעיה. כינויי גנאי הם תגובה אלימה ואין זה משנה באיזה הקשר ומאיזו סיבה. זה חמור עוד יותר כאשר ילדים חשופים לאלימות המילולית וחוסר הכבוד בין הוריהם. ילדים שאנו מנסים לחנך לטוב ולסבלנות זה מלמד שזו גם דרך להתבטא ושזה לגיטימי כי ההורים מהווים לילדים מודל לחיקוי. אם אינך מוכנה להיות מכונה ע"י בעלך בכינוי גנאי את צריכה לאמר לו את זה וליצור סנקציה במידה וזה ממשיך. לא נתת רקע ליחסים שלכם אבל כאשר זוהי השפה אני מניחה שגם הזוגיות בהתאם וכדאי אף לשקול קבלת יעוץ זוגי.

תאמרי באסרטביות שמה שהיה עד היום לא יהיה

מקובל עליך יותר. . סנקציה יכולה להיות שינה בחדר אחר, יציאה מהבית אחרי שמעליב (לזמן קצר ובלי לאמר לאן את הולכת) ועד עזיבת הבית ושינה מחוץ לבית. תקחי איתך את הילדה אם זה בשעות שאינה ישנה. תצטרכי להתמיד ולא לאפשר לו לחזור לסורו.

הילי55

New member
עוד שאלה

ואם אני עושה את כל אלה ועדיין נדמה שזה לא מעניין אותו.. (לא מתרגש מהשינה מחוץ לבית וכו') מה עלי לעשות?? יש פתרונות?? נדמה שהוא בטוח בעצמו וכלום לא מעניין אותו..

את צריכה לנסות ולהיות עקבית באמירה שלך שאינך

מוכנה לסבול את אמירותיו עוד. כאשר יבין שאת רצינית ושהוא עלול לאבד אותך ישנה את דרכיו ואם לא תצטרכי לחשוב האם זה האדם שאת רוצה לחיות איתו.

למעלה